20 Mart 2015 Cuma

Dul analar

RptYKader (Hazar Ergüçlü) yetmişli yılların başında, Anadolu’nun küçük bir köyünde yaşayan, yetim bir genç kızdır. Analar ve Anneler ilk bölümüyle damga vurdu! No:Kurşunlu Cami Yanı Yakutiye, Erzurum. DHA: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çocuklar yetim, gelinler dul, analar gözyaşlı,mazlumlar hedef,cinayetler olağan,şiddet hakim. Yani vicdan rafta,gönüller yasta,insanlık hasta.


Azerbeycan Karabağ Savaşı Gazisi Sn. Hayatı sevdiği adama, Mustafa’ya kavuşmanın hayallerinden ibaret olan Kader, bir başkasının kendisine göz koyduğundan habersizdir. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri. Sürekli dul kadından bir hamle bekler veya bir. Yavaş, yavaş tüm kapılar yüzlerine kapandığı için yapayalnız kalmalarına mahkum edilen dul kadınlar.


Biz ne gördük ne duyduk. Bu ne yokluktur ki ölüme vardıracak kadar soğukta bırakılıyor. Lüks arabalar, kendinize ayırdığınız bütçeler, ödenekler sizi cehennemde ısıtsın. December kardesim biz seninle elele verip bir kadini fikrinden caydiralim valla sabahleyin esine sorun cikaracak. Erkekler perişan oldu Evlenmiyor dul kadınlar Eşi ölen bekar kaldı Evlenmiyor dul kadınlar Evlenmek herkese haktır Bekarlıkta hayır yoktur Stres derde bilmez doktor Sonu acı bil kadınlar Bir köşede gören olmaz Arayıpda soran olmaz Yalnızların.


Dul ve yetim aylığına hak kazanma şartları. Bunun acısını bütün hayat tesellisini biricik oğlunun tahsiline adayan fakir babalar, dul analar daha iyi bilirler. Evlerimizin yanında, ayaklarımızın dibinde vücut bulan bu mübarek müessese, Ordu için nimetlerin en büyüğüdür. Bu günü sağ iken gördüğümüze ve lise nimetine kavuştuğumuz için Allah’a hamdedelim. SuperEnalotto oyununda bir talihli, euro vererek oynadığı bilete büyük ikramiye isabet etmesi sonucu 2milyon euro.


Yavrularımız öksüz kalmasın, kızlarımız dul kalmasın, analar acı çekmesin. Bizi unutmayanlara da en içten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Mevlüt Yaman da, “Bu acımız her zaman taze. Yüreğimiz her zaman yanıyor ama unutmadık, acılarımız her zaman taze. Temmuz tarihi yaklaşınca başka bir hüzne.


Dul analar

Salavatlarla uğurladıkları delikanlılarının toprağa düştüğü haberini alan kara bahtlı analar, kara çatkılı yavuklular, dul kalan tazeler maşrapalarla su döküp ıslattıkları kapı önlerini gözyaşlarıyla ıslattılar. Memlekette yangın düşmedik ocak kalmadı. Ağıt yakan analar, Yaslı babalar.


Dul kalan eşler, Taşınan cenazeler, Ve, gözyaşları. Vatan bölünmez diyor, Sabrı taşan halk. Ak saçlı analar ağıt yakarken Et satanlar şarkı söylüyor gene. Bey iskarpin giyer, garip çarığı.


Dul analar

Ekranlarda kadın, gelin satmalar Şenay’larda günler, çalım atmalar Köyde orak biçen garip Fatma’lar Ah çekip, karalar bağlıyor gene. Bilimin ve bilginin izinde, bilgiyi arayarak, öğrenerek, üreterek ve paylaşarak bölgenin ve ülkenin sorunlarıyla birlikte uluslararası toplumun da sorunlarını bir ışık gibi aydınlatmak amacıyla her geçen gün gelişerek yoluna devam etmektedir. HARP MALULÜ GAZİLER-ŞEHİT DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ ERZURUM ŞUBESİNİN KATKILARIYLA ARDAHAN ÜNİVERSİTESİNİN 10. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA ANALAR VE BALALAR.


Kimsenin canı yanmasın, kimse evladını kaybetmesin, analar ağlamasın, kimse bu acıların üzerinden siyaset yapmasın diye çözüm sürecinde Başbakanımızın liderliğinde çok önemli bir yol kat ettik. Hamdolsun, buçuk yıldır bu ülkede şehit haberi. Image caption Büyük Şef Theresa Kachindamoto. Bu kadının bir kızı var. Bu oğlan bu kız ile evlenebilir mi?


Babamın da ölen karısından bir oğlu var. Dahası, dul kalan Zeliha, bir de çocuk beklemektedir. Dokuz ay sonra karşılaşan Zeliha ve Kader birbirlerinin hayatını değiştireceklerinden habersizdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar