20 Ağustos 2015 Perşembe

Alevi ve sünni çocuğu

Altı yıldır evli ve üç çocuk sahibiyim. Aman birbirinizi seviyorsunuz evlenin gitsin demek geciyor icindn ama hayat zor. SIK bogaz edicekler onu cunku her iki toplumda kendi kulturlerini sizlere empoze. Anne babaların çocukların evliliklerine daha az karışıyor olmalarının da etkisi var bunda.


Yalnız istisnalar olabiliyor. Başka biri kendisi hacı olmuş ama bu sefer açık giyinen bir Sünni kızı almıştı. Tövebe et günahın affolur inşallah.


Yine Gerze Haber Gazetesinde Yusuf Kırtorun’un haberinden öğrendiğimize. Burada söz konusu bir çocuk, biz ne verirsek ona alacak bir varlık! O bizim çocuğumuz olabilir ama farklı bir birey. Biz onun sadece anne ve babasıyız, sahibi biz değiliz diye düşünülmeli, karar kendisine bırakılmalıdır. Müslüman bir kadın, ister sünni isterse alevi olsun İslamın emri ve yasaklarını kabul eden Müslüman bir erkekle evlenebilir.


Alevi ve sünni çocuğu

Ancak dindar olanını tercih etmesi tavsiye edilir. Pazar yerinde çocuk, birisi Sünni, öbürü Alevi, arasında başlayan bir çocuk kavgası sağcılar tarafından „mezhep çatışmasına dönüştürüldü. Muaviye demediği, Ehli Beyt sevgisi, Fatma.


Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nde bir öğrencinin öğretmeni tarafından dövülmesini doğruladı. Evet çocuk dövülmüştür ancak dövülen çocuğu Alevi-Sünni, Kürt-Türk diye ayırırsak toplumda felaket meydana gelir. Bir de Sünniler gerçekten bize düşman mı içden, yoksa baştakiler mi bizle oynuyor?


Alevi ve sünni çocuğu

Değerli kardeşimiz, loading. Müslüman bir hanım ancak Müslüman bir kimse ile evlenebileceğinden, önce Müslümanı tanıtmamız. Değişik bir şey yok aslında tek felsefedir hepsi. Ben şimdi kendi kafama göre düşünüyorum.


Bu evliliğin çocuğu olarak söylüyorum ki çok güzeldir , aileler de çok iyi anlaşır, çocuklarını da bir alevi veya bir sünni olarak değil, önce insan olarak yetiştirirler. Anne ve babamın anlaşamadığını birbirlerine mezhepsel farklılıklardan yakındıklarını ne gördüm ne duydum. Ve bu, sadece yapay bir Alevi-Sünni zıtlaşma ve çekişmesidir. Lâkin, bir sıkıntı, bir problem ve bir mesele vardır ve mutlaka çözülmelidir. Peki, bu, sünni ve alevi probleminin bir çözümü var mıdır?


Alevi ve sünni çocuğu

Veliler suç duyurusunda bulundu. Olaylar alevi ve sünni inançlı vatandaşlar arasında yaşanmıştır ve Eylül Darbesine gerekçe olarak kullanılan ya da hazırlanan olaylardan biri olarak kabul edilmektedir. Sait, Özcan” diye ismen çağırdığı üç çocuğu arabaya alır ve uzaklaşırlar. Arkadaşları da, herhalde öğretmenleridir, bir yeri göstermek. Bunun adı ister sünni olsun, ister alevi olsun.


Alevi ve Sünni meselesi nasıl çözülür? Cem Yılmaz Memleketi İstanbul doğumlu olan Cem Yılmaz aslen Sivaslı. Ben alevi bir ailenin ortanca çocuğu olarak dünyaya geldim, alevi olmayı ben istemedim fakat ailemin İslam’a bakış açısı, türbana özellikle, çok çok büyük hocam.


Ne düşünüyorsunuz arkadaşlar bu konularda? Benim gözlemlediğim kadarıyla genelde gençler bunu sorun etmiyorlar ama aileler en önemli sorun olarak karşımıza. CEMİL KILIÇ Yani hükümet ricali, Mart’ta gerçek Ali’yi yani Alevilikteki Hz. Ali inancını tanıdıklarını mı ilan edecek?


Ali’nin doğumunun kutlanacağını açıkladı. Ailem devamlı diretiyor alevi olsun bizden olsun yabancı olmasın diyor. Buna göre aşk, aslında eylem, düşünme, duygu ve hislerimizin maddi temelde yükselişine vurgu yapar. Ancak burada kalınamaz, bu maddi varlıksal alanın değişik bir genişlemesi ya da başka türden görünürlüğü, esas olarak kendini bilgisel olan bir düzlemde, tarihsel ve toplumsal alanda kurmalıdır. Bu, bir bakıma, Sünni hegemonyanın ya da devletin klasik liberal söyleminin.


Bunu söyleyen kişi bilinmelidir ki Aleviliğin inancından habersizdir, yolun cahilidir. Varır varmaz da sünnet çocuğu dedenin kucağına verilir. Sünni İslam inancında olanlar her sene hacca giderken kestikleri kurbana Udhiyye ve. Aleviler Piri evine geldiğinde, Cem yapıldığında, müsahiplik tutulduğunda, uzun süre çocuğu olmayanların çocuk sahibi olması halinde, sünnet. Protokolün katılacağı töreni Cemevi’nde yaptırmak istemiyorlar.


Ya Cemevi ve Cami olmak üzere iki tören yapılıyor ve protokol Cami’deki törene katılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar