20 Ağustos 2015 Perşembe

Ankara roma hamamı

Ankara roma hamamı

Parasal desteği kentin zenginlerinden Tiberius Iulius Iustinianus sağlamıştır. Sağlık Tanrısı Asklepios adına yaptırılmış, Dönemin Roma imparatoru yaptırdığı eser için kentin zenginlerinden bir tanesi maddi destek sunmuştur. Bugün her ne kadar hamam olarak adlandırılsa da yapılan araştırmalar o dönem bölgenin höyük olduğunu göstermektedir. Roma Hamamları, Ankara: yorum, makale ve resme bakın.


Caddeden metre yükseklikte olduğundan kolayca görülmektedir. Hacı Bayram Veli Camii sonrası ziyaret edilebilecek en ideal yerlerden olan bu tarihi kalıntıların bulunduğu yer, Ankara’da gezilecek yerler listenize ekleyebileceğiniz, görülmeye değer yerlerden. Altındağ ilçesine bağlıdır.


Rakımı (deniz seviyesinden yüksekliği) 8metredir. Bu höyükte yapılan arkeolojik araştırmalarda: Frig ve Roma dönemi katları ortaya çıkarılmıştır. Antik çağlarda hamamlar büyük şehirler için son derece önemli yapılardı.


Nedeni bu şehirlerde yaşayan ve bu şehirlere konuk olan insanların bu hamamlardan faydalanmalarıydı. Gezilecek yerler açısından oldukça zengin olan Ankara‘daki bu açık hava müzesi, Roma dönemindeki antik kentlerin en vazgeçilmez hamamlarını sunmaktadır. Ilıklık ve sıcaklık bölümlerinin diğer bölümlerden daha geniş olması ile farklıdır. Ankara’nın çok soğuk kış şartları söz konusu olduğu için bu bölümler daha geniş yapılmıştır. Caddesi üzerinde Roma döneminden kalan bir hamamve tapınak kalıntısı yer almaktedır.


Roma hamamı‘ndan günümüze çok az kalıntı ulaşabilmiştir. Siz de bu bölümde görmek istediğiniz mekanları, yerleri hatta cadde veya s. Bu tarihi bölgede kültüre değer veren misafirleri cezbeden popüler özellikler arasında etkileyici müzeler var. Burada yapılacak şeyleri merak ediyorsanız, Hacı Bayram Camisi ve Belkıs Minaresi sizi hüsrana uğratmayacak. Merak edip sorduğum Ankaralı arkadaşlarımdan henüz hiçbirinin ziyaret etmediği hamamın ziyaretçileri birkaç meraklı gezginle, turistle, sanat tarihi öğrencileriyle ve arkeoloji öğrencileriyle sınırlı bulunuyor.


Ankara roma hamamı

Bizans zamanında da kullanılmıştır. Bu hamam Çankırı Caddesinin solunda , Ulus meydanının kuzeye giden yönünde yer alır. Romalılar yıkanmak istediklerine bu hamamlara gider ve temizlenirlerdi.


Roma kentinde bulunur, ve kamuya açık yıkanma ve sosyalleşme merkezi olarak işlev görürdü. Hristiyanlık ortaya çıkıp çok şiddetli takibata rağmen Roma imparatorluğu topraklarında yayılmaya başladığında, Ankara da bu yeni inanç akımından nasibini al. Ankara gezinizde Bera konforunu yaşamaya sizleri de bekleriz. Size özel Ankara Rehberini web sitemizde bulabilirsiniz.


Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından kazılara başlanmış ve. Ulus Meydanına yaklaşık 4metre uzaklıktadır. Ankara Gezi Rehberi hakkında bilgiler vermeye çalışacağım. SALT is a partner of Flickr Commons. All visual materials within Flickr Commons and digitized by SALT Research which are accessible via saltresearch.


Höyük altında kalan taş kalıntılar çok iyi bir şekilde korunduğundan yapının planı anlaşılabilecek durumdadır. Ankara’da bulunan hamamların tarihçesi Roma döneminden başlamaktadır. Ucuz tatil otelleri ve şehir otelleri için odanı şimdi ayır ödemesini otelde yap. Osmanlı Hamamında keyifli bir gün nasıl geçer?


Ankara roma hamamı

Bu odada ihtiyacınız olan herşey mevcuttur. Eşyalarınızı ve kıyafetlerinizi odaya bırakır,peştamalı takar odanızı kilitleyerek ayrılırsınız. Teleferik Keyfi Keçiören – Teleferik Keyfi: Keçiören Belediyesi, çocuğundan yaşlısına tüm Ankaralılar faydalanabilsinler diye. Babayakup deresinden metreye ulaşan yükseklikte bir kayalık alan üzerine kurulmuştur.


AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye. Fazlasıyla temiz, sakin, ilgili personelleri var. Hiç Tereddüt etmeden gidin havuzu bile mis gibi kokuyor. Caracalla Hamamı, Roma Caracalla Hamamı Ziyaret Bilgileri.


Bölgeye en yakın metro durağı ise “Circo Massimo”.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar