25 Ocak 2016 Pazartesi

Eski ankara sinemaları

Alt katında da AS sineması. Menekşe Sokakta arkadaşımın da dediği gibi MENEKŞE ve NERGİS sinemaları vardı. Kızılayda gökdelenin karşısında, şimdiki Soysal pasajının yerinde en eski sinemalardan ULUS sineması. Ankara şehrinde yer alan tüm sinema salonlarının film, seans, donanım, adres ve iletişim bilgilerine hemen ulaşın! Gelen kutunda mesaj yok!


Vizyondaki filmler takibinde olsun! Yılında yerleştiğimiz semtin adı Küçük Evler di, daha sonra Yukarı Bahçelievler ve en sonunda Bahçelievler oldu. Bankası yine aynı yerinde, fakat daha ufaktı ve şube adı olarak Küçük evler Şubesi yazılıydı. Birkaç sinema ismide ben ilave edeyim, Cebeci de konservatuar binasının (şimdi mamak belediyesi imar müdürlüğü) çapraz karşı tarafında Cebeci sineması vardı ve devamlı olarak yabancı film gösterirdi.


Nerede o eski Beyoğlu sinemaları Beyoğlu’nun tarihi, sinemalarımızın da tarihiydi. Bünyesinde bulundurduğu Avşar Film yapım şirketi birçok yerli filmin yapımcılığını, yabancı filmlerin ise ihtalatını üstlenmiştir. Eski İstanbul sinemaları;. Kulağından canlı olarak çıkarıldı!


Aslında iklim olarak Ege, Akdeniz gibi ılıman bölgelere daha uygun olan açık hava sinemaları için Ankara iyi bir seçim sayılmazdı. Ankara’da yazlık sinemalar, yaz ayları boyunca ay verimli kullanılabiliyordu. Ben de ne zaman bir Ankara sözü duysam iki gözüm iki.


Sancakpark AVM İNÖNÜ MAHALLESİ ESKİ ANKARA CADDESİ NO 4 Istanbul. Avrupa ve Latin Amerika gibi, sinemaları öne çıkan coğrafyalardaki farklı sinema anlayışlarını tanır. Fransa ve İskandinav ülkelerinde ortaya çıkan “yeni dalga”, “yeni Fransız yeni dalgası” ve “Dogma 95” gibi yeni sinema akımlarını tanır.


Eski ankara sinemaları

Masal Şatosu: Sihirli Davet. Lewis Barnavelt, ailesinin ölümünün ardından gizemli amcası Jonathan’ın yanına Michigan’a gönderilir. Nostalgia, Istanbul ve Ankara hakkında daha fazla fikir görün. Yemek tarifleri, ev fikirleri, stil ilhamları ve deneyebileceğiniz başka fikirler keşfedin. O sinema salonlarının özel bir kokuları olurdu.


Hatta öyle zamanlar olurdu ki, bazan filimler uzun olunca, bir seansın bitiminde sinema salonu alel acele boşaltılır, diğer seansın seyircileri. Benim gibi tevellüdü 70’lerde. Türk sinemasıyla diğer ülke sinemaları arasında ilişki kurar.


Eski ankara sinemaları

Aslan Kral, yavru bir aslan olan Simba’nın maceralarını konu ediyor. Cengiz Kahraman Arşivinden. Sinema ile ilgili fikirleri keşfedin. Tarihin en eski devirlerinden beri yeni doğmuş bebekleri ailelerine teslim etme görevini üstlenmiş olan leylekler, artık bebek dağıtımını bırakmış ve ticari kaygılarla. Istanbul, Ankara ve El Salvador hakkında daha fazla fikir görün.


Geniş fuayesi ve salonuyla bütün Türk filmlerinin galalarını da ağırlayan. Dora ve Kayıp Altın Şehri. Türk filmlerinden Bir Millet Uyanıyor, Ankara Postası, Sessiz filmlerin ünlü kadın yıldızları arasında Klara Bov, Bili Dov, bugünün Elizabeht Taylor’u, Marlin Monre’si gibi idiler. Bir millet uyanıyor, Ankara Postası İstiklal Harbini anlatıyorlardı.


Almanların ünlü Emil Yanıpıs tarafından. Bugün kale içindeki değişik dönemlerden kalmış birçok eski Ankara Evi bulunuyor, bunları mutlaka görmelisiniz. Yardımcı olursanız sevinirim.


Sarıgazi - Sancaktepe) 4. Bring The Soul: The Movie filminin biletleri satışta. Rusya ve eski Doğu Blok’ u ülke sinemalarının doğuşundan günümüze kadar geçirdiği aşamaları, önemli akımlar, yönetmenler ve oyuncularıyla birlikte analiz edebileceksiniz. Ayrıca ilk kısa metraj filmler ve dönem filmleri bu dönemde çekilmiştir.


Sigmund Weinberg olan sinema, Meşrutiyet Caddesi (eski adı Mezarlık Caddesi), numaralı adreste faaliyete başlamıştı. O kadar çok yer ve olay var ki daha anlatabileceğim. Ulus, Gölbaşı, Ankara sinemaları.


Sonradan bunlara eklenen Kızılırmak, Akün, Çankaya sinemaları. Herhangi bir nedenle tümünün veya bir bölümünün. Uçak, Ankara Futbolu: Memleket Futbolunun Kenar Semti: Tanıl Bora.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar