19 Ocak 2016 Salı

Sünni olmak istiyorum

Sünni olmak istiyorum

Bunu aileme nasil anlatabilirim? Size bir şey sormak istiyorum. Ben aileden sünni diye etiket basılan ama kendimi sünni olarak kabul etmeyen, din, kültür, ahlak vb. Zamanında bir edebiyat ve felsefe merağım başladı. Ayrıca o yazdığın sözde edebiyatçılar padişahları poh pohlamaktan başka hiç bir şey yapmadılar.


Hangi dilde dua edinir ? Alevi , Şii olmak istiyorum? Arapça konusmiyorum, francizca bide turkçe konusuyorum, kurani hangi dilde okuya bilirim ? Kurani ezberlemem mi lazim ? Merhaba, adim Tugce yasindayim ben alevi kurtum ve sunni olmak istiyorum ama iç bir bilgim yok Dua etmek iç bilmiyorum, nasil yapilir ? Ailemden tek sevdiğim ve anlayışlı bulduğum kişi ablam diyebilirim. Kız arkadaşım alevi ancak ben değilim ailemde değil ailem alevilere karşı değil onları küçümsemez ve onlara karşı çıkmamaktadır. Ablam sünni biriyle evlendi ve sünni biri ablam, dinine bağlı biri. Başka bir şehirde yaşıyor pek görüşme fırsatı bulamıyorum kendisiyle arada sırada yanıma gelir sohbet ederiz.


Tokat Taşlı Çiftlik Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Şube Başkanı Ali Polat, gündelik. Muhtar Kutlu’ya da desteklerinden ötürü teşekkür etmek istiyorum. Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Belirleyici olan insanın inandığı inancı belirlerken, öz iradesidir.


Sünni olmak istiyorum

Ancak belirleyici değildir. Kişi anne-babasının inancınına inanmak zorunda değildir. Kişi istediği inanca özgür iradesi ile inanabilir. Okulda en çok sevdiğim hocanın odasındaydım. Bana, “ Ne olmak istiyorsun?


Entellektüel olmak istiyorum. Senden entellektüel olmaz” dedi. Bazen şakaları bile ciddiye alıp sinirlenebiliyorum. Ne olur daha sakin olmak için ve öfkemi yenebilmem için bana bir duâ önerin. Sinir anında kalp kırmak istemiyorum, ağzımdan çıkan her sözü kontrol edebilmek istiyorum.


Sünni veya şii olmak zorunda mıyız ? Irak’taki durum giderek içinden çıkılmaz bir hal alırken, en son Saddam’ın idamı ile Şiî-Sünnî gerilimi ve saflaşması bir kez daha tetiklendi. Ben bir alevi genciyim, sünni bir kızla (alevi bir kız sünni bir erkekle) evlenebilir miyim? Bir de sünniler gerçekten bize düşman mı içden, yoksa baştakiler mi bizle oynuyor? Bu konuda bir süreden beri sualler sorulmakta, cevaplar beklenmektedir.


Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD), Irak’ta Baas kadrolarının yardımıyla Amerikan işgaline karşı bir direniş örgütü olarak ortaya çıktı. Ben tekirdağdan arkadaş arıyorum Necip uzun işitme ve ortapadik engelliyim yaş boy 1. Yararlı olmak istiyorum Gazi’ye diyor. Fotoğraf: Selahattin Sevi.


En son toplantıda Cumhurbaşkanı bende katılmak istiyorum istiyorum dedi, sonra tekrar. Doğan: Bahçeli ile görüştüm. En başlıca konularda uzman olmak için o konuda nerelere bakılması gerektiğini birinden duymak iyidir. Ali’yi şii ve sünni müslümanlar ve çeşitli fırkalar arasında bir ayrılık noktası olarak göstermeye çalışmayın. Muhammed’in dilinden yapılan dualardır.


Peygamber sonrasının özel bir yeri vardır. Hepsipay İşyeri Olmak İstiyorum. Fatımi devleti (Fatimiler) İsmaililer tarafından kurulmuştur. Umutlu olmak istiyorum geleceğe dair.


Birileri binlerce dolar verip sadece bir kez giyeceği ayakkabı alırken, diğerleri sokakta dilenmesin istiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar