29 Ocak 2016 Cuma

Kavun hangi şehirde meşhurdur

Kavun ve kayısının yanı sıra bölgede bin 8dekarlık alanda yetiştirilen erik de yaz aylarının vazgeçilmez meyveleri arasında yerini koruyor. Greyfurt ve limonun 90’ı bu bölgede üretilir. Mersin limon üretiminde ilk sırada iken Adana ve Hatay’da portakal en fazla üretilen üründür.


Karpuz Yetiştiriciliği Karpuz bitkisi, derin, iyi havalanabilen, su tutma kapasitesi yüksek olan, kumlu, kumlu-tınlı bünyeye sahip topraklarda iyi gelişir. HANGİ İLİMİZDE NE YENİR ? Rakı aperatif olarak kuru yemiş veya kavun ve beyaz peynir ile, yemek süresinde çeşitli meze çeşitleri ile alınabilir, başka içkiler ile birlikte içilmez. Tekirdağ köftesi, ayçiçeği, üzüm ve karpuzu, ayrıca Tekirdağ rakısı ve Şarköy şarapları meşhurdur. Kavun Yetiştiriciliği Kavun tek yıllık bir bitkidir.


Yunanistan ile sınırı çizen Meriç Nehridir. Osmanlı Devletinin başkenti olmuştur. Makine Ve toprak endüstrisi oldukça geniş olan şehirde leblebinin her şeklini ve her biçimini bulmanız ve atmanız mümkündür. Sponsorlu Bağlantılar içelin Neyi Meşhur, Mersinin Nesi Meşhur Mersin (içel) ilinin Kız Kalesi, Cennet ve Cehennem Obrukları, Silifke Yoğurdu, Anamur Muzu, Turunçgil ve Seracılık Üretimi, Göksu Nehri, Sertavul Geçidi, Tarsus Şelalesi, Çamlıyayla (Namrun)’ sı meşhurdur. Egzotik meyveleri tanıyor musun?


Temel geçim kaynağı ticaret, sanayi ile tarım ve hayvancılık olup bamya, börülce, kavun, kelle peyniri gibi zirai ürünleri ile bilinir. Kavun, karpuz, elma, üzüm, erik, armut ve badem şehirde en çok yetiştiriciliği yapılan meyvelerdir. Hangi Şehrin Neyi Meşhur?


Modern tarım araçlarının kullanıldığı şehirlerin başında gelen Edirne’de hayvancılık da yaygın olarak yapılmaktadır. Kavala kurabiyesi meşhurdur. Tarla Bitkileri, tarla bitkileri bölümü iş olanakları, tarla bitkileri nelerdir, tarla bitkileri bölümü, tarla bitkileri iş imkanları,tarla bitkileri ders no. Denizli, Türkiye’nin bir ili ve en kalabalık yirmi birinci şehridir.


Tekstil ürünleri ve yöreye has Denizli horozu ile meşhurdur. Ege ve Akdeniz Bölgeleri arasında bir geçit durumundadır. Yazları çok fazla sıcak olur ama kışları çok soğuk olmaz. Hala tarihsel kazılar yapılmakta ve eserlere ulaşılmaktadır. Karpuz ve kavun ile sesini duyuran şehirde yaklaşık olarak çeşit Karpuz ve çeşit üzüm yetişmektedir.


Göç alan ilimizde hızlı nüfus artışı gözlenmektedir. Sakarya ve buna dökülen akarsuların vadilerinde pirinç ekilir. Anadolu Yakası ve Avrupa Yakası semti yer almaktadır. Armudu ve üzümü meşhurdur. Koçhisar, Bala ve Çubuk’ta buğday ekimi yaygındır.


Arpa, yulaf, şekerpancarı, kavun, karpuz ve sebze üretimi de tarımda çok önemli bir yer tutar. Fasulye, yem bitkileri, mercimek, çeltik, ayçiçeği yetiştirilir. Elâzığ, Türkiye sınırları içerisindeki Elazığ şehrinde yer almaktadır. Elâzığ noktasına direkt gitmeden önce bir sanal tur yapıp Elâzığ civarını. KAVUN: Kırkağaç yöresinde, yazının en başında belirttiğim gibi “kavun” meşhurdur.


Yörede yetiştirilen kavun: yeşil-sarı, kırçıllı ve kalın kabukludur. Dünyanın en güzel ve lezzetli kavunu olduğu söyleniyor. Evet, yılın dört mevsimi burada kavun bulabilirsiniz ki, mutlaka tatmalısınız.


Akdeniz iklimine bağlı olarak yazı sıcak ve kurak geçmektedir. Her mevsim ayrı bir güzelliği sahne olan şehirde festivaller ve hava. Van tatilinde iklim şartları son derece belirleyicidir. Kış ayları karasal iklim nedeniyle son derece sert geçer. Karın çok uzun süre yerde kaldığı şehirde, zorlu hava koşulları nedeniyle kış tatili önerilmez.


Kaz etinden de, tüyünden de yağından da yararlanılan bir kuş türüdür. Hindi ve tavuk etine göre daha değerli olan kazın ciğeri de meşhurdur En çok kaz yetiştiren ilimiz Kars’tır. Bu şehirde hem kaz yağı elde edilmekte hem de kaz etleri kurutulmaktadır.


Lezzetli bir yağ olan kaz yağı Trakya bölgesinde de çok. Su geldikten sonra daha önce köyden göç edenlerden bir kısmı şehirde emekli olduktan sonra özellikle yaz döneminde köye dönüp tarım ve hayvancılıkla uğraşmaya başlamıştır. Elazığ da yatsılık diye bilinen bu yiyecekler günümüzde de misafirlere ikram edilen önemli yiyecekler arasındadır.


Yayla ve kışı fazla olduğundan üzüm,kavun,karpuz,incir,zeytin ve nar gibi meyveleri olmaz. Ancak “Akdağ Balı” adıyla meşhur saf balı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar