19 Ocak 2016 Salı

Stockholm gezilecek yerler

Listede yer verdiğim mekânları ziyaret etme fırsatı bulursanız hem kent hem de ülke tarihine yönelik birçok değerli bilgiyi. Orijinal adı Stadsmuseet olan yapının içerisinde şehrin 16. Drottningholm Sarayı, Vasa Müzesi, Abba Müzesi, Skansen gibi tarihi ve turistik yerlerin ziyaret saatleri, giriş ücreti bilgileri. Bu şekilde hangi gün nereyi gezeceğinize dair kafanızda daha net bir plan da oluşturabilirsiniz.


Stockholm gezilecek yerler

Deniz ürünleri dışında şarküteri, peynir ürünleri, şahane tatlılar satan yerler de mevcut. Bazılarının önünde mini restoranlar veya yüksek bar masaları bulunuyor. Stockholm’de Gezilecek Yerler.


Havalimanından Arlanda Treni’ne kolayca ulaşıyorum. Metro istasyonu oldukça hoş bir görünüme sahip. Birkaç dakika sonra gelen trenime biniyorum. STOCKHOLM KRALİYET SARAYI. Nordik ülkelerinden İsveç herkesin elbet bir gün gidip görmesi gereken ülkelerden.


Mimarisi ile çok konuşulan, hem eski hem yeni yapıları bir arada bulundurup, tarihini unutturmayan, küçük burunlu güzel kızlarını seyre doyamayacağınız bir. Tabi ki az uyku ve bolca gezerek! Hostele yalnızca dakika yürüme mesafesindeki bu müzeye giderken, Gamla Stan’ın şirin mi şirin, bu daracık ara sokaklarını adımlamanın tarifi gerçekten imkansız.


Mälaren Gölü’nün Baltık Denizi ile birleştiği noktada konumlanan şehrin üçte biri su, üçte biri yeşil alan ve geri kalanı da kara ile kaplı. Ancak burayı Roma, Paris, Barcelona veya İstanbul gibi dünyaca ünlü gezilecek noktaları bulunan şehirlerle kıyaslamamak gerekiyor. Temmuz’un 20’si olmasına rağmen sabah saatlerinde inanılmaz soğuktu.


Daha fazla soğuğa dayanamayıp Amara’yla fırın gibi bir yere gidip birer poğaça türü bir şeyler alıp, haritadan hostelin yerini bulduktan sonra hostele doğru yol aldık. Kraliyete ait binalar ve Eski İsveç’e ait evler bu bölgede yer alır. O yüzden şimdi sıkı tutunun, zira bir sürü yer gezeceğiz birlikte. Etiketler: stockholm gezilecek yerler , stockholmde görülecek yerler, stockholm gezi rehberi, stockholmün tarihi ve turistik yerleri, stockholmün doğal güzellikleri. Tokat Gezilecek Yerler - Tarihi Yerler.


Fresh Wordpress Magazin ve Portal Temasına Hoşgeldiniz. Ayrıca tarihi ve sosyo ekonomik kimliği ile İskandinavlar için çok önemli bir kent hüviyetindedir. Muhteşem doğası, çok soğuk kışı, pitoresk balıkçı köyleri, ren geyiği arazisi ve yaz güneşi ile ünlüdür.


Her köşesinde ayrı güzellikte bir manzara bulunuyor. Hafta sonu kaçamakları için de uygun bir kent. Biz üç günlük bir seyahat planı yaparak dolu dolu gezdik. Bir yanda Viking tarihi ve kendine has mimarisi, diğer yanda modern ama bir o kadar sakin bir şehir yapısı.


Gezilecek yerler, Gece hayatı, Gezi Rehberi ve Gezilecek Noktalar sitemize her türlü sorunuzu sorabilirsiniz. Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle hazırlanmıştır. Her adasının, kendine has tarihi yerleri, müzeleri, açık hava müze alanları ve sanata dair güzellikleri bulunur. Madem aralıkta gidiyoruz inşallah kar yağar dedik.


Stockholm gezilecek yerler

Nasıl içten dua etmişsek gün jiç durmadan kar yağdı. Burası İsveç’in başkentidir ve yaklaşık milyon nüfusu vardır. Burası yaşam kalitesi ve fiyatlar bakımından biraz üst düzey bir şehir olarak biliniyor. Hava kalitesi bakımından da Avrupa’da 3. Mardin Gezilecek Yerler. Viyana’da nereye gidilir ? Buda Gezilecek Yerler 1. Zincir Köprü’den Balıkçılar Tabyası tarafına dönmeyip sağ tarafa doğru yukarıya ilerlediğinizde şehrin en nezih yerlerinden ortaçağ Budin şehrinin merkezi Szentháromság‘e ulaşıyorsunuz.


Tarihi şehir olarak da bilinen bu bölgede çok sayıda turistik mekan var. Dünyanın en eski açık hava müzesidir. Atlayın metroya, bu istasyonları gezin.


Stockholm gezilecek yerler

T-Centralen, Kungsträdgården ve Stadion istasyonları dünyanın en güzel metro istasyonları arasında yer alıyor. Sofo Design District’te Modanın Nabzını Tutun. Stokholm görmek istediğiniz şehirler listesinde kaçıncı sırada yer alır? Açıkçası geçen seneye kadar benim listeme girmez, gitmek aklımın ucuna gelmezdi. Son yılların en soğuk kışını geçiriyormuş İsveç ben ve efsane şansım yine devrede.


Tabii ki Pegasus’tan uçak bileti alarak!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar