8 Haziran 2016 Çarşamba

Komşu edinmek için dua

Komşu ve arkadaşlarla iyi geçinmekle ilgili ayetler varmı Yha arkadaslr ödevm vr da komşu ve arkadaşlarla iyi geçinme konusunda ayetler varmıdır İlgili. Rüyada komşu edinmenin manası nedir? Dua ederek Sevdiğim insanın beni sevmesi mümkün mü ? Sevdiğim kişinin bana ilgisi var fakat bana gelmesi için yeterli derecede değil. Dua ile mümkünse nasıl bir insanın kalbi dua ile etkileniyor açıklarmısınız lütfen ? Ve tecrübe edilen bu maksat için etkili bir dua var mı?


Her ki‘Sen şöyle (yüce sıfatlara sahip olan) Allah’sın diyerek bu isimler ile dua ederse, Daru’l-Celal (cennet)de, Muhammed (s.a.v), İbrahim, Musa, İsa, ve diğer peygamberler (Aleyhimüsselam) komşuluk yapacak olan şakir ve muhbit (şükreden, tevazulu) kullardan yazılır. Ayrıca o kişiye göklerde ve yerlerde ibadet edenlerin sevabı kadar ecir verilir. Kötü komşu, kötü akraba ve kötü arkadaşı olanlar onların zararından korunmak, Bol Satış ve Müşteri İçin Dua.


DuA-DıR KaLBiMiZi RaBBiMiZe KoMşU KıLaN duadır tek dayanağımıza sığınma halimiz duadır kalbi hüzünden arındıran feraha kavuşturan duadır sıkıntılarımızın en büyük ilacı duadır üşüyen kalplere ılık ılık işleyen. Güzellik duası, mümin kadınların en sık okudukları dualardan birdir. Sadece günde inşallah tesirini gösterir. Bu dua Allah’ın güzellikle ilgili esmalarından oluştuğu için kişinin yüzüne adeta “nur iner” Çevredeki konu komşu ile aile efradı kişideki bu yüz ve beden güzelliğini hemen fark eder. Eli bos gidilmez gidilen yere Rabbim bos gelmedim suc getirdim.


Rabbimiz günahlarımızı affeyle, nefsi nefsi denilen günde ummeti sadâsını bizlere duyurt, kıldan ince kılıctan keskin köprüde kanat ver bizlere kus gibi ucurt. Kâinatın Sultanı olan Peygamber Efendimize yakın olmak, onun komşusu olmak, onunla beraber bulunmak, her Müslümanın arzusu ve hayalidir. Muhterem Büyüğümüz’e hep rahmetinle muamele et.


Sıhhat ve afiyet lütfeyle. Kendisine yakîn-i tâm, ihlâsı etem ve zühd-ü tâm ihsan eyle. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) komşu hakkının ehemmiyeti için şöyle buyurmuştur: “Cebrail (a.s.) bana komşuyu tavsiyede o kadar ileri gitti ki, yakında onu (komşuyu) komşusuna varis yapacak zannettim. HADİS 1- Hayra vesile olan, hayrı yapan gibidir.


Bizi aldatan bizden değildir. Komşu hakkının ne olduğunu bilir misiniz? Dost Edinmek İçin Dost Olun. Bu konuda çok daha fazla önem taşıyan, kilit bir etken var.


O “İnsanların size nasıl davranmasını istiyorsanız, siz de onlara öyle davranın” dedi. Mirasını Bıraktığı İnsanlar Ona Dua Ediyor. Newsner sizlere en ilgi çekici haberleri sunar! Sanborn’daki bir hastaneye bağışladı.


Ok Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek için burayı inceleyin. Birinin bizi sevmesi için dua etmemiz doğru mu? Eğer doğruysa nasıl etmeliyiz?


Bu kız komşumuz ben onu çok begeniyorum zaten düzgün bir insan yanlış. Arkadaş edinmek için nasıl dua etmeliyiz? Komşu ve arkadaş hanımına şehvetle bakmak yabancı kadına bakmaktan ve evli kadına bakmak, kıza bakmaktan daha çok. DUA ETMEKİbadetin özü olan duanın, yeri ve zamanı olmadığı için, her yerde ve her zaman duâ etme. Devamlı dua etme ve bunu alışkanlık haline getirme.


Ah Binel Ask tarafından yazılan gönderiler. Yüce İslâm dini insana büyük değer vermektedir. TonguçHan kanalı olarak en temel sayılan tüm seviyelere ilerleyecek şekilde sizlere Koreceyi bilinen eğitim anlayışlarının ötesinde eğlenceli ve pratik video. Her işin sebeplerine yapışmalı.


Helâl rızık için dua ve istigfar etmelidir. Dua kabul olursa, hiç beklenmedik bir yerden rızka kavuşulabilir. Cebrail aleyhisselam her geldiğinde, “Allah’ım, bana helâl rızık ve iyi bir iş nasip et” diye dua etmemi söylerdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar