20 Temmuz 2016 Çarşamba

Ankara kocatepe camii

Cami bir tarihi eser niteliği taşıyacak kadar eski değildir. Ancak daha yeni olmasına rağmen dikkat çeken bir yapıdır. Aynı zamanda gösterilen işçilik anlamında ve sanatsal açıdan bakıldığına tarihte yer etmiş mimarilerden hiçbir eksik yanı bulunmamaktadır. Fakat nispeten yeni olmasına karşın dikkat çeken bir yapıdır. Dört minaresiyle Selimiye’yi, merkezi kubbe ve yarım kubbeleriyle Sultan Ahmet’i andırır.


All photos (540) Full view. Certificate of Excellence. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından inşa edilmiştir. Kocatepe semtinden alır. ANKARA KOCATEPE KİTABEVİ.


Dört minaresi ile Selimiye Camisini, merkezi kubbe ve yarım kubbeleri ile de Sultan Ahmet Camisini andırır. Cami için uygun görülen bu projeyle temel atılmış ancak cami bu projeye göre yapılmamıştır. Cenaze nasıl olabilirki diye düşünebilirsiniz ama buradaki gerçekten diğerlerinden farklıydı. Kızılay merkeze uzaklığı kilometre kadardır. Bu cami, dönemin devlet ileri gelenlerinin istekleri ile yaptırılmıştır.


Yapımı sene sürmüştür. TL fiyatından başlayan 2satılık konut bulunmaktadır. Türk Diyanet Vakfı tarafından yapımına devam edilmiştir.


Turgut Özal tarafından ibadete açılmıştır. Dünya Savaşı ve sonrası ekonomik. Bu minareleri asansörle çıkmak mümkündür. KAYAK yüzlerce seyahat sitesinde tarama yapar.


Ankara kocatepe camii

Ankara için en iyi oteller. This mosque has a massive marble yard in front and a grand façade. It was the newest mosque building I went in Turkey, yet still gave me the beautiful sights of ottoman architecture combined with modern art. YÜZÜNCÜYIL ULUS, 1ÇUKURAMBAR YÜZÜNCÜ YIL-ULUS.


Kibir değil, mahviyet vardır o derin bakışlarında. Gökleri adeta delen devasa minareleri uhrevî sedalarla sermest olur. Burada girift bir hâle bürünen kadim zaman, farklı bir boyut içindedir sanki.


Merkezinde ve çevresinde gezilecek yerler ile başkentin en güzel parkları, müzeleri, doğal güzellikleri, piknik alanları, eğlence yerleri gibi pek çok gezilecek nokta listede bulunuyor. Kabe - Mescid-i Haram - Mekke. Topkapı Sarayı Panorama - 22. In the basement of the mosque is a supermarket, which says much about the priorities of modern Turkey! Selimiye`yi, merkezi kubbe ve yarım kubbeleriyle Sultanahmet`i andırır.


Mimar Kemal İlköğretim Okulu 39. Grup Sayfamız İçin _BURAYA Tıklayınız. Hepsi ve daha fazlası Haberturk. However, that is not the only reason tourists flock to it. Camii would be pronounced as “Jaami”.


Ankara kocatepe camii

Son aramalarınızın tümünü kaldırmak istiyor musunuz? Tüm son aramalar silinecek. Daha fazla satılık emlak ilanları mı arıyorsunuz? Selimiye Camii’ne, ana kubbesini çevreleyen yarım kubbeleriyle Sultanahmet Camii’ne benzer.


Yalnız ücretler ve kargolama süresi değişecektir. Sitemiz üzerinden sevdiklerinize online olarak web sitemiz üstünden çiçek siparişi , hediye ayı buketi , pasta ürünleri yaş pasta , çikolata , kuru pasta , tatlı ürünleri gönderebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar