18 Temmuz 2016 Pazartesi

Gerçek alevilik nedir

Gerçek alevilik nedir

Bu onlara karşı sürdürülen saldırıların ve katliamların doğal sonucudur. Bu kavramları, soysuzlaştırarak düşman kamplar. Son zamanlarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın. Ama belki de onlar Allah’a da inanmıyor.


Ali, kansı Fatma ve çocukları Hasan ile Hüseyin’i “Tanrı’yı iyi anlamış kişiler” anlamındaki “ehlibeyt” sözcüğüyle adlandırırlar. Dini ve İslam tarihi açısından farklı bir yerdedir. Ali ile Fatma’dan doğma oğullarına geçmesi gerektiğini savunmakla başlayıp sonradan başka dinsel, düşünsel ve felsefe ilkeleriyle bütünleşen inanç sistemi, Alicilik.


Ali’yi sevmekse ben dört dörtlük aleviyim. Konusunu Görüntülemektesiniz. Gülbenk Farsça bir kelimedir dilimize Farsçadan geçmiştir. Ali’ye bağlı ya da onun soyundan olanlar demektir. Allah, Muhamme Ali kutsalligini kalbinde tasiyan ,. Kirklar Cemi ile yürüten bir inanç sistemidir.


Yazdıklarınız Türklerin İslamiyetten önce var olduğu yönünde. Ehlibeyt ve Türkler aynı zaman diliminde yaşamışlardır. Aynı coğrafyada var olmuşlardır. Aslında bir Müslüman’ın veya bir tarikatın Hz.


Ali (ra) muhabbetini meslek ve meşrebine esas almasının dinen hiçbir mahzuru yoktur. Aleviler, Sünniler, Şiiler, Hz. Ali (ra) ve Ehl-i Beyt muhabbetini rehber edinmenin hiçbir sakıncası yoktur. Sorunun tartışılması ve aydınlatılması çabasına, temel önemi noktasında tüm farklı yaklaşımların uyum sağlayabileceği öğeden, yani “Ali” kavramından başlamak doğru olacaktır.


Lütfen gerizekalıya anlatır gibi anlatın. Real, İngilizce bir kelimedir. Real kelimesinin kullanımı. Ali nin adaletinden ayrılmayan temelinde insan sevgisi bulunan her dine , mezhebe ser inanca saygı duyan ve hoşgörü ile bakan, dil, din, ırk, renk , farkı gözetmeyen eline diline sahip olma ilkelerini şart koşan, gelmek isteyen, inançlı insanları çatısı altına alarak manevi susuzluklarını gideren.


Ali’nin adaletinden ayrılmayan temelinde insan sevgisi bulunan her dine , mezhebe ser inanca saygı duyan ve hoşgörü ile bakan, dil, din, ırk, renk , farkı gözetmeyen eline diline sahip olma ilkelerini şart koşan, gelmek isteyen, inançlı insanları çatısı altına alarak manevi susuzluklarını gideren. Ali,kimin izindeydi de şimdilerde ki alevilik dedikleri olgu ortaya çıktı. Ali çıkan bu sözde mezhebi onaylıyormu zannediliyor acaba kimi çevrelerde.


Gerçek alevilik nedir

Kanımca bu inanışın mensupları kendilerini kandırıyorlar. Ali ye sevgi iyi güzel tabi bizde mesela Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) severiz ilahiler mevlütler söyler okuruz ama. Bu nedenle biz gerçek aleviler Atamızın izinde Pir Sultanın GELİN CANLAR BİR OLALIM İRİ OLALIM DİRİ OLALIM şiarı ile tüm Türkiyedeki alevilerin birlik ve bütünlügünden yanayız. Bazı olayları sosyolojik olarak görmek gerekir.


Türkiye’nin temel demokratik dinamiklerinden olduklarını bir daha gösterdiler. Zorunlu din dersine karşı çıktılar. Bunlar ne gerçek Alevîdirler, ne de gerçek Sünnî’dirler. Olsa olsa kendini bilmez, ilimden yoksun, ırkperest şovenist kimselerdirler. Doğruyu arayan Akıl ve vicdan sahiplerine.


Peygamber Efendimizin ( sav ) soyundan gelen Âl-i Beyti Allah için sevmek, Hanefi mezhebinde vacip, Şâfiî mezhebine göre farzdır. Cenâbı Hak Kuran-ı Kerimde şöyle buyurmaktadır: “Res. Muhammed’in buyruklarına göre İslam’ı evrensel boyutuyla yorumlayıp, insanlığa yeni kapılar açan büyük düşünce felsefesine yol veren, ilahi Tasavvuf anlayışı ile hayat bulan bir inanç bütünlüğüdür. Zaman zaman bu kutsal inanç üzerinde İslâm’ın açık ve gizli düşmanları büyük ve saptırıcı hesaplar yapmaktadırlar.


Ali’nin (a.s.) tüm şîarlarını ve misyonunu içeren Alevîlik, siyasal kavramlara, geleneksel ve yöresel anlayışlara hapsedilerek, kültürel bir olay izlenimi verilip, evrensellik anlayışından uzaklaştırılmak istenmektedir. Gerçek Bir Cv Formu Mizah, Komiklikler, Eğlence. Ali’dir ki Pir Sultan Abdal, Hz.


Gerçek alevilik nedir

Ali’nin gerçek varlığını apaçık duazı imamında söylemiştir. Tüm bu soruların cevapları sitemizde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar