29 Temmuz 2016 Cuma

Izmir seferihisar nasıl bir yer

Izmir seferihisar nasıl bir yer

Sahilde, harika bir gün batımına sahip limanını çevreleyen kalenin içine kurulan köyün daracık sokakları ve özgün mimarisi. Günümüzde, İzmir’in ilçesinden birisidir. Merhaba millet, yaklaşık ay sonra İzmir seferihisar taraflarına taşınacağız. Kendim ankaradayim, yıllardır deniz havası içime çekmedim, nasil bir yer seferihisar?


Burda senelerdir kız mız ortamımız olmadı, oralar nasıl kız durumları ortamları? Biz en çok o plajı sevdik. Teos Limanındaki plaj ise sessiz sakin bir gün geçirmek isteyenler için ideal ama denizi birazcık dalgalı. Doğanbey-Payamlı ve Ürkmez olmak üzere beldesi ve köyü bulunmaktadır.


Seferihisar’a gitmek için önce İzmir’e gelmeniz gerekiyor. Sabahları lezzet dolu kahvaltıların servis edildiği otelin bünyesinde bir de kafe yer almaktadır. Sevdiklerinizle huzur dolu anlar vadeden tesis bahçesi ise çiçeklerle bezenmiştir. Bu şehirde yaşayan kadınların sosyal, ekonomik, politik, kültürel, sağlık, ulaşım, güvenlik gibi problemlerini irdeledik.


Kuzeyde Urla, Doğuda Menderes, batı ve güneyde Ege Denizi ile çevrilidir. Köklü tarihi, birçok döneme ışık tutan yapıları ve ünlü Dionysos Tapınağı ile yıl içerisinde yüzlerce turistin rotasını çevirdiği bir noktadır. Yavaş şehirler (cittaslow), güzel tarihi mimarisi ile, yerel mutfakları bizim özellikle gezmeyi çok sevdiğimiz yerler. Körfezi’ne hâkim bir tepede yer alan Kadifekale Milattan Önce 3. Büyük İskender tarafından yaptırılmış.


Sığacık oku, dikkatle baktıysanız Club Atlantis oku hemen yanında. Marina sağınızda kalacak rampaya sarın yukarda bir ulu ağaç. Mavi bayraklı sahil, başta rüzgar sörfü olmak üzere birçok su. Tatil Köyümüzde kaldığınız süre boyunca yerel kültürel aktivitelere katılabilirsiniz. Yürüyüş yolumuzda bulunan Akarca.


Izmir seferihisar nasıl bir yer

Kuşadası yolu üzerinde Doğanbey körfezi kıyısından başlayarak Sığacık körfezine kadar devam ediyor. Rengarenk çiçeklerle bezeli sokaklara ve şirin yapıdaki evlere sahiptir. Geceye Tac Mahal’de de devam edebilirsiniz. Avis İzmir ofislerinden araç kiralamak şehrin güzelliklerini daha kolay ve hızlı bir şekilde keşfetmenizi sağlayacak. Deniz kıyısında bir açık hava kulübü olan Tac Mahal, sıcak İzmir akşamlarına serin bir alternatif.


Millet İttifakı’ndan başkanlığa seçilen isimlerin ardından Cumhur İttifakı’ndan seçilen başkanlar ile de toplu görüşme yaparak ‘herkesi kucaklayıcı’ yönünü bir kez daha gösterdi. Beyler Dağı’nın eteklerine yüzlerce araçlık yer altı,. Türkiye’nin ilk, dünyanın da 121. Aynı dönemde il genelinde İzmir satılık konut fiyat artışı 33oldu.


Alaçatılı olarak buradan vazgeçemez oldum belki çok kalabalık değil belki ama şirin bir yer :)) Yaşampınarım. Sahili sonrası insanların gitmeyi sevdikleri mekanlar. Artık Turgut Köyü’nde yazın mor ve mis kokular patlaması.


Merkeze km uzaklıkta olmaktadır. Yüzölçümü ve nüfusu açısından İzmir’in en küçük ilçeleri arasındadır. Bilindiği üzere buradaki KALEİÇİ denilen mahalle Büyükşehir. Genç ve dinamik kadrosuyla, dürüstlük ve şeffaflık.


Atat Demirer filmleri ile. Alkolsüz Aile Oteli olarak hizmet veren tesis, kadın ve erkekler için ayrı ve korunaklı plajların yanı sıra çocuklu aileler için geniş ve renkli bir oyun parkı sunuyor. Zeytinyağı cenneti İzmir’in ve Ege Bölgesi’nin meşhur ot çeşitlerini bulabileceğiniz ve bu otlardan yapılmış meze ve yemekleri tatma imkânını bulabileceğiniz inanılmaz bir yer.


Taş evleri ve yapıları ile ünlü Alaçatı, görülmeye değer. Valiliği, her iki proje için de ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir’ yönünde karar verdi. Akarca’da yapılması planlanan barınağın, fok yaşam alanı içerisinde kalması dikkat çekti.


Izmir seferihisar nasıl bir yer

Kafanızı dinlemek huzur icinde denize girebilmek icin harika bir yer ama çok taşlık insanin ayaklarini mafediyor ayrica aksam deniz kenarinda yemek yiyebilcek bir yer olsa raki esliginde harika olurdu. Bu kadar güzel bir yer beklemiyorduk. Sığacık güzel sahil düzenlemesi yapılmış küçük sayılabilecek bir tatil beldesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar