26 Eylül 2016 Pazartesi

Ankara nın başkent oluşu ile ilgili şiir 5 kıtalık

Böyle olduğu için bir başkanı d. Bak sevgiden bülbül güle naz etmiş, Çiçek değil mi ki kışı yaz etmiş. Hazan gelmiş, bak onu da tüketmiş, Durma artık fidan dikme zamanı. Sevinç verir, gam dağıtır,Yurdumuzun güneşidir,İçimizin Ateşidir. Oku, belirli gün ve hafta şiirleri. Gazetelerde ve dergilerde, bu hafta ile ilgili yazılar çıkar.


Radyolarda, Sağlık Haftası hakkında konuşmalar yapılır. Ankara şiirleri antoloji. Cumhuriyet Olmasaydı cumhuriyet, Ne yapardı bu millet.


Babalar günü geldiğinde hemen hemen her yaştaki kişiler günü kutladığı gibi küçük yaşta olanlar ise Babalar Günü ile ilgili şiirler okuyarak babalarının gönlünü alırlar. Temmuz ile ilgili yazılar günün anlam ve önemini anlatan Temmuz ile ilgili güzel sözler okul panolarında asılır. Televizyon programlarında çeşitli etkinlikle düzenlendiği gibi ayrıca Babalar Günü ile ilgili yazılar da günün belirli saatlerinde yayımlanır. Verem haftası okullarımızda çeşitli törenler yapılır. Bu törenlerde Verem Haftası ile ilgili şiirler ve Verem Haftası ile ilgili yazılar okunur Verem Haftası ile ilgili güzel sözler de okullarımızdaki panolarımızda afiş şeklinde asılır.


Bu şekilde öğrencilerimiz de verem ile ilgili birçok bilgiye sahip olurlar. Yaşayan tüm canlıların yaşam kaynağı olan su, dünya üzerinde bütün devletlerin korumaya aldıkları ve önemsedikleri doğal kaynakların başında yer alır. Her yıl mart nevruz bayramında öğrencilere nevruz bayramı ile ilgili şiirler okutulur,.


Okuma Bayramı resmi bir bayram özelliği taşımaması ile birlikte ilkokul 1. Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı gelir. Cenevre’de yapılan bir toplantıda dünya çocuk günü kutlanmasına karar verilmiştir. Gaziler Günü ile ilgili şiirler sayfamızda gaziler günü ile ilgili resimler,. Marşı Kabulü ile ilgili güzel sözler. Atatürk Haftası ile ilgili şiirler okunan özel ve devlet okulları bu haftayı öğrencilere Atatürk ile ilgili bilgiler vererek değerlendirir.


Atatürk’e verilen değer daha fazla arttığı gibi nesiller boyu devam eder. Annelerin her gün ayrı bir özenle mutlu edilmesi bir kenara bu günlerde gazeteler de Anneler Günü ile ilgili yazılar yayımlar ve okuyucuları ile buluşturur. Başlangıç olarak nitelendirilen ve adlandırılan bu günde Mayıs ile ilgili şiirler yazıldığı gibi bu şiirler her sene düzenlenen organizasyonlarda okunur. Bir çok şairin dizelere döktüğü bu şiirlerin haricin de Mayıs ile ilgili yazılar da yazılarak halkın bu gün ile ilgili tüm bilinmeyenleri unutmamaları. Herhangi bir felaket içeren durumda, insanların yardımına ilk giden ve onların yaralarını sarmak için elinde ki tüm imkanları kullanan Kızılay yardım kurumu, yıllar geçtikçe kendisini de geliştirmeye devam eden bir kuruluştur.


Haziran dünya çevre günü olarak adlandırılır. Lösemi haftası ile ilgili şiir. Bir yerlerde telefonlar çalıyor Ziller çalıyor, O zilleri çalan benim. Vakıflar haftası ne zaman kutlanır?


Trafik Haftası ne zaman kutlanır? En Güzel Şiirler Sizlerle. Polis Haftası kapsamında bu sayfamızda polis haftası ile ilgili şiirler, polis haftası ile ilgili yazılar ve görseller bulacaksınız. Vergi Haftası” olarak çeşitli etkinliklerle kutlanılıyor.


Vergiyi kısaca devletin gerçek ve tüzel kişilere yüklediği ekonomik yükümlülük, olarak açıklayabiliriz. Yeşilay Haftası ile ilgili yazılar okunur, ilgili billboardlara afiş ve sloganların yer alan Yeşilay Haftası görselleri asılır. O gün Birincikanun Yürüyüşün büyük merhalesiydi. Gelen iman dolu, haklı ve olgun Kalbleri dolduran onun sesiydi. Bu şehir ondaki sırra ererek Bütün sevgisiyle gönül vererek Bağrına basmağa can atıyordu.


Dünya Tiyatrolar Günü’ne dikkat çekmek için bizde Dünya Tiyatrolar Günü Şiirleri sayfamızda bu güzel günle ilgili şiirlere,. Yangından Korunma Haftası ile ilgili yazılar panolara asılır. Yeni Yıl ile ilgili yazılar yazan öğrenciler bu yazılarında yeni yıldan beklentilerini, umutlarını ve isteklerini anlatırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar