21 Eylül 2016 Çarşamba

Kırkağaç kavunu

Her yıl ortalama 10- 12. Bu girişim, geçimini kavundan sağlayan. Kırkağaç kavunu tarladan Avrupa’ya ihraç edildi. Bu ürün kırkağaç kavunu dur. Sıcaklarda ne güzel sğuk soğuk yenir kavun içinizi ferahlatan kırkağaç kavunu nun tarihine baklım şimdi.


Birkaç yıldır yurt dışından talep olmuyordu ama bu yıl şimdiden siparişler oluşmaya başladı. Başkan Gedüz, şampiyonu ağırladı. Anavatanı Manisa olan bu kavunun, şeker oranı Galia’ya göre daha düşük olsa da aroması oldukça kuvvetlidir.


Hasanbey kavunu ise Ankara bölgesinde ve çevresinde yetişir. Allah nasip ederse ay sonra tüketicilerimizin sofrasında olacak. Kavun Festivali yine renkli görüntülere sahne oldu.


Kırkağaç kavunu

Kavunu saklamak ve korumak için plastikten geliştirilmiştir. Tabiki günümüz bir çok alternetif yöntemler çıkmıştır. Türkiye ve dünya çapında ismini duyurmuş olan kırkağaç kavunları tadı,kokusu,lezzeti ve.


Bol renkli bir güneşle Yayılır toprağa. Haydi hesabına giriş yap. Bitki orta güçlü, kapalı yapılı meyvelerini kapatması çok iyi, Bitki ve yaprak sağlığı çok iyi, erkenci bir çeşidimizdir.


Meyve tutumu 3-4lü, verimi yüksektir. Tam bir kırkağaç kavunu tat ve aromasına sahiptir. Ege bölgesinde Özellikle Manisa ve havalisinde “kırkağaç” kavunu ziraati oldukça yaygındır. Dayanıklı ve çok leziz olan bu kavunlar aynı zamanda ihraç da edilebilmektedir.


Kırkaağaç kavunundan üretilen çeşitleri “hasanbey, altınbaş, dilimli ve hallaç” gibi mahalli isimler almaktadır. Kavunun yatarak büyüdüğünü gösteren yanak izi sarıysa o kavun tatlıdır. Kavunun yumuşak bölgeleri, çatlakları varsa o kavunu almayın. Kavun organik maddesi yüksek toprakları sevdiğinden sonbaharda derin sürümden sonra dekara 3-ton verilerek kültüvatör ile karıştırılır. Candır bu lafı kullanan adamlar.


Kırkağaç kavunu

Samimidir her şeyin ötesinde. Dünyaca ünlü meşhur kırkağaç kavunu artık bir tıkla evinizde. Oval, 3-kg, meyve et rengi beyaz ve çekirdek evi hafif turuncu, kabukta turuncu-sarı renk baskın, tat ve aroma çok iyi, raf ömrü çok yüksek. Sera, alçak tünel ve açık tarla. Sessizce ayrılırken evinden, yazın sıcaklığını bütün benliğinde hissetti.


Ceketini alıp çıkmak klişesini gerçekleştiremediğini farkettiğinde gereksiz bir tebessüm yayıldı traşsız, yorgun yüzüne. TÜRK STANDARTLAR ENSTİTÜSÜ BAŞKANLIĞINA Başvuru Sahibinin Adı ve. Has ve Orjinal kırkağaç altınbaş kavunları ismi genelde tatar kavun, dereköy kavun olarak halk arasında söz edilmektedir.


Sonbahar ve kışın açık kahverengi, siyaha yakın gri veya boz renkler çoğunlukta olur, dökülmüş yapraklarıyla söğüt, karaağaç, ceviz, ayva ve üzüm bağlarının siyaha yakın omacaları iç karartıcı bir. E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Değerli üreticilerimiz kırkağaç kavunu yetiştirmek bir kültürdür.


Bütün alınan sertifikalı tohumları sanmayınızki özel olarak üretilir ve seçiliyor. Sertifikalı tohumların tamamı toptan olarak üreticilerimizden belirli bir. Değerli arkadaşlar burada sadece bölgenizdeki Kavun fiyatlarını paylaşınız. Kavun ile ilgili alım satım ilanı vermeyiniz. Verdiğiniz alım satım ilanları silinecektir.


Kırkağaç kavunu

Alım satım ilanlarını aşağıdaki linklerden veriniz. Ankara çevresinde yetiştirilen bu cins kavun yoğun kokulu, tatlı ve sulu olarak biliniyor. Yukardaki kırkağaç kavun cinsleri örnek olarak verilmiştir.


Elbetteki daha başka erkenci cinsler vardır bunlar ince kabuklu olup guneşten. Lil Nas X 800views.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar