19 Eylül 2016 Pazartesi

Izmir saat kulesi

Izmir saat kulesi

Saat Kulesi’ne gidebilmek için ESHOT otobüslerini kullanabilirsiniz. Abdülhamid’in tahta çıkışının 25. Hatta durum öyle ki, İzmir denilince akla ilk gelen simgelerden bir tanesi. Askerliğimi orada yaptım gerçekten mükemmel bir atmosferi var.


ZMİR SAAT KULESİ gerçekten çok güzel. Burası gerçekten de çok güzell. Birkaç yıl daha buradayımmm ve çok mutluyum. Kulenin saati, dönemin Türk- Alman dostluğunun yanı sıra, iki hükümdar arasındaki şahsi dostluğun bir hatırası olarak, Alman İmparatoru II.


Konak Meydanı’ndaki İzmir Hükümet. Kurulum gerektirmeyen programı çalıştırdığınızda fareyi bakmak istediğiniz yöne doğru kaydırmanız yeterlidir. The clock itself was a gift from German. Saat kulesi metre yüksekliğindedir.


Sadrazam Küçük Sait Paşa tarafından yaptırılmıştır. Osmanlı İmparatorluğu’nun en büyük limanıydı. Zingulli Usta once kulenin bir temsili.


Belediyesi tarafından yaptırılmıştır. Raymonf Charles Pere adındaki bir mimarın yaptığı kule üzerindeki saat ise Alman İmparatoru II. Smart Hotel Izmir, fitness merkezi ve saunasıyla hizmetinizdedir. Her şey her zaman ki gibi mükemmel, sessizlik ve huzur,odada ki rahatlık tek kelime ile Harika.


Konaktaki saatle birlikte, Fuardaki eski Pakistan Pavyonunda, Bayraklı’da, Alsancak Garında, Bayramyerinde ve eskiden aslı İzmir’de olan, ama şimdi yok sayılan Aya Fotini saat kulesini de saymak lazım. O, kartpostallarda kaldı. Taşıdığı sembolik anlam açısından önemli bir yapıdır. Modern bir zaman ölçü aracı olmasının yanı sıra, kule iktidarın cisimleşmiş iletkeni işlevine de.


Kuzey Afrika esintili motifler bulunur. Yada Benim gibi İzmirli olan izmir Aşığı arkadaşlarımla paylaşmak istediğim çok eskilerde çekilmiş güzel izmirimin resimlerini sizlerle paylaşmak istedim. Milyonlarca premium yüksek kalitede, ⬇ telif haksız, uygun fiyatlı fotoğraf, imaj ve resimlerin bulunduğu en iyi stok fotoğraf şirketinden Izmir saat kulesi stok fotoğraflar indirin. Saati, Alman İmparatoru II.


Politikası Paşabahçe Mağazaları web sitesi sizlere en iyi alışveriş deneyimi sunmak için çerez kullanmaktadır. Web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerez kullanımını kabul ettiğinizi anlıyoruz. Politikamız hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın. Havalimanından Metro ile geçiş yapabilirsiniz.


Bu kulübede Deli Şa­ziye denilen akıl hastası bir kadın yaşıyordu. Mükemmel İşçilik Kalitesi. Her baktıklarında İzmir havasını alacakları kesin. Oldukça etkileyici bir yapı.


Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı, e-posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet. HD kaliteli videoya göz at. Eserler $ gibi fiyatlarla indirebilirsiniz. Sunumlarınız ve pazarlama projeleriniz için en iyi ve yaratıcı görsel kaynağınız.


Türk yazarı şehirdeki saat kulesini “gâvurlar”ın binaları arasında saymıştır. Evliya Çelebi de saat kulesinden söz eder. Bu saat kulesinin boyu yaklaşık metre olup İzmir’in en görkemli yapıtlarından birisi olarak bilinmektedir. Binanın mimarisinde kullanılan yeşil renkli ve kırmızı renkli taşların Efes’ten getirildiği söylenir.


Izmir saat kulesi

Ayrıca bu yapı sekizgen kaidelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar