16 Şubat 2017 Perşembe

Deveci armudu

Görüntüsü, iriliği ve lezzeti ile tüm diğer armut çeşitlerinden farklı. Lezzetli ve çok sulu bir armut. Bugüne kadar rastlanan en irisi, kilo 8gram olarak literatüre girmiş. Rakım düşüktükçe hasat öne gelip rakım artıkça hasat zamanı ilerleyen haftalara. Deveci Armudu Kaç Kalori.


En iyi deveci armut fidani, en uygun ödeme ve taksit seçenekleriyle fidandeposu. Bu Toprakların Kanalı Çiftçi TV Ülkemizde ve dünyada Tarım ve hayvancılık, gıda gereksiniminin karşılanması, sanayi sektörüne. Armut fidanı deveci meyvesi iri-çok iri, basık, alt kısmı geniş, boyunsuzdur. Meyve yüzeyi hafif girintili çıkıntılı olup kabuğu ince, zemin rengi sarı-yeşil, passız, bazen güneş gören yüzü pembe- kırmızıdır. Meyve Özellikleri : Meyvesi küçük, kısa boyunlu, alt kısmına doğru geniştir.


Kabuğu yeşil, yeme olumunda yeşilimsi sarı renkte ve incedir. Meyve eti beyaz, az kumlu, orta derecede. Daha öncede deveci armudu dikmiştim.


Bulunduğum bölge sahile yakın rutubetli olduğundan uzmanların söylediğine göre ondan kurumuş. Ambalajı güzel sağlam elime ulaştı. Gübreleme zamanı geldiğinde azot-fosfor-potasyum içerikli gübrelerden bir çay kaşığı kadar atalım.


Yaz sıcakları başlayınca fidanın dibine asla. Diktiğiniz çöğür fidanlar yıldan önce meyveye yatmaz. Precoce Morettini, June Gold çeşitlerinden birini tozlayıcı olarak dikmeniz gerekmektedir. Akça, Passe Crassane, B. Armudun öyküsü elbette ilginç ama ondan daha ilginci, hayatını Türkiye tarımına. Yenidoğan Mahallesi Hastane Cad.


Meyvesi iri-çok iri, basık, alt kısmı geni ve boyunsuzdur. Gürsu’nun İğdir Mahallesinde kahvede düzenlenen panelde yurt. Bu armut, diğer armutlara göre daha meşakkatli bir armut.


Manavlarda, marketlerde yüksek fiyatlarda satılıyor belki ama üretim maliyeti çok. Bir anne bebeği ile nasıl ilgileniyorsa, biz de öyle ilgileniyoruz. Siz müşterilerimizinde istek şikayet ve önerileri sayesinde yapmış oldugumuz işi dahada kaliteli bir hale getirmek için tüm gücümüzle. Azman, Azmaneveci armudu bölgemiz iklimini sevmiştir. Alınacak tedbirlerle bu yılki ihracat, geçen yılın.


Deveci armudu

Gürsu Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Gürsu Odası, Uludağ Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Southern Unıversıty iş birliğiyle düzenlenen panelde, üretimden tüketime bütün safhalarıyla. Bursa’nın Gürsu ilçesinde “5. Ve bundan 1yıl önce Uzun Mehmet’in Zonguldak’ta bulduğu taş kömürü kadar önemli bir değer ülkemiz için. Reçelyap ve deveci armudu ile hazırlanan tarçınlı reçel.


Yetişkin bir bahçeden ağaç başına 1kilodan dönüme ton armut alınıyor. Kadastrolu arazisi bin 8dönüm. Zaman içinde çevre köylerden satın aldıkları ile bin 5dönüme çıkarmışlar.


Deveci armudu

Yarı yayvan şekilde gelişme göstermektedirler. Bakım koşulları iyi olduğu taktirde meyveleri iyi ve iri yapıya sahip olurlar. Ağaçları orta kuvvettedir. Bal ve zeytinyağını ilave edip harmanlayın.


Orta boy bir döküm ya da teflon tavayı orta ateşte ısıtın. Armut dilimlerini, her bir yüzü yaklaşık dakika olacak şekilde, tavada mühürleyin. Körpe ıspanak, rokfor peyniri, kavrulmuş ceviz ve armut dilimlerini büyükçe bir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar