23 Şubat 2017 Perşembe

Insanlarla iyi geçinmek

Insanlarla iyi geçinmek

Sual: Karşılaştığımız insanların kimisi iyi, kimisi kötüdür. Herkesle iyi geçinebilmek için ne yapmak gerekir? CEVAP İnsanlarla iyi geçinebilmenin iki şartı vardır: 1- İyi bir insan olmak, 2- İnsanları iyi tanımak. Bu iki şarta malik olan, herkesle iyi geçinir.


Insanlarla iyi geçinmek

Geçinmenin En Önemli Sırları Geçinilmesi zor insanlarla iyi geçinme yolları İnsanlarla İyi Geçinmek İçin Kural. NSANLARLA İYİ GEÇİNMEK İnsanların birbirlerine karşı güzel ve yumuşak sözlerle konuşmaları, şefkat ve merhametle davranmaları lâzımdır. Aranızda iyilik ve ihsânı unutmayın. Ama hayvanlarda bu meleke yoktur. Allah her ne yaparsanız görür.


Onları içgüdüleri yönlendirir. Buna rağmen hayvanlar menfaatleri söz konusu olmazsa çok iyi geçinirler. Sürekli kavga ve anarşi ile insanların sadece düşman yaratmaları ve neticesinde kendilerin de huzursuz olmalarına neden olmaktadır. Allâhü Teâlâ, kullarının birbirlerine göstermeleri lâzım olan şefkat ve ülfeti âyet-i kerîmelerde şöyle beyan buyurmuştur (meâlen): “O takvâ sâhipleri ki bollukta ve. Mağazalarda insanlarla iyi geçinmek rizikolarla dolu bir iştir, sabırlı ve iyi huylu olabilmek için hepimizin özel çaba harcaması gerekir.


Insanlarla iyi geçinmek

Buralarda etrafımızdakilerle iyi ilişkiler kurmak hayati bir önem taşır. Başak DEMİRİZ en son yazısını mı okumak istiyorsunuz, En güncel köşe yazılarını okumak için hemen tıklayın! ABD ve İngiliz bilim insanlarının. Peygamber Efendimiz’in ortaya koyduğu ölçüye göre insanların en hayırlısı, aile fertlerine karşı iyi davrananlar, onlarla iyi geçinenlerdir. Selam verirken gülümseyen, sadaka sevabına kavuşur.


Tebessüm, bedavadır, alanı mutlu eder, vereni üzmez. Huzurun anahtarı tebessümdür. Gülümsemesini bilmek, iki cihan mutluluğuna sebep olur. Bilmiyorum, belki bu seneden sonra sizinle burada ebedi olarak bir daha birleşemeyeceğiz. Bu günleriniz nasıl mukaddes bir gün ise, bu aylarınız nasıl mukaddes bir ay ise, bu şehriniz (Mekke) nasıl mübarek bir şehir ise, canlarınız, mallarınız da öyle mukaddestir, her türlü tecâvüzden.


Araf kardeşim hem iş yerind ehem evde sorun olduğuna göre yanlış bir davranışta mı bulunuyorsun neden kavga ile iş sonlanıyor. Herkes ile iyi anlaşmak için 1ya cami cc 2ya kebir c. Yani, hep tatlı dilli ve güler yüzlü olmalıdır. Bizlere nasıl yaklaşılmasını istiyorsak, başkalarına da öylece davranmalıyız. Ayrıca, insanların haklarına saygı duymalı, hoşgörülü olmalıyız.


Aksi takdirde insanlarla geçinme konusunda sıkıntılar yaşar, iyi ilişkiler kuramayız. Bilesin ki, insanlarla iyi geçinemediğin takdirde, anan-baban dahi olsalar, onları kendine düşman etmiş olursun. Fakat insanlarla iyi geçinebilirsen, yakının olmasalar bile onları kendine bir anne ve bir baba gibi yakınlaştırabilirsin.


Bunların gayrisi nadirdir. Yok denecek kadar azdır. Arkasına belâyı saklamayan iyilik bulunmaz. Her genişliğin bir sıkıntısı çıkar.


Köpeklerin “içli” bakışlarının insanlarla daha iyi geçinmek için evrimleştiği ortaya çıktı. Yeni bir araştırmaya göre, evcilleştirilme sürecinde köpeklerin kaşlarının iç kısmının yükseldiği ve yüz kasları farklı evrimleşen hayvanların “içli bakışlarla” insanları etkilediği saptandı. Türkiyenin Bilgi Paylaşım Portalı. Birisine bakmadan onunla iyi geçinmek neredeyse tümüyle olanaksızdır. Bir sohbete başladığınızda, zihninizi yeni konulara ve ilginç fikirlere açmaya hazırlıklı olarak , ilgi alanları ve hobiler hakkında sorular sormaktan daha.


O iyi geçinme ve bölüşme ayıdır. Hazretleri, hadîs-i şerîfin metninde geçen “Müvâsât” ifadesinin, müdârât (dostluk ve güler yüzlülük) ve telettuf (nezâket) anlamına geldiğini ve bunun da, insanlarla iyi geçinmek , yumuşak konuşmak ve onlara iyi davranmakla ele geçeceğini ifade etmiştir. Tilki ile Leylek” masalının iletisi basit ve açıktır: birileriyle iyi geçinmek istiyorsanız, onun fiziksel, sosyal ve psikolojik özelliklerini dikkate almalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar