5 Mayıs 2017 Cuma

Eli böğründe

Eli Böğründe Tarifi nasıl yapılır? Sen de üye ol, beğendiklerini tarif defterine ekle, sevdiğin yazarları takip et, yeni tarifleri kaçırma. Sebzelerin ve baharatların etkili uyumu , kuzu etinin lezzeti birbirine karışınca ortaya bu mükemmel tat çıkıyor. Kahramanmaraş’ın nefis etli yemeği eli böğründe nasıl yapılır? Kuzu eti vücutta metobolik reaksiyonlar için gerekli olan B vitaminlerinin en büyük.


Normalde evde değil fırınlarda pişiriliyormuş bu yemek, ama öyle bir imkanımız olmadığından evdeki fırında yapıyoruz bizde. Payandalar eli böğründe olarak da adlandırılmaktadır. Taşıyıcı amacıyla kullanılan demir, ahşap yada betonarme payandaları kaplayıp daha estetik bir görünüm sağlamak için de kullanılabilmektedirler. Bir Yemek İste kanalı ile tanınan et ustası Suat Durmuş, bu işleri çok iyi biliyor.


Yemeğin adının neden Yan yana olduğunu yazımızı okurken veya videomuzu izlerken anlayacaksınız. Kuzu eti, patates ve çeşitli sebzelerle birlikte yapılan eli böğründeyi siz de evinizde yapabilir, bu. Dillere destan ELİ BÖĞRÜNDE yemeği ödüllü PAŞA KEBABI ve hafif mi hafif GAZİOSMANPAŞA TATLISI sizlerle.


Yapımı çok kolay,pratik bir yemek ve çok lezzetli. Fırında pişen her yemek zaten ayrı bir lezzete sahip. Sadece pişirme aşamasında biraz dikkat istiyor o kadar.


Eli böğründe yaparken evde olan tüm sebzeleri kullanabilirsiniz. Siz de kendi tarifinizi damak zevkinize göre oluşturabilirsiniz. Biz dana eti kullandık, kuzu eti ya da tavuk eti da olabilir. Ancak çok zor pişmeyen bir et kullanmak gerekiyor. Düşünceli olma durumunu ifade eden bir deyim olarak Anadolu’da sıkça kullanılmaktadır.


Dana etli eli böğründe yaptıktan sonra tavuklu olarak da denemek istedik. Hem hafif hem de çok lezzetli bir tarif ortaya çıktı. Oldukça pratik olan tavuklu eli böğründe tarifini denemenizi tavsiye ediyoruz. Eliböğründe hakkında bilgi.


Hem leziz hem de pratik eli böğründe tarifini sizlere sunuyoruz. Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Bugün sizlere yöresel bir Ana Yemek Tarifi paylasıcam.


Eli böğründe

Türetilmiş Kelimeler (bis) eli böğründe kalmak, eli açık, eli açıklık, eli ağır, eli alışmak, eli altında olmak, iki eli böğründe kalmak, eli böğründe kalmak, badeli aşık, beli bükük. Geleneksel Türk Mutfağında İsimleri tuhaf ama hepsi gerçek ve hepsi lezzetli yemekler var. Anadolu mutfağından tadıyla olduğu kadar ismiyle. Yapılışı çok pratik ama fırınlanmış yemeklerin hepsinde olduğu gibi lezzeti bir başka güzeldir.


Bu sefer de böyle deneyin bakalım. Yalnız, salata kültürü yok. Pişmiş biber ve domates geldi bu yemeklerin yanında. Sanırım salata yerine bunu getiriyorlar.


Eli böğründe

Ayrıca, iftarda gittik, hiçbir iftariyelik yoktu. En azından birer hurma konulabilirdi sofraya. Ramazan dışında, lezzetli bir et yemek için. Tabi gümüşler içinde ayranla birlikte.


Eti çok lezzetli nostaljik atmosferi insanı geçmişe götürüyor. THY Skylife 3gram küçük doğranmış kuzu kuşbaşı gram ince kıyım kuyruk yağı adet yeşilbiber adet domates adet patlıcan diş sarımsak Bir tutam kekik ve pul biber İnce doğranmış bir domates, dövülmüş sarımsakla karıştırılır. Kuzu kuşbaşı, iri doğranmış domates, közlenmiş patlıcan ve biberler toprak kap içerisine birbirine karıştırmadan yan. Tek hayvanının öldüğünü görünce eli böğründe kaldı. Lokum gibi pişmiş patlıcanlar ve etler size güzel bir lezzet turu attıracak benden söylemesi.


Alternatif olarak Maraş kebabı, Kuzu tandır, Beyti, Adana Kebabı ve İskender kebabını önerebilirim. Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumlayan siz olun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar