3 Mayıs 2017 Çarşamba

Seferihisar nüfusu

Seferihisar nüfusu

SIĞACIK mahallesi nüfusu (MERKEZ beldesine) bağlı SEFERİHİSAR, İZMİR. Murat’in annesi Valide Sultan tarafindan,Mekkeye vakfedilmistir. Kumuyla, doğasıyla Türkiye’nin en güzel plajlarından biri olan Ekmeksiz Plajından ise yıllardır halk istifade edemiyor. Böylece İzmir nüfus sonuçları belli olmuş oldu. Yüzde olarak ise: 5erkek, 4kadındır.


Anadolu’ nun ege deniziyle kucaklaştığı batı kıyılarında yer alan 30. Merkeze km uzaklıkta olmaktadır. Yüzölçümü ve nüfusu açısından İzmir’in en küçük ilçeleri arasındadır.


Cittaslow unvanını kaybedecek. Ayrıca zeytin ve şaraplık üzüm yetiştiriciliği yanında hayvancılık da önemli bir ekonomik faaliyettir. Oldukça geniş ve dağınık bir.


Seferihisar nüfusu

Yerli turistin en çok tercih ettiği lokasyonlardan biri olan Sığacık, 3. ZMİR HARİTASI SEFERİHİSAR Sığacık Mah. Sakin şehir demek: şehirleşme ve küreselleşme karşısında, mimarisi, kültürü, gelenekleri, zanaatleri bozulmadan bugüne gelen, nüfusu binin altındaki yerleşkeler demektir. Balıkçılık ve tarıma dayalı.


Orhanlı, Karakoç Deresi’nin oluşturduğu vadinin içinde Akdeniz makilikleri ve ormanları ile birlikte yaşıyor. Yaklaşık bin civarında nüfusu olan SEFERİHİSAR yaz aylarında bunun katı insanı barındırmaktadır. SIĞACIK, AKARCA ve ÜRKMEZ gibi önemli tatil beldeleri ve burada mavi bayraklı plajları mevcuttur. Mandalinası ile de meşhur olan ilçe Türkiye’nin ilk “citta slow” (sakin şehir) ünvanını alan yerleşim yeridir. Buca olurken, Bucayı 4bin 2ile Karabağlar, 4bin 5ile Bornova izledi.


Yüzyılda Kağızmanlı Türkler Güzelbahçe’ye yerleştirilmiştir. Nüfusu en yüksek ilçe Buca oldu. Seferihisar’ın dört-beş köyü ortadan kalkmıştır. Yerleşik nüfusu üç bin civarında olan sığacık her yaz gelen turistler ile nüfusu kat ve kat artmaktadır. Tatilinizi ailenizle, tek veya arkadaşlarınızla.


Ancak ne yazık ki İzmir’in e- devlet kapısı olan “turkiye. Seçilen kentliye ait vergi ihbarnameli borç bilgileri bulunmaktadır. Sorgulama işlemleri, ihbarnameli beyan bilgileri işlemi ile bilgilerinizi sorgulayabilirsiniz. Havanın kapalı ve rüzgarlı olmasına rağmen çok güzel bir doğa yürüyüş oldu.


Kısık Yarımadası olarak anılan yarımada üzerinde yer alan antik lebedos kentinin yerleşim. Samos Feribot Seferleri. Meclis Üyesi arkadaşlarımız farklı farklı yerlerde yaşıyor. Sessizliği ve yavaşlığı, sanırım emekli aileleri tarafından çok tercih edilmesiyle bağlantılı.


Burada yaşayanlar yörelerinin hep böyle yavaş kalmasından, kimsenin bu hızlandırmamasından yanalar. Bunun yanında, müstakil yazlık evleriyle ünlüdür. Feribot Sefer ve fiyatlarını sorgula, karşılaştır ve kredi kartıyla online satın al, biletin cebine gelsin. Türkiye’de 8ilçe arasında gelişmi şlik açısından 61. Hızlı, Kolay ve Güvenli Alışveriş.


Seferihisar nüfusu

Selçuk: Efes Antik Kenti, Artemis Tapınağı, Meryem Ana Evi, St. Jean Kilisesi, Selçuk Kalesi, İsa Bey Camii, Yedi Uyuyanlar, Bizans ve Pollio Su Kemeri önemli turistik yerleri. Bu sandıkların yüzde 74’ü de nüfusu 7ini aşan 30. Köy ekonomisinde narenciye ve büyükbaş hayvancılık ön plandadır.


Ayrıca enginar yetiştiriciliği de yapılmaktadır. Köyde günde beş ton süt toplanmakta ve satılmaktadır. Termal zengini Doğanbey.


Kentin zaman içinde artan nüfusu Phokai ve Ephesos’a göç verecek düzeye geliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar