2 Ağustos 2017 Çarşamba

Gerçek dost nedir

Gerçek dost nedir

Bu dostlukta kıskançlık, haset ve rekabet gibi duygulara yer yoktur. Başka sözlerle iyi bir dost size karşı sorumluluk hisseder ve sizinle gerçekten ilgilenir. Gerçek dostluklar bağlılık gerektirir.


Nedir bu dostluk denilen kavram, kimdir dostlarımız? Kimdir gerçek dostlarınız? Yoksa dar gününüzde, zorluktayken, sıkıntıdayken, uçurumun kenarındayken size elini uzatan, ayağa kalkmanıza destek olan, dimdik yürümenize katkı sunan mı? Zîrâ gerçek dostluk, iki gönül arasındaki cereyan hattı gibidir.


Dostluk kelimesinin sözlük anlamı nedir? Böyle bir dostluk ilişkisine sahip olanlar gerçekten şanslıdırlar. Bu sayfada gerçek dostluğu ve arkadaşlığı anlatan sözleri bulacaksınız. SAYGIDEĞER GÖNÜL DOSTLARIM GERÇEK DOSTLUK NEDİR ? Dünyada gerçek dost bulmak hemen hemen imkansızdır.


Hiç kimsenin yardım edemediği bir zamanda sana ancak ulu Allah cc hazretleri yardım edebilir. Aniden bastıran şiddetli yağmur ve selden korunmak için. Dostunuzu Nasıl Seçmelisiniz Sorularına cevap vermeye çalışacağız ama öncesinde kendimize şu soruları sormamız gerekiyor. Sizin hiç gerçek bir dostunuz oldu mu ? Yada soruyu şöyle soralım Bu güne kadar hiç başınızı derde sokup güveneceğiniz bir ele ihtiyaç duydunuz mu ? Bu sorun genelde insanların sadece istemesinden, istedikleri gibi biri olmaya çalışmamasından kaynaklanır.


Babamın en büyük sözüydü elli arkadşaın olmasın bir dostun olsun yeter. Birgün bir bakıyorsunuz dostluklarda aslında menfaaetle alakalıymış, en zorlandığınız anda bulamıyormuşsuznuz dost bildiğinizi. Türkçe İngilizce sözlükte anlamı friend. My best friend is a book. Benim en iyi dostum bir kitaptır.


True friendship is priceless. You will never get far without the co-operation, confidence and comradeship of other men and women. Kötülükler üzerine günahlarla olan dostluk en büyük düşmanlıktır. Kusursuz dost arayanlar dostsuz kalırlar.


Dost dostun kusurlu olmasını istemez. Sadık köpek hain dosttan hayırlıdır. Dost nedir veya dost nasıl olmalıdır sorularını bana sorarsan sana bir cevap veremem. Acaba ne kadar dostunuz var,hiç düşündünüzmü, Dost kazanmak için nasıl olmak gerekir hiç düşündünüzmü. Güven kelimesinin karşılığıdır.


Gerçek dost nedir

Bir ay içinde ne kadar kavga ettiğinizi sayın. Arada bir yaşanan anlaşmazlıklar dostluğun sağlıklı parçasıdır. Sevdikleriniz sizden kilometrelerce uzakta olsa da yalnız değilsinizdir şu hayatta. Sizi düşündüğünden emin olduğunuz bir yürek varsa asla. Seni tehlikeye karşı korur.


Bazı insanlar menfaatleri icabı, kısa sürede yakınlık kurarak dost gibi davranıp arkadaş olurlar. Buna bürokraside çok rastlanır. Menfaatleri bitince de sizi tanımazlar bile.


Bu video Cübbeli Ahmet Hoca 13. Tarihli Ahmet Yesevi Derneği Sohbetinden kesilerek oluşturulmuştur. Günlerden yine bir hüzün ve ben gerçekten oldukça kötü bir haldeydim. Ciddi oranda bunalımın eşiğine girdiğimde gerçek samimi bir sesle karşılaştım. Sohbet etmeyi, paylaşmayı, dinlemeyi ve düşüncelere saygı göstermeyi.


Bu kriterleri hep göz önünde tutmak gerekir. Zaman zaman arkadaşlıklarda, öğüt vermek ve hataları düzeltmek gerekebilir. Vefalı bir dost, bu konuda arkadaşına yol gösterme sorumluluğu taşır.


Gerçek dost nedir

Fakat biri çok kurnaz, atılgan ve hareketli, diğeri ise çok saf, dürüst ve sessizdi. Bir gün kurnaz olan, diğer arkadaşın yanına giderek işlerinin bozulduğunu söyler ve kendisinden para ister. Samimi dostu onu hiç kırmaz ve elindeki bütün parayı verir.


Eğer gerçek bir dostunuz varsa sıkıca tutunun ona bu zamanda bulunmaz bir hazineye sahipsiniz demektir. Ve siz de onun için bulunmaz bir hazine olun. Birbirinizin değerini bilin iyi bir dost her zaman bulunmaz.


Devam eder durur konuşma.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar