5 Ekim 2017 Perşembe

Facebook sesli arama kapatma

Kullanıcılar görüntülü arama, sesli arama, canlı yayın gibi özellikleri oldukça beğeni ile kullanmaktadır. Görüntülü ve sesli arama özelliği çok kullanılan özelliklerden biri olsa da bazı kullanıcılar, sürekli gelen davetlerden rahatsız olabilir. Sinir oldum numaramı istedi bir arkadaş vermedim numaramı diye facebook messengerdan aradı beni.


Bu özelliği nasıl kapatabilirim, kapanabiliyor mu? Aramasına engel olmam lazım. Yakın zamanda bu özelliğin geleceği ve görüntülü arama engelleme, kısıtlama getirme gibi seçeneklerin yer alacağı düşünülse de şu anda böyle bir durumun mümkün olmaması nedeniyle kullanıcılar mevcut görüntülü arama kapatma yollarını araştırmaktadır. FB Messenger, iOS ve Android uygulamalarına gelen güncelleme ile birlikte bugünden sonra kullanıcılarına Wi-Fi üzerinden sesli arama yapma imkanı sunuyor.


Aslına bakarsanız, görüntülü aramayı kullanmak istemeyen ve kapatmayı tercih edenler de var fakat nasıl yapacaklarını bilmiyorlar. Hesabınız yabancıların eline geçmiş. Silmek istediğiniz konuşmayı açın. Fareyi silmek istediğiniz konuşmanın üzerine getirin ve simgesine tıklayın. Not: Bir konuşmayı sildiğinizde, bu işlemi geri alamazsınız.


Arkadaşlarınla, akrabalarınla ve tanıdığın diğer kişilerle bağlantı kur. Fotoğraf ve videolar paylaş, mesajlar. Ayrıca eğer arkadaşınız görüntülü arama kurulumu yapmamış ve eklentiyi indirmemişse onunla sesli ya da görüntülü konuşma yapamazsınız. Merhaba Tamindir takipçileri.


Fakat bu özellik ilk aşamada bütün kullanıcıların hizmetine açılmamıştı. Sonrasıysa oldukça basit. Android kullanıcısı iseniz üçlü yatay çizgiye ardından Yardım ve Ayarlar altında Uygulama Ayarları’na dokunun.


Ayarlar menüsünde “Haber Kaynağı’ndaki Videolar Sesli Başlar”ı kapatın. WhatsApp üzerinden sesli arama ve görüntülü konuşma özellikleri eklendikten sonra WhatsApp daha da kullanışlı hale geldi. Mobil veri üzerinden ya da wifi üzerinden belirli bir para harcamadan istediğiniz kadar görüşmek mümkün. Bu yazımızda ise sizlere WhatsApp sesli aramaları nasıl kaydedeceğinizden bahsedeceğiz. Açılan yeni sayfada sol tarafta bulunan Bildirimler sekmesine geçiyoruz (Resim 2).


Tıkladığımızda bu kısma ait bir pencere açılıyor. BiP hesap kapatma anlatılıyor. BiP, Whatsapp gibi grup kurmanıza da imkan sağlayan bir mesajlaşma uygulamasıdır. Sesli ve görüntülü arama özelliği de bulunmaktadır.


Facebook sesli arama kapatma

Mesaj geldiğinde ses çalma ya da her bildirim geldiğinde ses çalıp çalınmaması adına ayarların nereden sağlanacağını göreceli olacak şekilde sizlere sunacağız. Her yolu denedim ama olmuyor. Instagram uygulamasının paketlerinde görüntülen sesli arama ve görüntülü konuşma simgeleri bu iddiaları kanıtlıyor. Söylentiye göre Instagram şu an görüntülü arama özelliğini test ediyor. Mesenger’a görüntülü arama özelliği geldi.


Geçtiğimiz aylarda sesli arama özelliğinin geldiği uygulama bundan böyle görüntülü aramalar da yapabilecek. Whatsapp karşı tarafa sesim gitmiyor, gelmiyor ve buna bağlı yaşanan ses sorununun nasıl giderileceğini anlatacağız. Whatsapp ile Sesli Mesajlaşma, kişi veya grup sohbetlerinde anında iletişim kurmanızı imkan sunar. Bunun sebebi güncel olmayan bir java sürümü bilgisayarınızda yüklü olmasıdır. Java resmi websitesinden güncel java programını indirip kurmanız gerekmektedir.


Facebook sesli arama kapatma

Mesajlaşma uygulamaları içerisinde en çok kullanılan Whatsapp uygulamasında görüntülü arama özelliğini nasıl devre dışı bırakabileceğinizi bu haberimizde yazılı ve görsel olarak sizlerle paylaşacağız. Rahatsız Etmeyin özelliği ne işe yarar? Android telefonlarda istediğiniz uygulamanın bildirimlerini kapatabilir istediğiniz uygulamalardan bildirim almaya devam edebilirsiniz.


DEFİNE VE DEDEKTÖR LER BİLGİ PAYLAŞIM has 3members. Tüm üyelerin eşit ve dogru bildiklerini paylasacagı bir gurup tek el olmayan bir gurup, her kişi. Whatsapp arama kapatma, whatsapp sesli arama kapatma, whatsFapp Öncelikle uygulamalar kısmında WhatsFapp indiriyorsunuz, daha sonra aşağıda yazdığım şekilde ayarlıyorsunuz.


Telefonunuzun menülerinde çağrı kısıtlama seçenekleri yoksa, Çağrı Kısıtlama fonksiyonundan yararlanmak için aşağıdaki komutları kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar