11 Ekim 2017 Çarşamba

Öykü eş anlamlısı

Bir cevap yazın Cevabı iptal et. E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Normalde siyah sözcüğünün eş anlamlısı kara sözcüğüdür. Bu yüzden kara günler yerine siyah günler demek de anlamsız olacağından bu cümledeki kara kelimesinin eş anlamlısı “kötü” kelimesidir. Aradığınız Öykü kelimesinin eş ve yakın anlamlısı, anlamdaşı Hikâye.


Cici kelimesinin eş ve yakın anlamı, anlamdaşı Güzel, İyi, Hoş. Prospektüs kelimesinin eş ve yakın anlamı, anlamdaşı Tarife, Tanıtmalık. Toleranslı kelimesinin eş ve yakın anlamı, anlamdaşı Hoşgörülü.


Oluştukları yerlerle çağları belirli, gerçek ya da dinleyenlerin anlayışına uygun gerçekdışı tansıksal olayları konu alan halk anlatımlarının tümü. Konu ile ilgili düşünceleriniz varsa aşağıda yorum kısmında belirtebilirsiniz. Bir önceki yazımız olan Yoksul kelimesinin eş anlamlısı nedir? Oy Veren: Çok İyi İyi Orta Kötü Çok kötü.


Öykü eş anlamlısı

EŞ ANLAMLI KELİMELER TABLOSU: Sözcük. Sesleri farklı, anlamları aynı olan sözcüklere eş anlamlı (anlamdaş) sözcükler denir. Etmek kelimesinin eş ve yakın anlamı, anlamdaşı İşlemek, Yapmak. Türkçede söz­cükler arasında eş anlamlılıktan çok, yakın anlamlılık vardır.


Bu nedenle Türkçede eş anlamlı sözcükler in sayısı çok azdır. Türkçedeki eş anlamlılık, yabancı kökenli sözcüklerden kaynaklanır. UYARI: Her sözcüğün eş anlamlısı olmadığı gibi zıt anlamlısı da yoktur.


Ekşi, kitap, sarı, masa, duvar… UYARI: Fiillerin olumlu-olumsuz biçimleri zıtlık oluşturmaz. Onlar aynı eylemin gerçekleşip. Yazılışları farklı, anlamları aynı olan sözcüklere eş anlamlı (anlamdaş) sözcükler denir. Bir dilin kendi sözcükleri arasında anlamdaşlık oluşmaz. Bugünkü anlamıyla alakası olmasa da, “öykü” (hikâye) kelimesi ile.


Anlamlı Cümleler, Öykünmek Cümleleri, Öykünmek Eş Anlamı Nedir, Öykünmek Eş Anlamı TDK, Öykünmek Eş Anlamlısı, Öykünmek Etimolojisi, Öykünmek Ne Demektir,. Bu soruların tıpkısını geçen yılki sınavda da sor­muşlar. Sözlükte arama yaparak istediğiniz kelimenin eş anlamlısına ulaşabilirsiniz.


Öykü eş anlamlısı

Bulamadığınız herhangi bir kelime olursa yorum yazarak bize bildirebilirsiniz. Yorumlar incelenir ve eş anlamlısı olmayan kelimeler listeye eklenir. Hela kelimesinin eş anlamlısı nedir?


Hemen kelimesinin eş anlamlısı nedir? Hiddet kelimesinin eş anlamlısı nedir? Hisse kelimesinin eş anlamlısı nedir? Hudut kelimesinin eş anlamlısı nedir? Hikaye kelimesinin eş anlamlısı nedir?


Eş Anlamlı Kelimeler (Anlamdaş Kelimeler) Nedir? Harfi ile Başlayan Eş Anlamlı Kelimeler, h harfi ile başlayan kelimelerin eş anlamlısı, Eş Anlamlı Kelimeler Sözlüğü h harfi, anlamdaş sözcükler h harfi. Eş anlamlı sözcükler nedir? Yukarıdaki sözcüğün eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?


Ayrıca “ Kelimede Anlam ” konusu olarak da bilinir. Günlük hayatta bir nesneye, duruma veya olaya farklı isimler veririz değil mi? Alfabetik eş anlamlı kelimelerin tümünü burada bulabilirsiniz.


A hikaye B roman C şiir 7. Soru Aşağıda verilen kelime çiftlerinden hangisi eş anlamlı değildir? Anlam bakımından birbiriyle aynı olan, birbirinin yerini tutabilen, aynı anlamı taşıyan kelimelerdir. Yazılımları ve okunuşları farklı olsa da aynı anlama gelirler.


Bu tür kelimelere anlamdaş kelimeler de denilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar