10 Ekim 2017 Salı

Siber saldırılar 2019

Kaspersky Lab’ın son üç aylık tehdit istihbarat özetinde bu saldırılarla. Makine öğrenmesi ve yapay zeka teknolojileri bir yandan otomatize siber savunma teknikleri için kritik öneme sahip bir altyapı özelliğine sahip iken bir yandan da siber suçluların daha güçlü ve tespiti zor saldırıları gerçekleştirmek için kullandıkları bir araç olarak karşımıza çıkmaktadır. Genel olarak siber saldırı, ulusal siber uzayda bulunan.


Siber saldırılar katlanarak artıyor. Neleri Beraberinde Getirecek? MAKRO ve dosyasız saldırılar. Microsoft Office Makro’da güç alarak makroları kötü kullanan saldırılarda artış olacağı tahmin edilmektedir. Mossad’ın Başkanı Yossi Cohen basının karşısına çıktığı ender etkinliklerden birinde küresel terör ile mücadelede siber istihbaratın merkezi bir rol oynadığını söyledi.


Burada benim derlediklerimi sizlere aktaracağım. Fortinet Küresel Tehdit Raporu verileri, küresel ve bölgesel. Carbanak yazılımı, bankalara, finans kurumlarına, hastanelere ve restoranlara yönelik çeşitli saldırılar gerçekleştiren APT-style benzeri bir siber suçlu grubuna ait geniş özellikli ve tehlikeli malware yazılımlardan biridir. Business Process Compromise.


Siber saldırılar 2019

Ortaya çıkan veri ihlallerine baktığımız zaman, siber saldırılar sırasında veya saldırıdan sonra alınan önlemlerin her zaman işe yaramadığını görüyoruz. Genelde siber saldırılar ile ilgili haberler “X APT grubu Y ülkesinin savunma bakanlığına sızdı” şeklinde çıkar. Teknolojik gelişmeler nedeniyle siber güvenlik ekosisteminde her geçen gün yeni bir cephe açılıyor.


Parmak izi gibi hastaya ait verinin de depolandığı bu sistemlerin, olası siber saldırılar karşısında çok iyi korunması gerekiyor. Bu nedenle özellikle kamu kurumlarının ve büyük şirketlerin olası veri sızıntılarını fark etme kapasitesini artırması gerekiyor. Kimlik avcılığı (e-dolandırıcılık): Kimlik avı, en çok tercih edilen siber saldırılar arasında başı çekiyor. Kurumsal Bilgi Güvenliği Stratejisi ve Yönetimi Yönetmelik ve Standartlara Uyum Gizlilik ve Veri Koruma Kimlik ve Erişim Yönetimi. Jenerasyon dönemine giriyor.


Bu dönemdeki saldırılar birçok taşıyıcı üzerinden gerçekleştirilen mega-saldırılardan oluşuyor. Bu mega siber saldırılar, suçlulara birer gelir kaynağı sağladı ve yüksek boyutlarda etkilere sebep oldu. Zira uluslararası siber saldırılar, devlet destekli gerçekleştiği görüşü yaygın. Dünya, yapay zeka ve makine öğrenimi gibi yüksek teknolojilerle her geçen gün biraz daha akıllanırken, siber suçlular da boş durmuyor.


Sosyal mühendislik taktiklerine oldukça ağırlık verecek olan siber saldırganlar, saldırıların boyutunu kurbanlarını kendi taktiklerine alet ederek büyütecek. Nasr Enstitüsü tarafından kontrol ediliyor. Enstitü, Devrim Muhafızları Ordusu ve hükümet adına çalışıyor. Lütfen Giriş Yapın veya Üye Olun.


Bu saldırılar sadece para odaklı değil aynı zamanda cinsel odaklı da olabilir. ABD’de Başkan Trump’ın başkan olabilmesi için Rus hackerların siber saldırılar düzenlediği iddialar arasındadır ve hala gündemimizi meşgul etmektedir. Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattı Erzincan’dan geçmektedir.


Bununla birlikte, yetenekli ekibi ile yazılım ihtiyaçlarınıza hızlı, inovatif ve sürdürülebilir çözümler üretir. Yılında, British Airways, Ticketmaster, Cathay Pasific ve diğer büyük firmaları etkileyen siber saldırının manşetlere taşındığını gördük. Yılında ne tür siber saldırılar ve tehditler olacağını gösteren farklı eğilimler vardır. Bu eğilimlerin en göze çarpanlarına değinmek istiyoruz.


Devletler artık silahlı ordulara paralel olarak siber ordular hazırlıyor. Hesaplamalar, siber saldırıların global ekonomiye her yıl trilyon dolara varan zararlar verdiğini gösteriyor. Dünyanın daha fazla dijitalleşmesi, stratejistleri siber. Saldırıları Canlı Canlı İzleyin! Dünya üzerinde bir çok ülke siber savaş içinde.


Arkadaşlar herkese merhaba, günümüz teknolojisi ilerledikçe teknolojinin kullanım alanları da. Sisteme sızmayı başaran siber suçlular, binlerce insanın kişisel bilgilerine erişebilir ve. Devlet destekli saldırılarda artış yaşanacak. Fintech, Finans, Teknoloji, Etkinlikler.


BT tabanlı saldırılar OT sistemlerini giderek daha çok hedefliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar