9 Ekim 2017 Pazartesi

Tiyatro yorumları

Kapağında “çaylak bir tiyatro izleyicisinin notları” yazan bu günlükte tiyatronun hayatıma dokunduğu her alan hakkında bir şeyler yazmaya çalışıyorum. Kurs Yorumları ve Kurs Ücretleri Burada Türkiyedeki tüm sanat kursları sitemizde bulunmaktadır. Sahne sanatları, muzik, dans, resim, el sanatları gibi çeşitli dallarda eğitim veren en iyi kursları sizin için listeledik. Bu içerik Onedio üyesi kullanıcı tarafından üretilmiş, Onedio editör ekibi tarafından müdahale edilmemiştir. Siz de Onedio’da dilediğiniz şekilde içerik üretebilirsiniz.


Tiyatro yorumları

Tarihi bina günümüzde halen ,tüm ihtisami ile ayaktadir. Devlet tiyatrosu sanatçilerinin tiyatro oyunlari sergilenmektedir. Bilet fiyatlari uygundur. Internetten veya giselerden bilet alabilirsiniz.


Kaş merkezine yürüyerek bile 5-dakikalık uzaklıkta kalıyor. Girişte ücret ödenmeyen ve tarihsel olarak. Televizyon, tiyatro sektöründe çalışan oyuncular yeni iş teklifleri ile karşılaşabilirler. Boğa burcu Temmuz ayı burç yorumları Boğa burç yorumları: Temmuz’da Mars Aslan burcuna geçiş yapacak ve Ağustos’a kadar bu burçta seyahat edecek.


Tiyatro görmek ne anlama gelir? Başrollerini Devrim Yakut ve Bihter Dinçel’in paylaştığı “Manik Atak”, izleyicisiyle buluşmaya başladı. Bu,tesadüfi bir karşılaşma değildi, planlıydı.


Konu hakkındaki fikirlerimi tiyatroları, şehir, devlet ve özel tiyatrolar olarak ayırarak kısa cümlelerle yazacağım. Zaman zaman sadece bir oyuna ait fotoğraf, yorumları ayrı bir blogta paylaşmak isterim. Oyun yaklaşık iki buçuk saat sürüyor, ancak zamanın nasıl geçtiği anlaşılmıyor.


Tiyatro yorumları

Oyundan çıktığımda sanat böyle bir şey dedim. Yetersiz Bakiye’den, “Tatlı Rüyalar” adlı kuklalı ve müzikli çocuk tiyatro oyununa, Fırat Tanış İle Gelin Tanış Olalım adlı tek kişilik türkülü tiyatro oyunundan,ünlü sanatçı Ali Poyrazoğlu’nun “Ödünç Yaşamlar” isimli oyunu ve. Bu dönem dikkat çekmesini istediğiniz her türlü projeyi hayata geçirmek için de en uygun zamandır.


Daha çok parlar, gözde olur. Shakespeare’dan, romantik komedi tadında bir tiyatro eserinden bahsedeceğim. Adı “Bir Yaz Gecesi Rüyası”.


Aslında çoğu kişi adını duymuş ya da bir yerlerde izlemiştir. Aziz Nesin’in öykü ve taşlamalarından, Yücel Erten tarafından sahneye uyarlanan ‘Azizname’, yaratıcısının efsane rejisiyle yeniden sahnede! Azizname’, yenilenen güçlü sanatçı ve tasarımcı kadrosuyla önce İstanbul’da, daha sonra tüm Türkiye’de seyircisi ile buluşacak. Yazan: Aziz NesinSahneye Uyarl. Burada büyük bir başarı ile gitmek müzikaller ve çocuklar için sirk görünümü ile çeşmeler dans.


Oyun detaylarını inceleyebilir, biletinizi satın alabilirsiniz. Gelelim bu sezon izlediğimiz ilk tiyatro oyunu olan Uzlaşma’ya. Dünya tiyatro tarihinde en çok oynanan oyun olarak Guiness Rekorlar Kitabına da geçmiş bulunan, eşi benzeri olmayan bir reji ile yeniden sahnelenecek.


Melek Baykal,Veysel Diker, Jess Molho, Ebru Saçar, Cem Güler, Özgür Yetkinoğlu birlikte rol alıyor. Bu yüzden olsa gerek yıllar içinde hiç unutulmadı ve bir çok film, dizi, tiyatro ve esere dönüştürülerek tekrar tekrar karşımıza çıkmaya devam ediyor. Sefiller üstüne sayfalarca inceleme,methiye ve övgüler yazılabilir,yazılmışta zaten. Bu işi usta kalemlere bırakmalı.


Bu bile yetiyor oyunu özellikli kılmaya. Oyun kadrosunun bir yıldızlar geçidi olması ise seyirciye kendini özel hissettiriyor. Rüyamda anfi tiyatro sahnesınde bır kız arkadasımla oyun sergılıyordum ne demek acaba Rüya Yorumcusunun Rüya Tabiri Başkalarının ilgisini çekecek bir olayın içinde olacaksınız.


Sizi konuşup, takipçiniz olacaklar. Not: Bu yorum Kahin tarafından yayınlanmıştır. Deniz Çakır ve Derya Alabora, yeni tiyatro oyunları ‘Beyaz’ için bir araya geldiler. Hayatını evinden uzakta, kendi isteğine göre yaşayan abla ve hayallerini gerçekleştiremeyen kız kardeşin geçmişleriyle hesaplaşmasını aktaran oyun, Ezop Sahne’nin prodüksiyonu ile sahnelendi.


Fransız yazar Emmanuelle Marie’nin yazdığı, Özen Yula’nın yönettiği oyun için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar