27 Ağustos 2018 Pazartesi

Izmir efes antik kenti ulaşım

Efes hakkında kısa bilgi verelim, detaylı bilgi aşağıda. Efes ve çevresindeki yerleşik yaşamın izleri M. Efes Harabeleri’nin yanısıra dünyanın yedi harikasından biri olan Artemis Tapınağı da bölgede yer. Aracı olmayanlar için IZBAN en pratik yol. Helenistik döneminden Bizans Beylikler ve Osmanlı dönemlerine kadar aktif yerleşim yeri olarak da kullanılmıştır.


Efes’e ulaşım nasıl sağlanır? Kuşadası’ndan da ulaşım son derece basittir. Her ne kadar gezinizi akşam saatlerine bırakabilme imkanınız olsa da, erken saatlerde giderek, tüm kenti gezmeniz önerilir. Gezi Rehberi hakkında bilgiler vermeye çalışacağım.


Selçuk’ta ise Selçuk Otogarı. Başta havayolu olmak üzere şehre karayolu ile ulaşım da mümkündür. Farklı dönemlerde Roma , Yunan ve Türklerin antik kenti olmuştur. Meryem Ananın evi , Artemis tapınağı ve Ashab-ı Kehf gibi önemli eserleri barındırır. Ulaşım olarak Aydın merkez Efes arası 1kilometre saat dakika sürmektedir.


Aynı şekilde İzmir merkezden kente ulaşım. Esrarengiz hikayeleri ve Dünyanın en önemli tarihi yapılarına ev sahipliği yapmasıyla, İzmir’in en önemli turizm merkezi olan Efes, gerek tarih, gerekse sanat ve gizem sevenlerin vazgeçilmez adreslerinden. Karayollarının kesiştiği noktada bulunduğundan kara ulaşımı cok rahattır. Yakın il ve ilçelere demiryolu bağlantısı vardır. Eskişehir, Konya gibi kentlerden İzmir aktarmalı olarak ulaşım mümkün.


Lüx otobüslerde ulaşım, rehberlik, seyehat sigortası ile güvenli ve uzman rehberler eşliğinde hiçbir ayrıntısını kaçırmayacağınız harika bir günübirlik şirince, efes, meryem ana sizleri bekliyor. Kaynak değeri arkeoloji, tarih ve ormandır. Seyahatiniz boyunca sizi ve.


Efes, Bizans Çağı’nda tekrar yer değiştirmiş ve ilk kurulduğu Ayasuluk Tepesi’ne gelmiştir. Neolitik Dönem olarak adlandırılan Cilalı Taş Devri’ne kadar iner. Ulaşıİzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan km uzaklıkta olan Şirince’ye aracınızla İzmir-Aydın otoyolunu kullanarak yaklaşık saat içinde ulaşabilirsiniz.


Bunlardan biri olan Celsus Kütüphanesi, Efes ziyaretinizde mutlaka zaman ayırmanız gereken bir yer. Antik Efes Kenti’nin ilk kuruluşu M. Bilindiği üzere tarihte Efes, felsefenin ve kültürün önemli merkezlerinden biri olarak kabul görür. DTS Transfer - didim bodrum izmir den efes antik kenti transferinizi gerceklestiriyoruz. Günümüzde bu antik kentin sadece yüzde on beşi ortaya çıkarılmıştır. Hem kütüphane hem de antik kabir yapısını görebileceğiniz Celsus Kütüphanesi, Türkiye’nin.


Izmir efes antik kenti ulaşım

Tarihi geçmişi MÖ binli yıllara kadar uzanan Efes, dünya kültür, bilim, sanat ve uygarlığına büyük katkılar yapan bir merkez. Bu da yaklaşık olarak saat dakikadır. Eğer Ankara’dan İzmir’e gelmek istiyorsanız 6kilometre yol gitmeniz gerekmektedir.


EFES ANTİK KENTİ HAKKINDA BİLGİ. Fakat, buna hiç gerek yoktur. Her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turist bu şehre akın etmektedir. Aşağıdaki bölümlerden izmir aliağa İzmir efes antik kenti arası yol haritasına ulaşabilir, izmir aliağa noktasından İzmir efes antik kenti ulaşım noktasına nasıl gidilir detaylı yol tarifi ve zaman bilgisine erişebilirsiniz. Ucuz İzmir turları için erken rezervasyon imkanlarını takip edebilir, hayalini kurduğunuz tatili bütçenizi sarsmadan yapabilirsiniz.


Izmir efes antik kenti ulaşım

Son yıllarda yapılan araştırma ve kazılarda Efes çevresindeki höyükler (tarih öncesi tepe yerleşimleri) ve kalenin bulunduğu Ayasuluk. Bu kadar kalabalık bir kentte neler olmaz ki. Unutmayın, burada Müzekart geçerli.


Meryem Ana Evi, Artemis Tapınağı ve Ashab-ı Kehf gibi birbirinden önemli. Kısa adı İKSEV olan İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen 33. Büyükşehir Belediyesi, 33.


Hayli büyük bir şehir olan İzmir oldukça eski bir tarihe sahiptir. Efes antik kenti İzmir ülkemizin üçüncü büyük şehridir. Bu denli köklü bir tarihe sahip olması nedeniyle oldukça kozmopolit bir yapıya sahip olan kent aynı zamanda çok sayıda tarihi yere sahiptir.


Ankara Çıkışlı Kurban Bayramı Özel İzmir Çeşme Alaçatı Şirince Efes Turu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar