29 Ağustos 2018 Çarşamba

Çankırı kavunu

Rotatifler, Türk basın tarihine damgasını vuracak Hürriyet için dönüyor ve Türkiyeyeni bir gazeteye uyanıyor. Türkiye’nin önde gelen kavun üretim merkezleri arasında bulunan Çankırı’da yaklaşık bin dekar alanda kavun yetiştiriliyor. Kavun Üretimi Yüzleri Güldürdü Çankırı’da yetiştirilen ve lezzetiyle öne çıkan kavun, tezgahlardaki yerini aldı.


Çankırı kavunu

Pek çok şehre gönderilen Çankırı kavunu. Karadeniz Bölgesi geneli ile İstanbul, Ankara, Samsun, Kastamonu ve çevre illere. Kara, Çankırı kavunu çok meşhur ve tatlıdır. Kızılırmak kavunu bu yıl üreticilerinin yüzünü güldürdü.


Organik Kavun Yetiştiriciliği Projesi meyvelerini vermeye başladı. Kırkağaç 6kavun çeşidi tohumunun üretimi yapıldı. Bir eve girmeye çalıştığı iddia edilen şahıs (hırsız) çevredeki vata. Merkezine Korkutan Yangın.


Yangın, Aksu Mahallesi Çelebi Sokak üzerinde bulunan bir binada meydana geldi. Kavunu Üreticiyi Bu Sezon da Üzmedi. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkan Vekili ve Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, gazetecilere yaptığı açıklamada, kent genelinde bin dönüm alanda kavun ekildiğini söyledi.


Cide: Rıfat Ilgaz Kültür ve Sanat Evinin Pazar Günü Kapalı Olmasına TEPKİ! Sumitomo Rubber AKO San. CEO’su Norifumi Fujimoto’nun bir çok yerde ‘Çankırı kavunu gibi’ sözleri ile oldukça övdüğü Çankırı kavununun artık pekmezi ilgi odağı olma yolunda. Karatekin Üniversitesi rektörlük konferans salonunda gerçekleştirilen çalıştay açılış konuşmaları ile. Geçen sezon üreticiler bin ton rekolte elde ettiler.


Ağustos ayının başlarında tezgahlarda yerini alan Çankırı kavunu Eylül ayının son günlerine kadar tezgahlardaki yerini koruyor. Geleneksel yerli lezzetli kavun çeşitlerinin tohumlarını ve fidelerini bu sayfamızda bulabilirsiniz. Güvenle alışveriş yapabilirsiniz. Türk-Japon dostluğunu daha da güçlendiren Çankırı, ilişkilerini sosyal ve kültürel alanlarda da pekiştiriyor.


Birçok sosyal ve kültürel faaliyette Çankırı Belediyesi ile iş birliği içerisinde olan Japonlar, Çankırı Belediyesi’ne nezaket ziyaretinde bulundu. Fabrika toplantı salonunda başlayan tanıtım gezisine “Nasılsınız? Fujimato’nun “Çankırı kavunu gibi” demesi gülümsemelere neden oldu.


Çankırı kavunu

Fujimato, misafirleri geldiğinde Çankırı markalı kravat taktığını ifade ederek, kravatın markasını göstermeyi de ihmal etmedi. Gezi Rehberi ve Çankırı hakkında yararlı bilgiler: İç Anadolu’nun güzel ve sakin şehirlerinden birisi Çankırı. Tuz Mağarası gibi doğal güzelliklerini de unutmamak gerek. Türkiye genelinde yaklaşık 7bin dekar arazide kavun üretimi yapılıyor ve yılda yaklaşık bir.


Pamukov’nin sulu ve tatlı kavunu pazarda. Susam, “Çankırı’ya modern bir hayvan pazarı şart” Engelli öğrenciler, profesyonel aşçılardan kokteyl hazırlamayı öğrendi. Minik öğrenciler, sokak hayvanlarını elleri ile besledi. Kooperatif kurma ARGE çalışmaları devam ediyor. Kalesi, Çankırı Taşmescit, Çankırı Bülbül Pınarı Dinlenme Yeri, Çankırı Kayatuzu Üretimi, Çankırı kavunu.


Yazılıkaya, Çorum Hattusaş, Çorum Alacahöyük Ören Yeri, Çorum İncesu Kanyonu, Çorum Leblebisi ve Çorum Saat Kulesi. Aşağı Yanlar Bölgesinde Meydana Gelen Trafik Kazasın. Eldivan istikametinden Çankırı İstikametine gelmekte olan Mustafa Melih Baş yöne. Karayolu ile Çankırı’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yol kenarında kendisine selam veren kavun satıcısından kavun satın adı.


Kaya’nın ikram ettiği kavunu. Hesabınıza giriş yaparken sorun yaşıyorsanız buraya tıklayarak lütfen şifrenizi sıfırlayınız. Kavun üreticileri ürünlerini satamamaktan şikayetçi.


Nelerinden yararlanılır: Meyvesinden ve çekirdeklerinden yararlanılır. Denizli’de askı düleği denir. Kavun özellikle spor yapanların, egzersiz öncesinde gönül rahatlığıyla yiyebileceği bir meyvedir. Spor yaparken sadece proteinden zengin, karbonhidrattan fakir beslenmek gerektiği gibi bir algı bulunmaktadır. Coğrafi işaret tescili kolektif bir tekel haktır.


Türkiye bu anlamda bin 5civarında ürünün tescillenmesine müsait bir ülke. Festival kapsamında, pişirmesi zor olarak bilinen ancak yemesi bir o kadar lezzetli bamya yemekleri de yarışacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar