21 Ağustos 2018 Salı

Ten uyumu nedir

Ten uyumu nedir

Fakat bu sorunların tedavisi, ten uyumuna göre daha kolaydır. Cinsellik te ten uyumu dedikleri tabir tam olarak nedir. Güncellemeler: Takip Et. Kişileri birbirine yakınlaştıran, güzel duyguları canlandırıp neşe ve mutluluk veren ten uyumu nedir ? Dokunmayı karşı koyulamaz hale getiren feromonlar gibi hormonal, bilinçaltı süreçler gibi psikolojik ve tarafların birbirlerinin cinsel anlayışına hitap eden öğelere sahip olması durumu gibi sosyal.


Ten uyumu nedir

Annem gelir oğlum hemen yıkan der. Eşim de hiç kötü kokmuyor der. Veya eşim terledim yaklaşma der ama ben hiç kötü bir kökü hissetmem.


Dokunmaya karşı koyamaz hale getiren ve karşındakinin cinsel anlayışına hitap eden bir iletişim şekli aslında. Sadece cinsellik olarak tanımlansa da bunun dışında. Ten uyumu şudur kardeşim, spordan gelirim leş gibi terlerim.


Eşler arasında uyumlu bir cinsel anlayış olduğunu gösteren ten uyumu, dokunma isteğini arttıran bir istek olarak tanımlanabilir. Uyum olmadığı zaman ilişki çoğunlukla yıpratmaktadır. Bu uyum partnerler arasındaki uyumlu cinsel anlayışı göstermektedir. Ehemmiyeti, gerçeklik payı, hayatımızdaki, ilişkilerimizdeki yeri tam olarak nedir?


Aşk belki de dünyayı var deden şeydir belki de o olmaz ise dünyanın varoluşunu sürdürmesi asla mümkün değildir. En mühim olan aşkın kapsama alanına giren ilişkilerden birisi de bir kadın ve erkek arsında olan aştır. Acaba aynı tenden miyaratıldık? Toplumda aşk yaşayanların ortalama yüzde 10’unda ten uyumu vardır.


Fakat aşk gibi ten uyumu da zamanla kaybolabiliyor. Vb… sorularını sorduran ya da her şey yolundayken bir şeylerin ters gittiği kanısına yol açan hisse ten uyumu diyoruz. Birbirleriyle iyi anlaşabilen çiftlerin farkında olmadan dahi yakaladıkları ahenktir. Uyumu Yakalanamazsa Ne Olur? Elbette aralarında ten uyumu olduğunu söyleyen her çiftte bu bileşenlerin hepsi bir arada bulunmuyor.


Bunun keyfini sonuna kadar çıkarın. Papatya Somer sordu, Yrd. Onur Okan Demirci cevapladı. Bir engel her zaman ilişkinin ilerlemesinin önünde duruyor gibidir. Aynı şeylerden zevk alan, aynı idealleri olan, aynı düşünce yapısına sahip eşler ten uyumunu yakalayamadığından birbirleriyle sevgili olamayabiliyorlar.


Nedir peki bu ten uyumu? Son yıllarda çok sık dile getirilen konulardan biridir ten uyumu, halk arasında fiziksel çekim olarak da adlandırılabilir. Yani burada cinsel uyum bir sonuç niteliği taşırken, çekicilik, hayal, tutku, zevk.


Ten Uyuşmazlığının Nedenleri. Aslında ten uyumu denilen süreç, feromonların meydana getirdiği çiftlerin birbirine tensel olarak temas etmesinden fazlasıyla mutluluk duyması ve belki de bunu sürekli olarak cinsel boyutta yaşayıp keyfini alabilmesidir. Mıknatıs gibi bir şey mi? Aşkı bile kontrol eden bu zerrecikler burundan havayla beraber alınarak beyne iletilir ve bir ten haberleşmesi olur.


Aşkın kokusu olarak tanımlanan bu maddeler sayesinde kişinin ruh hali ve davranış şekilleri değişir. SEKSTE TEN UYUMU NEDİR Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapın. Evliliğin temelini sevgi, güven, sadakat, sağlıklı iletişim gibi dinamikler oluşturmasına karşın, eşler arasındaki birlikteliği güçlü kılan çok önemli bir faktör daha var, o da cinsellikte ten uyumu. Bazen ilk karşılaşmada etkisi daha hafif olan bu duygular zaman içinde gelişip kuvvetlenirken, bazen de ilişkinin başlangıcında. Eşlerin birbirine dokunma isteğini arttıran bir duygu olarak tanımlayabileceğimiz ten uyumu, eşlerin arasındaki fiziksel uyum olarak da ifade edilebilmektedir.


Bu şekilde tanımladığımızda, insanlar ten uyumunu, sadece birliktelik sırasında ortaya çıkar şeklinde algılayabilmekteler. Bu sebepten dolayı aralarına ayrılık da girse ten uyumu olan çiftler aynı hissi başkasında kolay bir şekilde bulamayacakları için tekrar bir araya gelirler. Sevgilimle aramdaki ten uyumu, onu sürekli istememe sebep oluyor.


Fakat ten uyumu ile ilgili yanlış bilinen gerçeklerden biri de bu uyumun yalnızca cinsel birliktelik ile ilgili. Biriyle ten uyumu olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar