25 Aralık 2014 Perşembe

5 Sınıf mektup örnekleri

Sevgili arkadaşım Hülya, Nasılsın. Sen başka okula gittiğinden beri seni çok özlüyorum. Yeni okuluna alıştın mı? Bana yazacağın mektupta bu konulardan bahsedersen sevinirim. Seni her zaman seven dostun.


Doğru yazıldığında konuşmadan bile daha etkili bir araç olabilir. Bir haber vermek, haber almak, bir şey sormak, istemek, bir duyguyu ya da düşünceyi paylaşmak, bir konuyu tartışmak gibi amaçlarla yazılır. Mektup Türleri, Özellikleri, Örnekleri. Kısa mektup örnekleri de var, uzun mektup örnekleri de.


Ayrıca daha anlaşılır olması açısından mektup örneklerinin resim halini de sunduk. Sizler de bu mektup örneklerini ve en altta yer alan zarf örneğini dikkate alarak kendi mektuplarınızı ve mektup zarfınızı oluşturabilirsiniz. Buyurun mektupları beraber inceleyelim.


Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece dersturkce. Sitemizde yer alan dosya ve içeriklerin telif hakları dosya ve içerik gönderenlerin kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Download linki aktif olduğunda 5. Aradığınız İçeriğe Ulaşamadıysanız Site İçi Aramayı Kullanabilirsiniz. Etiket Arşivi: atatürke mektup örnekleri 5. Herkes gibi, çocuklar da yaşıyor bu ülkede. Açlığın, sefaletin, dışlanmışlığın, horlanmışlığın, Türkiye’de olup biten her bir şeyin farkında olan çocuklar.


Atatürk’ten ne isterdiniz? Cumhuriyet’in çocukları! Bu nedenle bizler için en yakın arkadaşlarımız çok önemlidir.


5 Sınıf mektup örnekleri

Onlara her zaman bizler için değerli olduklarını hissettirmemiz önemlidir. Bizler de bu konuya dair yayınlamış olduğumuz bu yazı içerisinde, sizlere en yakın arkadaşa mektup örneği kısaca bilgi vereceğiz. Bu tür mektuplarda doğal ve samimi anlatım ön plândadır. Sanatçı ve edebiyatçıların, daha çok genel konular üzerinde yazdıkları özel mektuplara edebî mektup da denmektedir. Senin doğuşun bu dünyada yasanan en güzel doğumdur bizim için.


Nedenini zaten yaşadın, yasattın ATAM. Emdigin sütlerin, attıgın ilk adımın, söylediğin annene gurur veren ilk kelimenin, okuduğun her satırın, kısacası hayatın, şu anda gençliğimde kendimi korkusuz hissetmemin tek sebebiydi ve bu yüzden devim, ben senin o mavi gözlerinde duyguyla. Ben bu ülkede yaşadığım için çok mutluyum. Sınıf Yazılı Soruları 3. Aile mektupları, tebrik mektupları, teşekkür. Sen gittiğinden beri epey bir zaman oldu.


Ben de senden haber almak için sana bu mektubu yazıyorum. Sie hatten am Wochenende einen Termin mit Ihrem Freund Philip. Sie sind in einer anderen Stadt und müssen dort arbeiten.


Schreiben Sie einen e-mail an Ihrem Freund. Sagen Sie, dass sie arbeiten müssen. Aşağıdaki mektup Aziz Nesin tarafından Necip Fazıl Kısakürek’e yazılmıştır.


Ancak ben, sizden çok uzakta oturuyorum. Yine de bir gün ziyaretinize geleceğim. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçere mektup göndererek, Milli Eğitim Bakanlığına atanacak üst düzey yöneticilerin Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan, eğitim kökenli kişiler arasından seçilmesini istedi. Okul ve öğretmenler olarak temel görevimiz insan yetiştirmektir.


Uzaktaki veya tayini başka bir yere çıkan öğretmene düşüncelerinizi özgür bir şekilde dile getirerek mektup yazabilirsiniz. Yazılacak mektup insanlara hitap ettiği gibi etkilenmelerine de yardımcı olurlar. Emeği üzerimde hiç bitmeyen sevgili öğretmenim.


5 Sınıf mektup örnekleri

Bu Sayfada İNGILIZCE MEKTUP ÖRNEKLERI süper kolay anlatımı adlı dosya bulunmaktadır. Dosyayı indiremediyseniz, aşağıdaki kırık link aracılığıyla bize iletebilirsiniz. Sen tüm zorluklara göğüs germiş, yılmadan, bıkmadan çalışmış, kendi menfaatlerini düşünmeden halkı için çalışmış büyük bir öndersin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar