23 Aralık 2014 Salı

Ankara gezilecek

Merkezinde ve çevresinde gezilecek yerler ile başkentin en güzel parkları, müzeleri, doğal güzellikleri, piknik alanları, eğlence yerleri gibi pek çok gezilecek nokta listede bulunuyor. Kentin çevresinde ise doğayla baş başa kalınacak onlarca farklı adres bulunuyor. Bu içerik Onedio üyesi kullanıcı tarafından üretilmiş, Onedio editör ekibi tarafından müdahale edilmemiştir.


Siz de Onedio’da dilediğiniz şekilde içerik üretebilirsiniz. Yapım tarihi kesin olarak bilinmeyen yapının tarihinin milattan önceki döneme kadar uzandığı düşülüyor. Bunlara kesinlikle itibar etmeyiniz. Bunu çevrede bulunan kalıntılardan anlayabiliyoruz.


Kalenin yapılış tarihi tam olarak bilinmemektedir. Ankara’yı yakında görüp tanımanız lazım. Osmanlı zamanlarından izler taşıyan tepeden tüm Beypazarı’nın manzarasını panoramik olarak izleyebilirsiniz. Tepede hem dinlenip hem manzarayı izleyebileceğiniz bir çay bahçesi de hizmet veriyor.


Sizin için en önemlilerini yazımızda detaylı olarak tanıttık. Altındağ İlçesi’nde bulunan Kale her yıl çeşitli festivallere de ev sahipliği yapıyor. Kahvaltı, Gezilecek Yerler. Atakule alışveriş merkezi ve seyir kulesi olmak üzere iki ana bölümden oluşuyor. Yolu üzerinde bulunan Nallıhan, hem doğa hem de tarih turizmi için görülmeye değer turistik yerlere sahiptir.


Ulusal Mimarlık Dönemi olarak adlandırılır. Bu dönemde daha çok anıtsal yönü ağır basan, simetriye önem veren, kesme taş malzemenin kullanıldığı binalar yapılmıştır. Anıtkabir bu dönemin özelliklerini taşımaktadır. Oldukça fazla gezilecek ve görülecek yere sahip olan başkentimize gidenler şimdiden listesini hazırlamalılar. Burası benim için hep gri bir şehir olmuştur.


Mogan Gölü’ne karşı keyifli bir piknik yapmak istediğinizde sabahın ilk saatlerinde gitmeniz daha iyi olabilir. Cumhuriyet tarihimizle ilgili yapı ve müzeler başta olmak üzere birçok gezilecek yer bulunuyor. Eskişehir gezilecek yerler yazısı açıkçası beni heyecanlandırdı.


Hafta sonuna kaçamak yapalım” derseniz, Eskişehir’de gezilecek yerleri turlamak, harika olacaktır. Burada eski başbakan Bülent Ecevit’in de yıl boyunca kullandığı daktilosu sergilenmektedir. Doğanın tüm güzelliklerini görelim ve gösterelim.


Doğayı sevelim ve koruyalım lütfen! Kurt, çakal, tilki, tavşan ve yaban domuzu, yırtıcı ve ötücü kuş türlerinin bulunduğu Çamkoru Göletinde ayrıca Geyik Üretme İstasyonu bulunmaktadır. Etrafta gezilebilecek çok sayıda mağaza ve gezilecek yerler var. Gece hayatı sevenler için ayrıca bu civarda geceleri açılan çok sayıda mekan var. Türkiye’de Ölmeden Önce Görülmesi Gereken 1yer.


Güven parkta yorulduğunuzda oturabilirsiniz. Ulus’ta Hacı Bayram Cami bitişiğinde yer alıyor. Bugünkü yazımızda, yönümüzü Doğu Akdeniz’in en büyük şehirlerinde biri olan Mersin’e doğru çevirelim mi ne dersiniz?


En popüler olan yerleri sizler için listeledik. Her ne kadar soğuk memleket olsa da, yeşilliği ile, güzel mekanları ile bilinen bir yer olmaktadır. Geniş yüz ölçümü ile, nüfusu arasında büyük fark olan bir ilçe olan Aya. Birçok kez gittim, çünkü abim, Çayırhan Termik Santralında çalışıyordu.


Hamamönü hakkında bilgi vereceğim. Foursquare en iyi kullanıcı deneyimini yaşatmak, görebileceğiniz reklamları kişiselleştirmek ve reklam verenlerin reklam kampanyalarının sonuçlarını ölçebilmelerine yardımcı olmak için çerezler kullanmaktadır. Giriş yolunun iki yanı aslan heykelleri ve meşalelerle süslüdür. Umarız önerilerimizi beğenirsiniz! Gezilecek Yerler, Kültür Turları, Hafta sonu kaçamakları ve Mutlaka Gezmemiz Gereken yerleri sizler için derledim.


Semt sakinleri tarafından kısaca “Elvan” olarak da bilinir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar