6 Temmuz 2016 Çarşamba

Kartpostal arkadaşlığı

Yani yurtdışına kartpostal göndereceksiniz diyelim, ücreti 3. Gönderirken aradaki kuruşluk farkı ödüyorsunuz, onların bir makinesi var, fiyat ve damga basıyor. Siz de size gelen bu kişilere kartpostal kesin olması şartıyla mektuplar, hediyeler, paketler gönderebiliyorsunuz. Beş kişi başlangıç, gönderdiğiniz kişiler bu kartları alıp size adresiyle beraber verilen kodu tekrar sisteme girerken belirli bir sayıdan sonra kartpostal gönderme sayınız da artıyor. Bir buçuk yıl önce instagram üzerinden gözlerini dünyaya açan bebeğim büyüyor, yürümeye başladı.


Otuz iki mektup arkadaşlığı eşleşmesi, üç bayram kartlaşması, dört köy okulu öğrencileri ile mektup ve kartpostal etkinliği, otuz altı hediye etkinliği, iki postcrossing buluşması, yedi bin yedi yüz kırk iki kartpostal ve sayısız canlı yayın. Ben de bununla yetinmek istemedim zira benim için kartpostal koleksiyonu işin sadece balı kaymağı. Bir sürü şey yazmıştı ve bu beni çok sevindirdi. Dükkanı daha önceden bilmeme ve sokağından çocukluğumdan beri yüzlerce kez geçmeme rağmen nedense kartpostal aradığım zamanlarda orası aklıma gelmemiş, bir kartpostal cenneti olduğunu hatırlayamamışım.


Geç olsun güç olmasın, zaten girdim mi çıkasım gelmiyor. Postcrossing size bir mektup ya da kartpostal arkadaşlığı sağlamıyor. Yani sistem devamlılık üzerine kurulu değil. Sevgili Tuğçe ile kartpostal arkadaşlığı sayesinde başlayan dostluğumuz mektup arkadaşlığına dönüştü ve ben bu durumdan inanılmaz mutluyum.


Kartpostal arkadaşlığı

Sağolsun kendisi bana çok güzel hediyeler eşliğinde mektubu göndermiş ve mektubu origami şekilde katlamayı da ihmal etmemiş. El becerisi olan insanlara her zaman hayranım. Adet bozulmasın bir çekiliş yapayım ama ne yapayım diye düşünüyordum ve bu sefer kendi aramızda bunca yıldır beni okuyan takip eden ve yorumlarını esirgemeyen arkadaşlarımdan isteyen ilk üç kişiye kartpostal atayım dedim. Kız kardeşimle ortak koleksiyonumuz. Bildiğiniz üzere uzun zamandan beri mektup arkadaşlığı ve postcrossing (kartpostal takası) yapmaktayım.


Bu hobilerimi keyifle sürdürmekteyim. Bunların yanı sıra karşıma çıkan magnet takasını da denemek istedim. Gezdiğim yerlerde gözlerim ya magnet ya da kartpostal arayışı içerisine. Benim tanımımla, 90’ların meşhur mektup arkadaşlığı olayının pratikleştirilmiş hali. Kadınların fotoğraflarını değerlendir.


Bizim Ukrayna arkadaşlık sitemiz bir yabancı ile evlenmek istiyen güzel bayanların büyük bir veritabanına sahiptir. Your browser does not support frames. Easily share your publications and get them in front of Issuu’s. Farklı bir ülkeden mektup arkadaşı nasıl bulurum, nasıl yurtdışından mektup arkadaşı edinirim diye soranlar vaer. Eskiden mektup arkadaşlığı vardı, saçma sapan yerlerden mektup bekliyorduk haftalarca.


Ama güzeldi, gerçekti, sanallık yoktu. Farklı kültürlere olan ilgim ve merakım beni bir arayış içerisine sürükledi. Kartpostal fikri hoşuma gitti, “neden olmasın ki?


Böylelikle yolum kartpostallaşmakla ve mektup arkadaşlığı ile kesişti. Bende bir hobi olarak kalacağını tahmin etmemişken bir de baktım ki içinde birçok farklı ülkeden bir sürü kartpostalımın yer aldığı kocaman bir kartpostal kutum olmuş. O Zaman Yaşasın Postcrossng!


Bu mektup ve kartpostal arkadaşlığı gerçekten çok çok keyif aldığım aktivitelerden birisi. Daha hala yazmam gereken ama vakit yokluğundan fırsat bulamadığım yazılacak mektuplar var. Ben bu yolu çok fazla tercih etmesem de işe yarayan bir yöntem.


V e son olarak, facebook üzerinde mektup arkadaşlığı grupları var. Bu yüzden ne kadar işe yaradığını. Asıl niyetim başta mektup arkadaşlığı olsa da, kartpostal ile başlamak daha mantıklı geldi.


Bu sitede bir kartpostal arkadaşı bulup karşılıklı postalaşmıyorsunuz, siteye üye olduğunuzda tane adres alabiliyorsunuz ama bunu da siz seçemiyorsunuz. Sistem sizi rastgele kişilerle eşleştiriyor siz de kaderinize razı. My postcard frien dear Anna Kont is my third guest. Thank you again her for she accepting my offer.


Kartpostal arkadaşlığı

It was a wonderful experience.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar