3 Şubat 2017 Cuma

Yolda para bulmak harammi

Yolda Bulunan Para Haram Mıdır? Kısa bir soru soracağım efendim yolda bulunan para sahibi bellide değilse bulan kişiye haram mıdır? Etiketler: dini sorular, fetva, haram mıdır, nureddin yıldız, nurettin yıldız, yolda para bulmak.


PİN HESABI Zenginin biri ölümden ve kabirdeki yalnızlıktan çok korkuyormuş. Ama eger sahibine verilmicekse yanindan gecmek en dogrusudur. Alinip ta bir yere ilan birakip ulasilacak adres veya telefon olursa sahibi ciktiginda o emanet verilir. Ya alınıp muhafaza edilerek sahibi aranır. Alınmadan gidilirse hiç birşey lâzım gelmez.


Ama alınıp da sahibine verilecekse yapılacak işler vardır. Ama bu yolda bulundukça ona sahip olma olasılığınızı artırırsınız. Para kazanmak için günümüzde birçok imkan olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunların kimisi ciddi bir emeğin ürünü iken bazıları basitçe uygulanabilir. Büyük şehirlerde park yeri bulmak sorun yaratırken, güvenli bir park yeri bulmak ayrı bir.


CEVAP Kendi satın almadığı için, lukata yani, yerde bulunan para, mal hükmündedir. Müslüman bir fakire verilebilir veya fakirse kendisi kullanabilir. Ehli Sünnet fıkhının bu konudaki genel görüşü, zevkin olursa haram, sükunet bulmak için olursa caiz, zina tehlikesi olursa vaciptir şeklindedir. Buradan da anlaşılacağı üzere Ehli Sünnet fıkhına göre sadece zevk bulmak için kendi kendini tatmin etmek yani mastürbasyon yapmak haramdır.


Hâşâ Allahü teâlâ yanlış bir iş yapmaz. Belki yanlış yolda olabilirim diye düşünerek, Ya Rabbi hangi grup doğru yolda ise, senin rızan hangi grupta ise, bana onu nasip eyle diye dua etmelidir. Eğer grubu doğru ise, duanın bir zararı olmaz.


Fıkıh kitaplarında, (İpek gibi para eden şeylerle, zemzemle, kâğıtla istinca tahrimen mekruhtur. Boş kâğıda da saygı lazımdır) deniyor. Fakat istinca için üretilen tuvalet kâğıdını, havlu gibi kullanmakta mahzur yoktur. Tuz da bir gıdadır, fakat kanalizasyonun donmaması için lağıma tuz koymak caizdir.


Keykavus`un eski komutanlarından Ali Bahadır, Moğol egemenliğine karşı Ankara-Çankırı bölgesinde ayaklandı. Ama başarılı olamadı ve kaçmak zorunda kaldı. Haberler, son dakika haberler, gazeteler.


Türkiye ve dünyanın gündemini ekonomi, siyaset, spor ve birçok kategoride, tüm güncel haberlerle sizlere iletiyoruz. Dini sorularınız Nureddin Yıldız hocamız tarafından cevaplandırılmaktadır. Allah faizi yasak etmekle ne murad etti, şu daha önce.


Ve hal böyle olunca mesela haramlar bellidir amma, haram veya mekruh veya helal oldugu belli olmayan şüheli olan bir fiil yapildiğinda, veya yemesi harammi helalmi oldugu şüpheli olan bir yiyecegi yiyince, o gün namazlar ağir gelmeye başlar. Bu duruma bir çare bulmak gerekiyordu! Dört beş gün, Kâbe’nin duvarlarına tek taş koymadan, Ku­reyş kabileleri bekleyip durdular! Sonra tekrar Mescid-i Haram’da toplandılar, birbirleriyle ko­nuştular, tartıştılar. Bu arada, kabileleri uzlaşmaya davet edenler de vardı.


Tasavuf öyle herkesin harci degildir, er kişilerin harcidir. Tasaavuf ve kavramlarida, Tasavvuf ehli Mutasavvif kimselerden ögrenilir. Search the history of over 3billion web pages on the Internet.


Yakininda dostlari bulmak. Sinirsizca paylasmak YAŞAMAK. Bir nehir gibi yatagindan sevdigine dogru. Sitemize Hoşgeldiniz, Ziyaretçi! Ulkede olan biteni dahi izlemek mumkun degildir.


Yahu, memleket batiyor, kac gundur Uzan - Dogan kavgasi mansetlerde. Uc gun once, baska bir manset falanca yabanci uzman bizi cok ovdu, aman dunya size hayran, butun herkes sizi ornek aliyor seklindeydi. Sporcuların kullandıkları doping ya da enerji içecekleri, Cola, gazoz ve tabii biradan başlayarak her türlü alkollü içecek cehenneme giden yolda Şeytanın oltasına takılan yem gibi. Fuhuş, kumar, alkol, adrenalin tutkusu, keyf hepsi bu cehenneme odun taşıyor.


Uyuşturucu dediğiniz Eroin, Esrar ya da Bonzai’den ibaret değil. Peki ya banka faizleri bunlardan biri mi? Kredi çekerken, mevduat hesabında faiz işletirken acaba günaha giriyor muyuz? Kısmen evet, kısmen hayır diyebiliriz bu soruya çünkü şartlarına göre yorumlamamız lazım.


Site denk geldi girdim cok güzel ellerinize yüreginize saglık Rabb’im bu güzel yolda daim eyleye. Müterilerinin istei üzerine sipari olarak hadis üretenler de vardi. Birçok tüccar, sattiklari mallara kari halkin ilgisini artirabilmek için ilgili mallarin yararlarini anlatan hadisleri, para kariliinda hadis simsarlarina uydurtmulardir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar