17 Temmuz 2017 Pazartesi

C++ uzun kodlar

Basit bir eğitim programı. Program öğrenci hesaplamaları yaparken yanlış yada doğru durumuna göre öğrenciyle sohbet içinde kalıyo. Değişken, sabit ve fonksiyon adları anlamlı kelimelerden seçilip yeterince uzun olmalıdır. Eğer bu isimler bir kaç kelimeden oluşacak ise, kelimeler alt çizgi ( _ ) ile ayrılmalıdır veya her kelime büyük harfle başlamalıdır.


Forumdan Uzaklaştırıldı. Birkaç gün sonra yeni kodlar paylaşırım. Bu arada kodun basiti zoru olmaz bence. Siz paylaşmak isterseniz sorun olmaz.


Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim. Bu KAYNAK KODU olarak adlandırılır. Kodlar sizi korkutmasın.


C++ uzun kodlar

Bu nedenle ben button eventine Islem() fonksiyonunu atadım ve CallBack kısmında button eventinde bu fonksiyonu çağırdım. Bayada Uzun ben yaptım oldu ama biraz kötü ekran felan artık kusura bakmayın. Girilen iki kelimeden hangisinin uzun olduğunu bulan program. Ayrı ayrı girilen adı ve soyadı bilgilerini birleştirerek tam adını gösteren program.


Girilen kelimenin karakter sayısını hesaplayan program. Ama eğer uzun satırlara sahip kodlar yazarsanız bunun derlenmesi çok zaman alır. Zaten sınavlarda da sizlerden en kısa kodla programı yazmanızı isterler. Ve şimdi ben, evimde olmanın huzuru, uzun bir aradan sonra demleme çay içmenin mutluluğu ve işi son günlere bırakmış olmanın stresiyle yazıma başlıyorum. Kod uzun olduğunda bu kısma yazmak imkansızlaşır.


C++ uzun kodlar

WINDOWS altında program geliştirebilmek için uzun kodlar yazmak gerekir. NYP tekniğinin uygulanabilmesi için çalıştığımız sistemin kaynaklarının yeterince geniş olması gerekir. Kullanıcıdan başlangıç,bitiş ve artım değeri istenerek, verilen artış miktarına göre başlangıç ve bitiş sayıları arasındaki sayıları ekranda gösteren programı oluşturunuz. Yazan : Şadi Evren ŞEKER Sitede gelen bir soru üzerine bu yazıyı yazmaya karar verdim. Bilgisayar dilleri (makine işlemeli diller, machine processing languages) tasnif edilirken, visual basic gibi görsel tasarıma dayalı diller üst seviye dil (high level langauge) olarak kabul edilirler.


CevreHesapla() fonksiyonları oluşturarak kısa kenarı ve uzun kenarı kullanıcı tarafından girilen dikdörtgenin alan ve çevresini hesaplayan kodlar. Biraz nostaljik yanım var sanırım. Yeni işletim sistemlerine uyumlu değil ama ayarlarıyla oynayarak kullanabilirsin.


Avantajı, güzel örnekler içeren uygulamaları var. Ama ben bunlarla uğraşamam dersen, netbean vs de ayarlar falan uzun hikaye. HazırKod ziyaretçilerinin katkıları bizim için çok önemli! Sizde hazırkod üyesi olun, ekleyeceğiniz kodlar yapacağınız yorumlarla hazirkod. ETİKETLER toplu mesaj toplu mesaj gönderme toplu sms gönderme toplu sms paketleri toplu sms programı toplu mesaj atma sms paketleri başlıklı sms toplu mesaj gönderme programı toplu sms sistemi toplu sms firmaları kurumsal sms.


Neyse uzun uğraşlar sonunda programa toolbar eklemeyi başardım. Sırada metin kutulurı hakkında bilgi toplamak ve oluşturduğum diyalog kutularını ekrana çağrmak var. Bu tarif kodlara dökülemez mi yani? Neredeyse her satırı bir derslik açıklama gerektirecek bu kodların açıklamasını yapmayacağız.


NET frameworkten çıkmış programlar gibi güçlü grafikleri olan ve her platformda çalışan program yapabilirsin. C dili ile ilgili onlarca kitap yayınlanmasına rağmen soket programlama konusuna hiç değinilmez. Bu dökümana başlama sebeplerimden birisi de budur. Soklet programlama ile ilgili internette az da olsa kaynak bulabilirsiniz ancak yazılan örnek programlar aşırı basit olduğu için.


Merhaba arkadaşlar C ile bir donanım için yazmıs oldugum Sayı tabana dönüştüren bir program var yaklasık 7satır buldu Sadece kendimi denemek için sıfırdan yazdım ve bayag uzun sürdü. WINDOWS karmaşık ve yüksek yüksek seviyeli bir işletim sistemidir. Bulduğumuz yeni kelimenin boyu olduğu ve şimdiye kadar bulduğumuz en uzun kelimeden daha uzun olduğu için kelimebasi göstericisini ilerletiyor ve yukarıdaki şekilde bulunan yeni kelimenin ilk karakterine atıyoruz, ayrıca yenikelime göstericisi, mevcut konuma ilerletiliyor ve bir sonraki kelimenin aranmasında kullanılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar