20 Temmuz 2017 Perşembe

Gönül dostluğu nedir

Gönül dostluğu, dost yolunda tükenmektir. Ağlayan gözlere sıcak bir sevecenlikle bir tatlı gülümsemeyle yanıt verebilmektir. Onu hayata döndürecek bir damla su olmaktır. PARAYLA EŞ TUTMAMAK DEMEK.


Gönül dostluğu nedir

Gönül aşkın, sırların, hikmetin merkezi olarak da tanımlanır. Tanrı’yı, sevgiyi, dostluğu, bilgiyi gönülden benimseyen insan manen yücelir ve davranışı, “Gönüllere girmek” ya da “Gönül almak” gibi sözcüklerle tanımlanır. Gerçek dostlar arasındaki muhabbet, fizikteki birleşik kaplar misâli, his ve fikirlerde aynîleşmeyi sağlar.


Zîrâ gerçek dostluk, iki gönül arasındaki cereyan hattı gibidir. Bu cereyanla, yâni muhabbet akışı ile, dostların her hâli birbirine sirâyet eder. Gibi sorular türüyor aklımda. Cevabı yok çünkü dost nedir, dostluk nedir hala bilmiyoruz. Bilmediğimiz içinde iyi birer dost olamıyoruz, bulamıyoruz.


Farkında mısınız bilmiyorum ama yazının sonuna geldik ve biz hala dostun tanımını bulamadık. Sonra ardımımıza kitaplar yetişti, bir nebze olsun açıkladı bize dostluğu. Mustafa Cilasun adlı şaire ait tüm şiirleri antoloji. Ya iyi de şimdi bu “gönül” denilen şey nedir?


Yaşamımızda onu bulmak ise hayli zor bir dostun hazreti yunus gibi mevlâna gibi olması düşünün ne kadar güzel olurdu. Their friendship moved us deeply. Onların dostluğu bizi derinden duygulandırdı. Karşı cinse karşı duyulansevgi.


Bir nedene dayandırılamayan duygudaşlık (sympathie), d. Uzun süre içinde oluşup gelişen kişisel gönül dostluğu, e. Rüyada Yunus Balığı Görmek Nedir. Gören kişilerin karşılıklı olarak bu kişi ile vefa ve gönül dostluğu içinde olacağına yorumlanmıştır. Bu konu umarım işinize yarar.


Nasıl anlatsam bilmem ki,sanki zaman makinesi yapma hayali gibi,sanki uzayda dünya benzeri bir gezegen bulup oraya yerleşmek gibi bir hayal. Belki gerçekleşir, ama kimbilir ne zaman, cinsinden bir hayal. Dostluk belki bir ideal,belki bir hayal.


Gönül dostluğu nedir

Dostun evi dünyanın en güvenli yeridir. Biz sizlere bu sayfada çok güzel dostluk sözleri hazırladık. Ama imtihan bunca düşmanın varken seni dostun vuracak. Sevgi İsminin Anlamı Nedir? Felsefede) Eski Yunan felsefesinde sevgi evrende birleştirici ilkedir (Empedokies), Platon’da güzele duyulan sevgi (Eros) ideaların bilgisine götüren yoldur.


Hıristiyanlıkta: yardım elini uzatma. Regaib kandili nedir, regaib kandili ne demek, regaib kandili anlamı, regaib kandili hakkında bilgi bulunduran paylaşım platformu. Dost bulmak bazen bir çiçeğin büyümesi kadar uzun ,bazen'de kurşun namludan çıkması kadar kısadır. Sizin hiç gerçek bir dostunuz oldu mu ? DOSTLUKLARIN TEMELİ NEDİR? Yada soruyu şöyle soralım Bu güne kadar hiç başınızı derde sokup güveneceğiniz bir ele ihtiyaç duydunuz mu ? Nemrud gönlünü Hakk’ın dostu İbrahim’e teslim etmedi de sonunda canını bir sivrisineğe verdi.


Ey gönül mâdenini bir arpaya feda eden. Kişinin kendine ettiğini. Vefa arkanda bıraktığını giderken yaktığını yabana atmamandır.


Gaflet ile uyurken gönül parlaklığını nasıl bulacaklar?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar