19 Şubat 2018 Pazartesi

Elma nerede yetişir

Birçok çeşidi bulunan elma iklim koşullarına dayanıklılığıyla da yetiştirilmesi fazla olan bir meyvedir. Sarı, yeşil ve kırmızı rengi ve hoş kokusuyla çiğ olarak meyve. Latince adı Malus Domestica olan elma gülgiller familyasından (Rosaceae) gelen bir meyve ağacıdır. Değişik ekolojilerde yetişen elma dünyada geniş bir üretim alanına sahiptir. Kuraklığı ve sıcağı sevmez.


Konu etiketleri: elma nerede yetişir , elma nerede yetiştirilir, elma en çok nerede yetişir, elma nerelerde yetişir, elma nerde yetişir, elma nerede meşhurdur, elma nerede üretilir, elma nerede yetisir, elma ağacı nerede yetişir, elma nerede yetişiyor, elma. Elma nerelerde yetiştirilir? Eski Türkçe’de “alma” diye bilinen adının, meyvenin rengi olan “al” (kırmızı)’dan geldiği bilinmektedir.


Bu yazımızda elma hangi bölgelerde yetişir kısaca olarak bilgi aktaracağız. Bununla beraber üç farklı iklim türünün görüldüğü ülkemizde, bitki örtüsü de çeşitlidir. Kış mevsimindeki aylarda soğuklaması gerekmektedir. Dünyada en fazla elma üretimi yapan ülke, Çin’dir.


Amerika Birleşik Devletleri alırken, elma yetiştiriciliğinde dünyada 3. Kili kireçli soğuk topraklardan hoşlanmayan elma ağacı Ph oranı 6- olan hafif asitli, geçirgen, hafif süzek, derinliği minimum metre olan topraklarda iyi gelişir. Gülgiller familyasından bir ağaç ve aynı adla anılan meyvesidir. Batı Asya kökenli olup oradan Akdeniz ve Batı Avrupa ülkelerine yayılmıştır. Ilıman iklimli her ülkede yetişir, -C soğuğa dayanabilir.


Etkili Sunum Hazırlamanın Basamakları. Beyaz, yeşil, kırmızı ile sert ve yumuşak elmalar bulunur. Halk arasında elma tüketimi yaygındır ve soğuğa dayanıklı olduğu.


Elma nerede yetişir

Elma:Üzümden sonra yetişme alanı en geniş olan meyvedir. Yararlı olmasını dilerim. Konu ile ilgili sorularınızı ve düşüncelerinizi de aşağıda yorum olarak bırakabilirsiniz. Sarı karpuz nedir nerede yetişir faydaları nelerdir?


Son on yıllık verileri dikkate aldığımızda üretimde artış görülmektedir. Bilinen en sert doğal madde olan elmas, aynı zamanda en gözde değerli taştır. Son derece sert olması nedeniyle sanayide çok önemli bir kullanım alanı vardır. Elma, muz, çay, fındık ve üzüm nerelerde yetişir.


Alıçın Faydaları Nelerdir? Ekşiden, elma tadına kadar çok çeşitli tatlara sahip bir meyvedir. Yuvarlak bir görünümü olan ve kırmızı, beyaz, sarı, yeşil, pembe tonlara sahip değişik türde meyveleri rengine göre değişik tatlar içermektedir. Vvee kitabım ‘ Her Şey Değişir” çıktı cancanlar. Anadolu coğrafyasında pek çok türü mevcuttur.


DR online site de satışa çıktı bile. Bir kaç güne raflarda yerini alacak sonrası ne mi. Elmanın iklim seçiciliği oldukça azdır. Bundan dolayı yetişme alanı en geniş olan ve en fazla üretilen meyvedir. En çok Isparta’da üretilir.


Mevsimsel Beslenmenin Faydaları. Zamanında yenen sebze ve meyvenin besleyici değeri her zaman daha fazladır. Ağaç ülkemizde de yetişebilen türler arasında yer almaktadır. Amerika birleşik devletlerinde halen yaşamakta olan general Sherman olarak bilinen bir sekoya ağacı dünyanın en yaşlı ağacı olma unvanını.


Kış dinlenmesi sırasında odun kısımları -35°C ile –40°C’ a, açmış çiçekler –2. C ve küçük meyveler ise –1. Unsubscribe from Düşyeri Sahne?


Elma nerede yetişir

Nerede hangi meyve yetişir ? Subscribe Subscribed Unsubscribe 130K.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar