28 Şubat 2018 Çarşamba

Türkiyenin en büyük ilçesi

Bununla birlikte milyon civarında nüfusa sahip olan bir ülkeyiz. Zirvede iki Ankara ilçesi var. Listede yer alan diğer ilçeler ise Bursa ve. Türkiye’nin en büyük (kalabalık) ilçesi neresidir? Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK)`nun verilerine göze bazı ilçelerin nüfusları pek çok il nüfusunu geride bırakıyor.


Ankara`dan ilçelerin ilk sıralarda yer aldığı. Konya yüz ölçüm itibariyle ülkemizin en büyük ilidir. Konya ilimizin yöz ölçümü yaklaşık olarak 40. Yüz ölçüm olarak En küçük ilimiz olan Yalova ilinin yüzölçümü ise 8kilometrekaredir. Genel itibariyle bir sonuç verse de listenin en üzerinde yer alan iki ilçe olan Çankaya ve Keçiören nüfusları yakın olmasına ve her ikisi de Ankara’nın.


Bursa’nın bu büyük ilçesi aynı zamanda bölgenin en büyük sanayi merkezlerinden biri… Türk mobilyacılığının başkenti! Kent büyüklüğündeki bu ilçenin diğer bir özelliği. Herkese selamlar arkadaşlar. Umarım beğenmişsinizdir. Buna göre en büyük il diye sorulduğunda öncelik olarak nüfus sayısı ve yüz ölçümü aklımıza gelmelidir.


Türkiyenin en büyük ilçesi

Yüz ölçümü olarak en büyük il Konya, nüfus olarak en büyük il ise İstanbul’dur. Bir bölgedeki ilin en büyük ve gelişmiş olması için ekonomik ve kültürel faaliyetlerine bakılır. Türkiyenin en büyük ilçesi değil hiç bi zamanda olamaz.


Bağlı olduğu ilin merkez ilçesine uzaklığı, nüfus büyüklüğü, sosyo-ekonomik koşulları gibi kriterlerle il olmaya en yakın ilçeler. Bursa ilimizin OSMANGAZİ ilçesi olup nüfusu 778. Adana ilimizin SEYHAN ilçesidir nüfusu 764.


Bağcılar – İstanbul (7562) – Geçen senelerde İstanbul’un en büyük ilçesiydi. Bu unvanı Küçükçekmece aldı. Türkiye`nin en büyük ilçesi bir milyon bin kişilik nüfus ile İstanbul Gaziosmanpaşa oldu. Kırıkkale`ye bağlı Çelebi ilçesi ise 7nüfusla listenin son sırasında yer aldı. Açıklanan listede yer alan ilçeler sahip oldukları mahallelerin yaşanabilirlik düzeylerini gösteren sosyoekonomik derecelendirme çalışmalarının esaslarına göre sıralanıyor.


Başta büyük ilçeleri Ereğli, Beyşehir, Akşehir’dir. Toplam ilçesi vardır. Mağaraları ile ünlü şehrimiz Antalya ile yazımıza başlıyoruz.


Altınbeşik Mağarası, ANTALYA İbradı İlçesi Ürünlü Köyü’nün güneydoğusunda bulunan Altınbeşik Mağarası, Milli Parkın içinde, derin ve sarp. Gaziantep’in Barak diye bir ilçesi yok. Barak,birkaç ilçede toprağı olan bir yöre adı. Kemer,Fethiye ilçesine bağlı bir belde.


Turgutreis ise Bodrum ilçesine bağlı bir belde. Bu kaynağı seyhan belediyesinden ve Devlet istatistik ensitütüsünden öğrenebilirsiniz. Yenibiriş ile kolayca ilan verebilir, aradığınız adaya. Mynet Cevaplar Görüşleriniz başkaları.


Ege Denizi’nin kuzeyinde, Saros Körfezi girişinde yer almaktadır. Dünyanın en büyük adası ise Grönland’dır. Tatvan ilçesi sınırları içinde bulunan Nemrut volkanik dağının patlaması sonucu oluşan kraterde biriken suların oluşturduğu varsayılan volkanik bir göldür. Van Gölü hem tatlısu hem de deniz ekosistemlerinden farklı bir. Etiketlenmiş Tüm Yazılar türkiyenin yüzölçümü en büyük ilçesi hangisidir 13.


Bilgi Türkiye İllerinin Yüzölçümü Büyüklüğüne Göre Sıralaması. Ayrıca yerli misafirlerin yanı sıra yabancı misafirler tarafından da büyük ilgi görmekte bu güzel mağaramız. Cüceler Mağarası, ANTALYA.


Türkiyenin en büyük ilçesi

Nerenin İlçesi ve Hangi Bölgede Şehirde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar