26 Eylül 2018 Çarşamba

En yakın uydu görüntüleri

Yukarıdaki haritanın sol altında bulunan kutucuğa tıklayarak, haritanın görünüm türleri arasında geçiş yapabilirsiniz. Uydudan çekilmiş görüntüler ile harita üzerinden mausu çift tıklayarak yakınlaştıra bilir ve inceliye bilirsiniz. Uydudan türkiye izlerken mahalle adreslerini yol tariflerinide ala bilirsiniz.


En yakın uydu görüntüleri

Antalya şehrini keşvedin. Street view ile boyutlu turlayın. Ayrıca haritada otel, banka şubesi, mahalle hatta köy araması bile yapabilir dilediğiniz bölgeyi ve mekanı harita üzerinde bulabilirsiniz.


Her adrese Yol Tarifi, gidiş Güzargahi Yol Mesafe Bilgileri ve Taksi Üçretleri. Uydu görüntüleri için yukarıdaki haritanın sol alt kısmında bulunan uydu modunu tıklayınız. Sarıyer haritasına yakın yerler listesi.


Semt ve Mahalle Haritaları Sunmaktadır. Haritalar sokakları, binaları ve kurumları bulmanıza, uydu haritasını ve cadde panoramalarını görüntülemenize yardımcı olur. Satürn’ün uydusu Pan’ın çok yakınından geçen NASA’ya ait olan Cassini uzay aracının yakaladığı görüntüler, uydunun gerçek şeklini ortaya çıkardığı gibi, jeolojisi, yapısı ve içeriği hakkında da daha fazla fikir edinmemizi sağlayacak gibi görünüyor.


Türkiye için yol haritası ve rota oluşturma. Bir bölgeyi gösteren uzaydan çekilen fotoğraflar, genelde dik veya dike yakın açılarla tepemizden çekilir. Ancak bu kez durum farklı ve tabii fotoğraflar da… Yandan çekilmiş uydu görüntüleri, coğrafyaları SimCity görüntülerine çeviriyor. Bu çalışmada, Alibeyköy Barajı ve yakın çevresi farklı zaman ve çözünürlükteki uydu görüntüleri kullanılarak CBS tabanlı olarak incelenmiştir. Hava fotoğrafı, arazi çalışmaları ve kağıt haritalar gibi bir çok farklı coğrafik veri kaynağı varken, uydu görüntülerini kullanmanın ne gibi yararları olabilir?


Birçok uygulama için basit cevap: uydu görüntüleri hızlı, daha ucuz ve daha iyidir. Bu belki biraz basmakalıp bir cevap olmakla birlikte, doğru cevaptır. Detaylı Erzurum haritası, Erzurum haritada nerede, Erzurum merkez, il ve ilçeler, uydu haritası, uydu görüntüleri, harita Erzurum.


Detaylı İzmir haritası, İzmir haritada nerede, İzmir merkez, il ve ilçeler, uydu haritası, uydu görüntüleri, harita İzmir. Yön tuşlarının altındaki iki tuş (zoom tuşları) ile haritayı yakınlaştırabilir ve uzaklaiştırabilirsiniz. Haritanın sağ üst köşesindeki Harita, Uydu ve Arazi tuşları ise haritayı farklı şekillerde görüntülemenizi sağlar. Uydu radar görüntüleri, kızılötesi dalgaları ve çeşitli algoritmaların birleşimi ile oluşturulur. Yağış belirlemede kullanılan en etkin çözümdür.


Meteoroloji radar görüntüleri ile fırtına, yağış, dolu, sel gibi kritik hava olaylarını önceden tespit etmek mümkündür. Arazi kullanımında meydana gelen değişimler uydu görüntüleri vasıtasıyla ortaya konulurken, bu değişimin nedenleri ve şehrin gelişimi, tarihi süreç içinde ele alınmıştır. Ancak son çekilen fotoğrafın üzerinden geçen aylık süre dikkate alındığında yıkımın boyutlunun daha büyük olduğu tahmin ediliyor.


Standart kameralarla donatılmış Drone’ların yardımıyla elde edilen hava fotoğrafları renklidir ve görünür spektrumdadır. Ayrıca, Drone’lar multispektral kameralarla donatılmış. Bu sayfada en popüler marmara bölge haritası yer almaktadır.


Uydu Görüntüleri vs Drone Fotoğrafları. Bu galeride resim (harita) bulunmaktadır. Sitemizde bulunan mobese kameralara görüntüleri kaynak gösterilerek yayınlanmaktadır.


Hava Durumu Mgm verilerinden yararlanarak sunulmaktadır. Uçak Radar bölümü FlightradarMaps kullanılmaktadır. Tüm İçerik Sorumlukları Yayıncı. Ardeşen Köyleri ve Ardeşen Mahallelerinin uydu görüntüleri için aşağıdaki listeden seçiniz. Sitemize Bilgisayardan giriş yapıyorsanız haritayı net olarak görebilmek için sayfayı aşağı doğru kaydırın.


En yakın uydu görüntüleri

Avrupa Uzay Ajansı’nın Sentinel uydu verileri için resmi indirme merkezidir. Peki ESA’nın uyduları Landsat için bir alternatif olabilir mi? Yüksek çözünürlüklü(görünür ve yakın kızılötesi metre – band) ve bazılarının ücretsiz olması. Tüm dünyanın aktif ve pasif sentinel verilerini bir tık öteye getirmesi.


Bir çok uygulama için basit cevap: uydu görüntüleri hızlı, daha ucuz ve daha iyidir. Bu seviyedeki ürünler sadece radyometrik bozulmaları düzeltilmiş ve dahili sensör geometrisi, optik ve sensör distorsiyonları için ayarlanmıştır. Bu ürün, CBS ve haritacılık uygulamaları için bir altlık olarak, görsel.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar