26 Eylül 2018 Çarşamba

Kimlerle dost olunur

Konum) Ham Alemlerin Rabbi Allah’a mahsustur. Bunları bir birinde ayırt edemeyenler aldatılmış ve büyük zararlara uğramış kimselerdir. Dost, dost diye nicesine sarıldım Benim sadık yarim kara topraktır” diyor Aşık Veysel. Bir şarkıda “Bir dost bulamadım, gün akşam oldu. Ama bazen de onlar kadar zarar vereni de yok Bu nedenle arkadaş seçiminizde çok dikkatli olmalı, iyi ve gerçek dostluğu bulmak için.


Sohbet ve arkadaşlık için her insan elverişli değildir. Arkadaşlık, dostluk gibisi yok! Peygamber (s.a) şöyle demiştir: “Kişi dostunun dini üzerindedir. Bu bakımdan sizden her hangi biriniz kimle dostluk yaptığını iyice düşünüp tedkik etsin.


Atalarımız, (Kiminle gezdiğini söyle, senin kim olduğunu söyleyeyim) demişlerdir. Ancak ortak vasıfları olanlar birbiriyle arkadaşlık yaparlar. Bir iyi ile bir kötü arkadaş olamaz. Eğer arkadaşlığa devam ederlerse ya kötü iyi olur veya iyi kötü olur.


Eğer kötü kötülüğünde, iyi de iyiliğinde diretirse arkadaşlıkları uzun sürmez. SÜKÛTUN ŞİİRİYETİ Eklendiği Tarih : 19. CAMİLERİMİZ VE TOPLUMSAL GELİŞİMDEKİ ROLÜ Eklendiği Tarih : 7. Feature HANIMAĞA Administratör. Cennete gitmek için iyilerle beraber olmak gerekir. Gördüğünüzde sizlere Allah’ı hatırlatan, konuşması ilminizi.


KADINLARIN PEYGAMBER EFENDİMİZ’E BİATİ NASIL OLDU? HER MÜSLÜMANIN BİLMESİ GEREKEN DÎNÎ BİLGİLER. IKAR YOL VE ÇIKMAZ YOLLAR. AHİRET HAYATININ İLK DURAĞI. Nasıl kaliteli insan olunur?


Müslümanlıkta adam öldürme, müslümanlar herkese savaş açabilir mi? Anlaşılan o ki, Prens Salman (radikal) Yahudileri ve Hristiyanları dost edinmiş. Bir gazetecinin cesedini asitle sıvılaştırıp yok etmenin hakkı olduğunu düşünen birinin saltanatını sürdürmek için daha görünen görünmeyen kimlerle dost olabileceğini tahmin etmek zor değil. Buradan tane kız arkadaş edindim biri lez çıktı. Biri evliymiş üncü arıyormuş.


Eğer samimi bir arkadaş arıyosan olabilirim. Ben guler yuzlu oluyor ve espirili olmaya calisiyorum. Ortami resmiyetden uzak tutan sadece daha rahat bir ortam olusturuyorum. YAHUDİ VE HIRİSTİYANLARI DOST EDİNMEYİN. Selam Aciklamar icin tesekurler.


Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse, kuşkusuz o da onlardandır. BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM Hamd bütün varlıkları yaratan alemlerin Rabbi Allah’a mahsustur. EZAN DÜNYA MÜSLÜMANLARININ İSTİKLAL MARŞIDIR. Memleketi itibarsızlaştıran bu insanların kimlerle oturup kalktığını, kimler için ve ne yazdıklarını gördükçe bu arkadaşlar için vatanseverlik diye bir mefhumun olmadığına inanıyor insan.


Sırrımızı tutmayan dost olur mu? Ogün uzun siyaset yıllarımda yola beraber başladığım bugün aktif siyasetin dışında kalmış kendi işine gücüne ailesine kendini ayırmış, aktif siyasette olan arkadaşlarım hepsi adaylığa müracaat ettiğim süreçte ordaydı. Merhaba sevgili minnoş okuyucularım, son yazdığım yazılar ile ilgili güzel yorumlar aldım.


Kimlerle dost olunur

Yalnız herkesin, birinin benimle beni çok tanımadan evlenmesi konusunda hemfikir olması beni ayrı bir etkiledi. Olgun bir adamı dost edinmek isterseniz tenkid edin, basit bir adamı dost edinmek isterseniz methedin. Olgun insan bütün bildiğinin, hiçbir şey bilmediğini bilmek olduğunu itiraf edendir. Bu ölçüleri bilen ilim ve irfan sahibi ulemamızın u kimlerle beraber olun diyorsa elbette onlarla beraber olunur. Bugünkü kadar ulema bu oranda birleşmemiştir.


Demek ki düşmanların karşı çıkmaları mü’minleri bir araya getirmiştir. Düşman okları da bize hak ehlini göstermektedir. Kim olduğunu bilmek isterse, kimlerle dost olduğuna bakmalı insan.


Etiketler: asabibet, biraz delilik, nasıl kaşif olunur, nitelikli çevre. PARADOKSA BAĞLANAN YAZI. Herkese merhabalar, iki haftaya yakın bir süredir herhangi bir yazı paylaşamadım. Aslında gün içinde o kadar çok fikir geliyor ki.


Dünyası nasıl çer-çöp oldu?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar