17 Eylül 2018 Pazartesi

Iç anadolu bölgesinin kültürel özellikleri

Anadolu bölgesi özellikleri nelerdir? Aizanoi antik kenti Frigya’ya bağlı yaşayan Aizanitislerin ana yerleşmeleriydi. Sayısız tarih, kültür ve doğal zenginliklerine sahip olan Konya yetiştirdiği İslam büyükleri ile de tanınmaktadır. Her bölgenin kültürel özellikleri de birbirine göre farklılıklar gösterir.


Yöresel olarak halk oyunlarına halk tarafından büyük. Türkiye’de gelişmiş bölgeler arasında. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Notları 7. Kışlar çok soğuk ve kar yağışlı geçtiği için don olayı görülmektedir. Toplum olarak yemek bizim için çok önemlidir. Erzincan, kültürel zenginliği kadar doğal.


Doğal güzelliği ile yıl. YER ŞEKİLLERİ1- En büyük ikinci bölgemiz. Aynı zamanda etli ve baharatlı yiyeceklere sahip olan zengin. Konya ve Tuz Gölü civarları nüfus yoğunluğunun az olduğu yerlerdir. En büyük kapalı havzamız buradadır (Tuz Gölü) En tuzlu gölümüz o ile Tuz Gölüdür.


Iç anadolu bölgesinin kültürel özellikleri

Lüle taşının tek çıkarıldığı yer. Marmara denizinden almıştır. Bunların içinde bazı yerler var ki mutlaka görmeniz gerekir. Bu nedenle bölgede kültür ve turizm hareketleri oldukça gelişmiştir. Bölgemizde toplam il bulunur.


Akdeniz ikliminin görüldüğü yerlerde maki, iç kesimlerde ise bozkırlar hakimdir. KONUMU, SINIRLARI VE KOMŞULARI. Suriye hariç bütün doğu komşularımızla sınırı vardır. Bu gerçek alanı ile ülkemizin ! Kaliteli ve Orjinal Slaytın Tek Adresi Binlerce BEDAVA slayt. Ders Slaytları, Ödev İndir, Tarihi Slaytlar, Aşk Slaytları, Videolar, E-Kartlar.


Kuru tarıma dayalı buğday, arpa, mercimek gibi tarım ürünlerinin ekim alanı azalacak fakat üretimleri artacaktır. Barajlar suni göl fonksiyonu göreceğinden bölgenin iklimi belirli oranda yumuşayacaktır. Karasal iklim kışları soğuk ve karlı geçen, yazları ise sıcak ve kurak geçen iklim türüdür.


Bu iklim türünde kış erken başlayarak karın gün yerin üzerinde kalmasına sebep olmaktadır. Ege bölgesinin kültürel özellikleri hakkında bilgi. Birçok ilinde önemli limanlar bulunmakla birlikte son yıllarda yapılan Karadeniz sahil yolu ile ulaşım daha da kolaylaşmıştır.


Karadeniz bölgesinin ulaşımı hem karayolu hem de deniz yolu ile sağlanmaktadır. Yaşadığınız bölgeyi tanıtıcı bir broşür hazırlayacağınızı düşününüz. Aşağıya, bölgenizin “yüzey şekilleri, iklimi, doğal afet alanları, kültürel, tarihî ve turistik özellikleri” hakkında açıklayıcı ve tanıtıcı bir yazı yazınız.


Bu oyunlar geçmişten beri halk arasında yaygın bir şekilde oynanan, yörenin kültürünün önemli bir parçası olan oyunlardır. Ortalama yükseltisi en fazla olan bölgemizdir. Rumlardan kalan tarihi kalıntılar halen ayaktadır. Günümüzden bin yıl öncesine ait kültürel verilere rastlanan Çorum’da, ilk organize devleti kuran Hititlerin ilk başkenti Hattuşa bulunmaktadır. Makalecim Özgün Makale Bloğu.


Iç anadolu bölgesinin kültürel özellikleri

Doğusunda Amasya, güneyinde Yozgat, batısında Çankırı, kuzeyde. Kapadokya bölgesinin bütün kasaba ve köylerinde büyüklü ve küçüklü kaya yerleşimi bulunduğundan bu sayı daha da artabilir. Nüfus bakımından bölge diğer bütün bölgelerden gelen göçlerle beslenmektedir. Bu üniversiteler kültürel gelişmemize önemli katkılar sağlamaktadır.


Peygamberler Şehri olarak anılır ve bu yüzden burada inanç turizmi gelişmiştir. Gazi Antep Müzesi , Zeugma , Yesemek Açık Hava Müzesi vb yerler turizm açısından önemlidir. Kayseri hakkında daha detaylı bilgiler yakında eklenecektir. U” şeklinde, iç içe iki avlu çevresinde toplanmış binalarının mimarisinde (cami-harem daireleri-aşevi-hamam, selamlık-merasim ve eğlence salonu-türbe vs.) mükemmel taş işçiliği, oymacılığında ve duvar süslemelerinde ise Fars, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerinin ortak etkisi hakim. Forumunuzun Kapalı Kalması Hk.


Bu bölgeler ele alınırken yeryüzü şekilleri, iklimi, doğal bitki örtüsü ve ekonomik özellikler göz önünde bulundurulmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar