28 Eylül 2018 Cuma

Izmir sokakları isimleri

Izmir sokakları isimleri

Birbirinden güzel plajlarda denize girmek, kumsalların keyfini çıkarmak oldukça keyifli. Küçücük ama şirin yapısıyla görenleri kendine hayran bırakan bir yer olan Eski Foça’da ister sokakları gezebilir isterseniz de halk plajında güneş ve kumun. Karşıyaka nerede, İzmir Karşıyaka haritası ve ilçede bulunan adet mahallenin listesi, Karşıyaka nereye bağlı. Büyükşehir Belediyesi, pırıl pırıl bir İzmir için kolları sıvadı. Yarın (Ağustos’ta) ilçede saat 09.


En Ucuz İzmir Otobüs Bileti İçin obilet. Bilet Sorgula, Otobüs Saatlerini Görüntüle, Bilet Alımını Güvenle Yap. Memleketimizin her yeri ayrı bir cennet. Ege Bölgesi tabiat ana tarafından sanki biraz daha kayırılmış gibi. Bornova nerede, İzmir Bornova haritası ve ilçede bulunan adet mahallenin listesi, Bornova nereye bağlı.


Kırsal kesimle kent yaşamı arasında ciddi farklar bulunduğunu hepimiz bilmekteyiz. Bu farklılığı, zamanı kullanmaktan tutun yer tanımlamalarına kadar yaşamın her alanında, her anında görebiliriz. Kent insanı zamanla yarışırken kırsal. Dar sokakları, kedileri ve taş evleriyle ünlü Foça, İzmir’e kilometre mesafede yer alıyor.


SİT alanı olduğu için bozulmamış ve adeta bir tablo gibi. Antik çağda İyon yerleşimi olan Foça, buradaki foklardan ötürü Phokaia (Foklar ülkesi) adını almış ve bu ad zamanla Foça’ya dönüşmüş. Dokuz Eylül Üniversitesi Oyunculuk bölümü mezunudur. Gün geçtikçe kaybolmaya yüz tutan Erzurum mahalleleri ve sokakları. Kentleşmeyle birlikte yıkılan evler ve sokakların yerlerine yenisi yapılırken isimleri de değişiyor yıkımla birlikte eski mahalleler yok oluyor.


Karşıyaka Belediyesi’nin yaşayan duayen kişilere sokak isimlerini vermesi halk tarafından en çok taktir edilen davranışlardan. Kalesi köklü tarihi eşliğinde sizi yolculuğa çıkarırken, sur duvarları, sarnıçları, taş döşemeli taş sokakları, dikkatinizi çekecek olan kalıntılar arasında. Havalimanı araç kiralama hizmetlerinde, ucuz kiralık araba fiyatları ve model bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz. Fiyat teklifi almayı unutmayın!


Sadece dizi setlerini buraya çeken şirin taş evlerini, kır kahvelerini kastetmiyoruz. Kimi çöpünü dönüştürmesiyle, kimi dünyadaki alternatif turizm akımlarını takip eden köylüsüyle hem kalbinizi çalacak, hem de içinizi umutla dolduracaklar. Daracık sokakları ile çok da bilinen bir yer değildir ve buraya ise Dikiliden ulaşılabilir. Eğer İzmir dışında yaşıyorsanız ve ben İzmir’e geleceğim buraları görmek istiyorum diyorsanız şanslısınız, havaalanında inince izban karşınızda, buradaki bir çok yere çok rahatlıkla ve zaman almadan ulaşabilirsiniz.


Valla dökülüyor, dökülüyor. Yok temizlik anlamında söylemiyorum. Hoş sokak ismi de yok ya!


Izmir sokakları isimleri

Eeee o zaman postacılar ya da insanlar bilmedikleri adresleri nasıl buluyorlar diyeceksiniz haklı olarak. Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. York’’ adlı bir şehir vardır. Konak Meydanı ve Alsancak sokakları da bilinir. Alaçatı antik çağlardan beri yerleşim yeri olarak kullanılıyor.


Renkli bir kataloğu anımsatan dikkat çekici sokakları ile ziyaretçileri büyüleyen belde, rüzgar sörfü yapmak isteyenlerin de başlıca tercihlerinden biri oluyor. Karşıyaka’nın cadde ve sokakları elbette bunlardan ibaret değildi. Hizmet Gazetesinde sıklıkla ismine rastladığımız, birkaç cadde ve sokaktan kısaca söz etmek isterim. Bir ucundan Kordon’un göründüğü, imbat esintisinin sık sık hakim olduğu Gazi Kadınlar Sokağı, ünlü Oratorya’nın “İzmir’in sokakları hem kız, hem deniz kokar” mısrasını anımsatıyor. Terminali’nden kalkan Seferihisar dolmuşları ile de benzer güzergah izleniyor.


Güzelbahçe-Seferihisar yolunu takip etmeleri gerekiyor. Ege‘nin güzel sahil kasabası Sığacık, deniz kokan sokakları ve sakinliğiyle huzur arayanlar için bire bir. Sokağın etrafında bulunan yapılar nedeniyle sokak isimleri de şekilleniyor. Sokakların adları ile ilgili çok fazla anlam taşıdığını bilmeyen yoktur.


MÖ 300’lü yıllarda Büyük İskender’in kurduğu Smyrna kentinin kalıntılarının bulunduğu İzmir tarihi kent merkezi, sonraki yıllarda kente yerleşen farklı medeniyetlerin dini ve sivil yapıları ile çok kültürlü bir görünüme kavuştu. Dünya çapında ünlü fuar alanı ve liman özelliği nedeniyle yaşayan, farklı kültürlere kucak açan ve modern bir şehirdir İzmir. Türkiye’nin üçüncü büyük şehridir.


Mezun olduktan sonra amatör tiyatrolarda çalıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar