28 Mayıs 2014 Çarşamba

Ankara nallıhan kırgıbayırı

Ankara nallıhan kırgıbayırı

Ankara’da yaşıyorsanız sabah erken de yola çıkın, yüksek rakımlı temiz havası, domates, kiraz, dutlarıyla meşhur Ayaş’ta nefes alın, tarihi evleriyle bilinen turistik Beypazarı. Maks UV İndeksi: (Çok Yüksek) Gök gürültülü sağanak yağışlar: Yağış: inç Yağmur: inç Kar: inç Buz: inç Yağış. Hava nasıl olursa olsun Sağlığınız yerinde olsun.


Saatlik tahminlerde Hissedilen sıcaklık, aynı saatte tahmin edilen hava. Site güncellenmesi dakikada bir yapılır. En son nallıhan haberleri anında burada. Yarı kurak iklim bölgelerinde miller ve tüflerden oluşan, bitki örtüsünün olmadığı eğimli yamaçların sel suları ile parçalanması sonucu oluşan şekillere kırgıbayır adı verilir. Ankara için detaylı hava durumu, sıcaklık, nem ve yağış bilgisi, saatlik ve günlük hava tahmini veren web sitesi.


Sanki Mars, Venüs ya da dünya dışı başka bir gezegenden görüntüler gibi görünen erozyon ve çölleşme bölgesi. Yeşilini bakır oksitten, kırmızısını demir oksitten alıyor. Yaşayan dünyamızın öyküsü.


Akarsu aşındırma şekillerinden KIRGIBAYIR. Bolu ve Eskişehir arasına sıkışmış, 30. Bunlar özelikle Karadeniz Bölgesi’nde kış aylarında kuzey yamaçların güney yamaçlardan daha sıcak olması ve Karadeniz’de kuzey yamaçlarda yerleşiminin daha fazla olmasıdır.


Türkiye 36° K 42°K kuzey paralellerindedir. Tolga Görüm), Anadolu Üniversitesi (Dr. Uğur Avdan ve Uzman. Resul Çömert) ve Hacettepe Üniversitesi (Dr. Hakan Nefeslioğlu) işbirliği çerçevesinde yürütülmektedir.


Ankara etiketine sahip yazıları daha detaylı incelemek için tıklayın. Tuz Gölü Nerede ve Nasıl Gidilir ? Gölün karşı kıyısına ulaşmak için aynı yolun Konya Kavşağı’ndan sağa dönüp Cihanbeyli ilçesi üzerinden göle yakın kasabalara gidebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar