23 Mayıs 2014 Cuma

Kürtçe kero ne demek

Kürt sorununun çözümünde Kürt açılımı polemiklerinin ateşli bir dozda sürdüğü şu günlerde Mutlu Tönbekici, Vatan gazetesindeki. Onu anlatmaya kelimeler yetmez. Dünyanın en rahat, en koca götlü, en serseri, kişilerinden biri. Hayatı dewamlı sorgulayan(özellikle sarhoşken) kendince yasayan mutlu ayyas itülü abazası.


Eşeği de severim ben ayrıca. Kerem Fırtına, bir izleyicinin Kero seviliyorsun mesajı üzerine şöyle dedi: Bir lakabım yok ama çok yakın arkadaşlarım bana Kero der. Eşekle ne alıp veremediğimiz var, onu da bilmiyorum. Türkçe karşılığı, anlamı.


UeR Martılar ağlardı çöplüklerde Biz seninle. Zamanda geriye doğru yolculuk yapmanın en kısa yolu tarih okumaktır. MİT TANRISEVEN - Sohbet programı “Hadi Be”nin konuğu, “En Yakın Arkadaşım Bir Deli” adlı kitabıyla okuyucuyla buluşan ünlü oyuncu Kerem Fırtına oldu.


Yine aynı şekilde ülkelerinin adı Sumer olduğuna göre söz konusu halka Sumerler değil Sumerliler demek uygun düşmektedir. YAKIN ARKADAŞLARIM (KERO) DER. Bu sitemizde Rap, Hip Hop ile ilgiLi her seyi,Rapin dogusundan bugune kadarki tarihi ve en onemLisi sizin icin sectigim en guzeL break dans , hip hop videoLarı ve BARTIN enkazcrew break dans grubumuzu tanıyabilir ve izleyebiLirsiniz. Mehmet Şoreş, Aslı Berfin, Hasan Jiyan vs.


Elimdeki kompüter bile bu ayırımı yapıyor şu anda. Demek ki, sistem kompütere kadar nüfuz. Tu madre kuando te pario. Va, busakate otro amor, aharva otras puertas, aspera otro ardor,. Eğer gerçekten doğruysa kürtçe de o öyle biz kürtçe mi konuşuyoruz da onu bileceğim.


Tavsiye ettin ama almayayım. Orhan Miroğlu Kürt siyasetinin yakından tanıdığı bir isim. Cizîrî, “Sözlü Edebiyatın” tarihsel gerçekliğini konu alan kitapta sözlü edebiyatın formlarının yazılı edebiyattan daha zengin olduğunu örneklerle anlatıyor.


The Kashushu, the Guti, the Lulu and the Shubaru are all then considered to be Kurdish. Eke anakî şoro go milete biqedyo. Alimê dinya heme vanê, mileta ke ziwanê xwu vinî kero, badê vîst û panc heta pancas serrî a milete bena vinî.


Ewropa de ez rast nîyamîya ke kes jobînî dir yan zî keye û malbatê xwu dir bi ziwanêkew bîn xeberî bido. pediya be zerreyê bêvayeya ke naye her kes şeno şunıkın kero, bıgureno,. Sefere katılanlar, geçmişte kendi aralarında yaşadıkları çatışmayı unuttular. Ama halk acaba unuttu mu?


Yurtsever Kürd aydını Ali Karduxos. Ali’yi bilmeden akıl çelen zat, Bizim Ali Natık Kuran bilinir. Bunu benden öğren, benden duy bizzat, Şah-ı Merdan Şir-i Yezdan bilinir. Yaratıldı Adem geldi cihana, İtaat eyledi ulu fermana, Hak kendi nefsinden üfledi ona, Ali o dem ruh-u revan bilinir.


BİRAZ GEÇ OLDU FARKINDAYIM FAKAT ANCA FIRSAT BULDUM :D. Kero nemire bihar hat, pîre nemire pincar hat. Kes je re (nikare) kirasa biqetîne. Kes li bave min napirse, herkes li diya min dipirse. Kes nikare je re solan biqetîne.


Kesî negotiye ev mala dizan u xumarbazan e. E-PAZAR -25- Karman Çorman. Eğer bugün rahatlıkla HDP’liyim deniliyorsa bu Recep Tayyip Erdoğan’ın sorunu çözeceğim iradesinden kaynaklanıyor. Easily share your publications and get them in front of Issuu’s. Musa Anter Dibêjin ku Kerkûkê xwîn digirî. Babası Cibran aşiretinin reisi Mahmut Bey'dir.


Kürtçe televizyonu AK Parti getirdi. Anne tarafı ise Melekan şeyhlerindendir (Melekan şeyhleri, daha çok Bingöl-Solhan dolaylarında yerleşiktir).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar