21 Mayıs 2014 Çarşamba

Iyi bir arkadaş olmak için

Beş bin tane kankam var. Ancak, bunlar sanal ve hayali şeyler. Gerçek arkadaşın, en iyi arkadaşın belli özellikleri olmak zorunda.


Iyi bir arkadaş olmak için

Sosyal bir çevre içinde olmak hem yaşam kalitemizi yükseltir hem de kendimizi daha iyi hissetmemize yardımcı olur. Fakat, arkadaş ilişkilerini güçlü tutabilmek için yapmamız gereken şeyler var. Peki siz onlara karşı aslında nasılsınız?


Sağlıklı bir ilişkinin tadını çıkarmak için kendi bağımsızlığını da sürdürmek amacıyla çaba sarf etmen gerektiğini unutma. Arkadaşlarınız sizi seviyor ve size güveniyor. Siz iyi bir arkadaş olmak için nasıl davranmalısınız?


Ya da arkadaşınız iyi bir dost olup olmadığını hangi davranışlardan çıkarabilirsiniz? Bu nedenle arkadaş seçiminizde çok dikkatli olmalı, iyi ve gerçek dostluğu bulmak için acele etmemelisiniz. Dengeli bir arkadaşlığa sahip olmak hayatınız boyunca çok önemlidir.


Adımları Adım : Her zaman arkadaşınızın duygularından haberdar olun ve her gün nasıl olduğunu sorun. Aşırı sormayın ,çünkü tuhaf ya da deli görünür olabilirsiniz. Gerçek dostluklarda iyi bir dinleyici olmak her zaman takdir edilir. Ancak sohbete hâkim olmak, bizim fikirlerimizin onlarınkinden daha önemli olduğunu düşündüğümüz imajını yaratır.


Dolayısıyla bir dostunuz size içini dökmek istediğinde onu dikkatle dinleyin. Ve size karşı dürüst olursa gücenmeyin. Dost kırmayan, kırılmayandır. Hizmette, vermede ve yardımseverlikte öndedir.


Veya gerçek bir dostu size karşı hangi davranışlarından çıkarabilirsiniz? Sürekli sadece ikinizin yakın olmasını ister ve etrafınızdaki. Ben o duygunun kenarından bile geçmedim. Tabi içimde yaşadığım fırtınaları, geçmişin zorlu yollarını, baş ağrıtıcı kızlarla konuşma provalarını, içime kapanıp hep en iyisini arzuladığım günleri bilmezler. Hayalperest bir arkadaşınız olabilir, sürekli olarak yapamayacağı şeylerden bahsedebilir, hayallerini sizinle paylaşabilir.


Bu tip bir konuşmada iyi bir arkadaş olmak istiyorsanız eğer “Hep lafta, yap da görelim! Selam ben Nermin Kayseri de yaşıyorum arkadaş olmak istiyorum. Niyetim iyi bir dostluk kurup her şeyimi onunla paylaşmak istiyorum. Erkek veya bayanlar yazabilir konuşuruz dertlerimi veya sıkıntılarımı söyleyebilecek kişilerle arkadaş olmak istiyorum.


Fakat, yanlış bir arkadaş seçimi size çok fazla zarar verebilir. Peki, iyi bir arkadaş nasıl olmalıdır? Onlara ne zaman dikkat edilmeli ve ne zaman yer açılmalı? Güvenebileceği ve hayran olabileceği biri, hatta onları daha iyi bir ortak olmak istemesini.


En iyi bir arkadaş kendi sırlarını saklamana yardım eder. Akıllı bir adam düşmanlarından, arkadaşlarının aptallığından daha fazla faydalanır. Her ihtiyaç duyduğunuzda yanınızdadır İyi bir arkadaş demek, her zaman yanında olacağını bilmek demektir. Bu bir mezuniyet kutlaması, ilk iş günü heyecanı, sevgiliyle.


Daha iyi bir arkadaş olmak istiyorsanız. Kısacası böyle bir durum varsa bu genellikle iyi bir işaret değildir. Bence halla sayıları azalsa da iyi dostluklar ve arkadaşlıklar var.


Iyi bir arkadaş olmak için

Dost, arkadaş olmak hem kolay hemde zor bir konudur. Uzun süre ayrı kalanda tekrar bir araya geldiğinde kaldığın yerden dostluk devam ediyorsa işte bu önemli bir ölçüdür. Bir dost edinmenin en iyi yolu dost olmaktır. Sadık bir arkadaş on bin akrabaya yeğdir. Dostluğun dili kelimeler değil anlamlardır.


Dostluk iki bedende yer alan tek akıldır. Bir insanın değeri en iyi arkadaşlarıyla ölçülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar