26 Mayıs 2014 Pazartesi

Biz iki âşık kafaları karışık

More on Genius İki Aşık Track Info. Biz iki âşık kafaları karışık , bir sağa çarptık bir sola çarptık, nasıl bitti biz de şaşırdık, kime sorsan çok yakışırdık. Son günlerde birçok ünlü ismin destekleyerek sayfalarında paylaştığı Ersay Üner “İki Aşık” şarkısı bir anda karşımıza çıkıverdi. Sanatçı “İki âşık, kafaları karışık” derken kafamızı karıştırdı. Güm diye beynimize balyoz yedik.


Biz mi şarkının içinden geçtik, şarkı mı bizim içimizden geçti belli değil ama bir şeyler oldu. Ayla Çelik, müziği Gökhan Tepe ve düzenlemesi Erhan Bayrak imzası taşıyor. Yönetmen koltuğunda da Metin Arolat yer aldı.


Sadece ülkemizin değil, dünyanın en gizemli yerlerinden biri olan Kapadokya’yı gezerken derin bir merak duyduğunuzu biliyoruz. Peri bacaları nasıl oluştu, insanlar peri bacalarının içlerini ustalıkla nasıl oydu, bu yeraltı şehirlerini kimler yaptı, o kadar insan yerin altında nasıl yaşadı ’ diye binlerce soru geliyor gezginin aklına. Burada önemli olan —iki eğilimden birinin kesin varlığı ya da yokluğu değil— canlılarla ilgili olgularda her zaman görüldüğü gibi, hangisinin ağır basarak insan davranışını belirlediğidir. Ne kadar karışık görünüyor belki d. Herkesin birbirine sen diye hitap ettiği, neredeyse sadece kumaş dükkânlarındaki tezgâhtarların birbirine siz dediği bir iletişim ortamında kamusal mesafeyi nasıl kuracağımızı.


Bir gösteri yapıyor çünkü. Avuçlarında güvercin olan bu iki çocuk heykelinin altında “Uğur Kaymaz Bulvarı” yazıyordu. Free Ersay Üner İki Aşık mp3. Onunla kitapla ilgili bazı söyleşiler yapıldı, hiçbirini okumadım.


Nitelikli İnsanyapar : 1- İradeye Hakim Olmak 2- Uyumlu Olmak. Kural kolik, iş kolik, duygu sıfır. Her şey mükemmel gidiyor. Günün birinde bir kıza aşık oluyor. Kızı beğeniyor, kızı beğenmesinin arkasında da ta çocukluk döneminden bir başka arkadaşına benzemesi var.


Bu delikanlı kıza âşık ama dönüp bakmıyor. Minibüs kuyruğunda, iki gerisinde duran bir kız, biranda içi akıyor. Ve İngilizceydi repertuar. O dönemde tabii biraz tepki çekti.


Halkla daha iyi ilişki kurabilmek için sonra saçlar kesildi, smokin gibi şeyler giyildi, repertuara bir-iki piyasa parçası da eklendi. Onun sonucunda hepimiz bu saçma oyundan sıkıldık, ‘biz bu değiliz ki’ demeye başladık. Avruplılar için Bunların kafaları karışık diyor. Bunlar işin özü ile değil kabuğu ile uğraşıyorlar da ondan. Mantıklı ve motive edici cevaplar, kışkırtıcı sorularla bir arada.


Karışık kafaları toplamak, kapalı akılları açmak için. Biz Sufilerin yolu, bir kişinin herkes, herkesin bir kişi olduğunu bilmektir, başka bir şey değil. Alevilik konusu epey zamandır gündemde.


Hem toplumun hem de hükümetin gündeminde. Gerek toplumun gerekse konu hakkında görüş beyan eden. Diğerlerinden birini vurur ve ayak çıkarırsa onu alır.


Diyelim ki, üç Âşık bozda ve bunlardan sadece birisi üç ayak çıktı. Onu alır, bunun yanında ceza olarak iki Âşık diker. Bu yaz da buradan okuyun.


Buyurun buradan okuyun seçkimiz çok sevildi ve konuşuldu. Yaz için de tabii ki yaz kitapları değil, yaz okumaları seçkisi yapmak istedik. Bunu düzeltmek adına yaptığı çalışmalar sonuç verecektir.


Sezgin’in evlenme teklifi Nurgül tarafından kabul edilmiş, sonunda her iki taraf da muradına erebilmek için çok önemli bir eşik aşmışlardır. Lakin her ikisi de kendilerini bekleyen zorlu evlilik koşturmacasından ve yapılacaklardan tamamen habersizlerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar