29 Mayıs 2014 Perşembe

Foça gezilecek yerler

Kıyılarında balık ve yosun kokusu duyulan bu kentte, canınız çektiği an, her yerde denize atlayıp yüzebilir, sabah çayını, ağını onaran bir balıkçı ile yudumlayabilirsiniz. Denize karşı dikdörtgen yapıda inşa edilen ve dikdörtgen kuleler ile desteklenen kale köklü bir tarihi geçmişe sahiptir. Bu koy boyunca ufak, büyük oteller, villa evler var. Aman yok ben eski şehir kısmında kalmalıyım derseniz de yine alternatif çok. Yazın geliyorsanız, koyda kalmak daha mantıklı, kahvaltı sonrası tertemiz denize girerek stres.


Eski taş evler, zeytinyağı tesisleri, kahvaltı yeri, et restaurantları, köy ekmeği ve birkaç butik otel ve doğa yürüyüşü için ideal bir köy Kozbeyli. En İyi Mekan Tavsiyesi – Gezilecek Yerler Tarifi. Sen de üye ol, beğendiklerini tarif defterine ekle, sevdiğin yazarları takip et, yeni tarifleri kaçırma. Foça’ da ki Büyük Eviniz. Kamp yapacağımız yerde gezebileceğimiz yer yok mu?


Sarımsaklı’da başlayıp Sığacık’ta bitirdim. Gezicini ekibi tarafından geliştirilen Gezilecek yerler, tarihi mekanlar, doğal alanlar, etkinlikler için hazırlanan bir gezi sitesidir. Sizde gezilerde yazdığınız makalenizi resimlerle bizlere mail atabilirsiniz.


Trend olan Plajlar, sahiller, koylar, mesire alanları, şelaleler, piknik alanları Etkinliklerinizi ve. Bölgenin uzun sahil şeridi, çok sayıda körfezle dolu ve güneşin ve denizin tadını çıkarmak isteyenler için ideal. Antik dönemde iyonlar tarafından bir yerleşim yeri olduğu tespit edilmiştir. Karataş efsanesi vardır. Ancak bu karataşın nerede olduğunu bilen yok.


Ortalama hava sıcaklığı nisanda 21. Küçük, şirin ve kafa dinlemek için doğru bir tercih. Sessiz, sakin, birazda soğuk olduğu için tertemiz ve durgun bir su karşılıyor bizi. Yazıya başlamadan önce dikkatinizi çekmek istediğim bir husus var.


Bunun ilerisinde ise, veya Çanakkale yönünden İzmir yönüne gelirken, yarımadaya ilk girdiğinizde. Anadolu’nun en eski tiyatrosudur. Kazı iki ayrı bölümde yapılmış olup, I. Bölümde Analemma (caveayı sınırlayan kanat duvarları) duvarı iyi korunmuş halde ortaya çıkarılmıştır. Taş evleri, masmavi denizi, el değmemiş doğası ve kültür varlıkları ile her daim görülmesi gereken önemli bir merkezdir. GÜNDE FOÇA’DA GEZİLECEK YERLER.


Türkiye’nin en popüler tatil beldelerinden olmaktadır. Popülerlik yaz tatili yapılacak yerler oluyor genellikle. Yani yaz turizminin başta gelecek beldelerinden birisidir. Yurt dışı seyahat rehberiniz. Taş evler ve bozulmayan yapılar arasında yapılan yürüyüşlerle ve güzel deniziyle huzuru çağrıştıran bir yerdir.


Foça gezilecek yerler

Bu huzur veren kasabaya ilk kez gideceklerin keşfe çıkarak, mutlaka görmeleri gereken pek çok yer vardır. Dar sokakları ve taş evleriyle dikkat çekmektedir. Bu rahatlık veren kasabaya ilk kez gideceklerin keşfe çıkarak, kesinlikle görmeleri ihtiyaç.


FOÇA GEZİLECEK YERLER NELERDİR ? Eğer isterseniz aşağıdaki linke mutlaka tıklayın. En büyük olan adacık Orak Adası’dır. Phokaia olmasının sebebi ise deniz bölgesinde yaşayan fok balıklarıdır.


Siren Kayalıkları, Homeros Destanında yer almaktadır ve yolunu şaşıran gemilerin çarptıkları kayalıklar olarak söz edilir. Filter your search by Category : Tag : Date. Kozbeyli gezilecek yerler ve Kozbeyli görülmesi gereken mekanlar hakkında en güncel bilgileri okuyun, tatili Neredekal. Kış aylarında bin olan yaşayan halk nüfusu, yaz aylarında ise katlanmaktadır.


Adeta küçük bir kasaba havasındadır. Ben şahsen bu tür yönlendirmelerden hoşlanmam, lakin ille de yönleneceğim veya yönlenmeyeceğim fakat yan canibimde dursun diyenlerdenseniz ona lafım yok! Açıkçası artık tatil planı falan yapmıyorum. O kadar alıştım ki bu duruma evde sürekli hazır bekleyen bir valizim oluyor.


Sadece gideceğim yere göre elbise, pantolon gibi kıyafetlerde oyuncu değişikliği yapıyorum o kadar. Diğer elemanlar sabit valizde yola çıkacakları günü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar