21 Mayıs 2014 Çarşamba

Matcha nedir

Matcha nedir

Japon kültürü içerisinde özel seremoniye sahip olduğu için, tüketilirken birtakım özel eşyalar eşliğinde kullanılmaktadır. Mucizevi matcha çayının faydaları nedir, matcha çayı nerede satılır, fiyatı nedir araştırdık. Senin için matcha latte ve matcha çayı tarifi de hazırladık. Evde hazırlamak için, karıştırarak hazırladığınız matcha çayının üzerine yarım çay bardağı kadar ısıtılmış süt ilave edilir. Tercihe göre bal de eklenebilir.


Matcha nedir

Japon çay seramonilerinin vazgeçilmez ikramıdır. Her geçen gün pek çok farklı bitkisel içeriğe sahip ürün üretilmektedir. Tanıtımı ve satışı yapılan incelediğiniz matchada onlardan biri olarak internet sitemizde satışına başlanmıştır. Peki rengiyle kendini merak ettirip tattıran matcha, tam olarak nedir ve nasıl en doğru şekilde tüketilir, biliyor muyuz? Kökleri Çin’de başlayıp Japonya’ya uzanan bu yeşil çayın özelliklerini biraz yakından inceleyelim.


Aslında bir tür yeşil çay. Yeşil çay, dünyanın her bölgesinde yetişiyorken, matcha çayı, sadece Japonya’ya özgüdür. Yapraklar, hasattan dört hafta önce gölgeli bir ortamda bırakılır, böylece klorofil üretiminde bir artış kaydedilerek parlak yeşil renk elde edilir. Son günlerde popüler olan maça çayı -orjinal adı matcha tea- ile alakalı bu yazımızda nedir, ne değildir, zayıflatır mı, nasıl kullanılır gibi sorulara yanıt vereceğiz. Sadece internetten satışı yapılan bu zayıflama çayı türk lirasıdır.


Matcha nedir

Eczanelerde satışı yapılmayan matcha tea bazı aktarlardan da temin edilebilir. Bir nevi yeşil çay diyebiliriz. Subaşı’nın kullanarak kilo verdiğini iddia ettiği bu zayıflamaya yardımcı bitkisel çay, uzak doğu ülkelerinde yetişmektedir.


Dünyada besin yerine geçen tek ürün olarak bilinmektedir. Japonca ”Fine Powdered Tea” (Yüksek Kaliteli Toz Haline Getirilmiş Çay) anlamına gelir. Hasat zamanından önce toplanan yeşil çay yaprakları, güneş ışınlarından korunarak kurutulur ve toz haline getirilir. Son yıllarda hayatımıza hızlı bir giriş yapmış olan matcha çayı nedir?


Japonya ‘ya özgü bir yeşil çay türünden elde edilen matcha, ”Fine Powdered Tea” yani yüksek kaliteli toz haline getirilmiş çay olarak geçiyor. Yeşil yapraklarından ve zayıflatma etkisinden dolayı yeşil çaya oldukça çok benzetiliyor olsa da yeşil çayın etkisinden çok daha fazla. Hem sosyolog, hem gastronomist, hem yemek yazarı, hem de eğitimli aşçı Doğacan Onaran, Yemek. Matcha Çayı Nedir, Faydaları Nelerdir?


Bu nedenle, toz halindeki matcha çayı yapımı için ayrı bir özen göstermek gerekmektedir. Maça çayını bu kadar tercih edilir kılan ve popülaritesini artıran etkisi zayıflamaya. Ayrıca, wagashi tatlısı türlerine, yeşil çaylı dondurmaya, soba adlı yemeğe gıda ilavesi olarak kullanılmaktadır.


Maçça tozuna da “Maçça” denir. Peki maça çayının bu kadar ses getirmesindeki etken nedir? Bilinen yeşil çaydan farklı olarak matcha bitkisinin toz haline getirilmişi olarak adlandırılan bu çay, yetiştiği esas bölgede matcha çayı olarak bilinmekte olup üretimi ve tüketimi de birçok dünya ülkesinde denenmeye başlanmıştır. Vücudunun görünümünden hoşlanmayan ve sürekli olarak fazla kilolarından yakınan kişiler, kısa süre içerisinde istedikleri form düzeyine ulaşmak istiyor. Son zamanlarda Instagram ve Pinterest gibi sosyal medya uygulamalarında bir Mathca çılgınlığı yaşanıyor.


Tencha olarak adlandırılan bir çay çeşidi kullanılır. Bu nedenle matcha tozu hazırlamak da özel bir süreç gerektirmektedir. Bu yazıda, “ matcha çayı nedir”, “matcha çayı yararları”, “matcha çayı yan etkileri”, “matcha çayı kullanımı ve özellikleri” ile ilgili detaylı bilgiler verilecektir. Japonlar yeşil maça çayı tüketiyorlar.


Budist rahipler, konsantrasyonu arttırdığından ve metabolizmayı çalıştırdığı için ona, sağlıklı iksir adını vermişlerdir. Sosyal medya ve haberlerde şu sıralar sıkça karşılaşılan orjinal matcha dieti sizler için lansmana özel süper fiyattan sunmaktayız. Kullanıcılara için harika kampanyalı paketlerden hemen yararlanın ve fırsatı kaçırmayın.


Ma- cha( çay) Sadece Japonya’ya özgü inanılmaz kuvvetli antioksidan ve metabolizma hızlandırıcı etkili bir çay. Hastalıkların önlenmesi veya tedavisinde kullanılmaz. Hellö, Ay, yedim ben onun serisinin heralde en sağlıklı videosu ile karşınızdayım!


Neden gündemden adı hiç dü. Anavatanı Japonya başta olmak üzere Avrupa, Asya ülkerinde tüketilen matcha yeşil çayı, son zamanlarda Türkiye’de de popülerliğini arttırmaya başladı. Doğal bileşenleri sayesinde pek çok fayda sağlayan ve aynı zamanda kilo verme konusunda da destek olan matcha, hoş aromalı ve lezzetli bir bitki çayıdır. Düşük kalorili içeriği ve metabolizma hızlandırıcı etkisi sayesinde kısa süre içerisinde kilo verme konusunda katkı sağlayan matcha çayı, kimyasal herhangi bir bileşen. Renk olarak yeşil çaydan daha koyu olup toz formundadır.


Kafein içeriğinin yüksek olması nedeniyle gereğinden fazla tüketilmesi çarpıntı, sinirlilik gibi olumsuz durumlara yol açabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar