30 Temmuz 2014 Çarşamba

Alevilik soydan mı gelir

Bu konu hakkında pek bişey söyleyemiyeceğim çünkü hiç bir fikre sahip değilim bu konu hakkında. Ama bişeyler bilen yada başka yorumlarda bulunan arkadaşlar olursa büyük bir merakla okurum. Hepsini Göster Daha Az Göster. Hazreti Ali’den Özlü ve Güzel Sözler metnini hazırlayan Sayın Kazım Balaban’a ve bunları bana göndermek inceliğini gösteren Sayın Ali Kaykı’ya bu satırlardan teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Tasavvufun genel olarak şirk olduğunu da bilşyoruz.


Alevilik bir tasavvuf akımı mı? Peygamber, mü minlere kendi canlarından daha önce gelir. Onun eşleri de mü minlerin analarıdır. Ancak bu görüş pek çok alevi tarafından kabul edilmez. Ulviyetin kaynağı da haktır.


Alevîler etnik anlamda ezici çoğunluk olarak Türk-Türkmen boylarından meydana gelir. Ya da sevilen bir baba veya dede gelir, yapılır. Bir de her kış mevsimi, işin.


Bütün evliya ve enbiyalar bu soydan gelmiştir. Soru: Hazreti Muhammed ve Ali’nin soyu. Horasalın kutsal olduğunu mu iddia edelim? Belirtmekte Yarar Görüyorum. Tabu Haline Gelmiş Değerler Ne Kadar Güçlü Olursa Olsun Eğer Yanlış İse Bunlar Yıkılmalı Ve Gerçek Bilgilerle Zihinlerimiz Lale Bahçesine Çevrilmelidir.


Pirlerin bir soydan gelecekleri gibi bir inanç nerden çıktı. Terbiyesizlikle kendisini düşüreni, soydan gelme asalet yükseltemez. Tevazu gösteriniz ki, halkın hürmet ve saygısını kazanasınız. Uygunsuz yerlere giren, kendini töhmete kaptırır. Utancın üstünü, insanın kendinden utanmasıdır.


Bela halkaları tam daraldı mı genişlik yüz gösterir. Seyyidler ve Şerifler olduğu müjdesi. Zalimin düşmanı Allahtır. Kısaca Farsça da namaz meditasyon anlamına gelir ve Hint kökenli bir sözcüktür. Bize İran üzerinden geçmiştir.


Arapça daha doğru Kuran’da. Din, diyanet, alevilik ve sünnilik! Gelir dağılımındaki adaletsizlik, yolsuzluk, hırsızlık had safhaya ulaştı.


Tartışmalara ilişkin, tabiri caiz ise, “her kafadan bir ses çıkıyor” denebilir. Sorgulanmamış hayat yaşamaya değmez. HAYATIN SESİ’Nİ biz kurduk. Telefondaki ses serzenişliydi. Tıp doktoru olduğunu söylüyordu.


Tüm yaşamını insanların derdine derman olmaya adamıştı. Dedeler benim bildiğim ehlibeytten gelir, çünkü bunun başlangıcı zaten imamlardır. Alzheimer’a, felce ve kansere çare bulduk’ Samumed Kurucusu ve CEO’su Osman Kibar, “Vücudun kendi doğal kaynaklarını kullanarak” birçok hastalığın tedavisinin mümkün olduğunu söylerken, yürüttükleri çalışmalarla kanser, Alzheimer ve felç gibi hastalıklara çözüm bulduklarını da ifade etti.


ABD’de faaliyet gösteren biyoteknoloji şirketi Samumed’in. Aşıkların Yolu, neden Aşık deniyor, Aşk ne, spiritüalizm-maneviyat ne, yol ne, yoldaşlık ne,. Ali’yi bilmeden akıl çelen zat, Bizim Ali Natık Kuran bilinir. Bunu benden öğren, benden duy bizzat, Şah-ı Merdan Şir-i Yezdan bilinir.


Yaratıldı Adem geldi cihana, İtaat eyledi ulu fermana, Hak kendi nefsinden üfledi ona, Ali o dem ruh-u revan bilinir. Bu anlamda kabul etsende etmesende bu senin bileceğin işi geçer. Ehl-i Beyte inanan kimse bunlara da inanır çünkü bunlar başka soydan gelecek insan değildirdirler. Kamlık , Şamanlık sonradan öğrenilemez , soydan gelir. Tanrı ve ruhlarla ilişkisi olan kamlara “ak kam”, kötülük ve felaket saçanlarla ilişkisi olan kamlara da “kara.


Bunlardan biri varlık birliği (Ar. Vahdet-i vücut) felsefesi, ikincisi dinin yüzeyiyle yetinmeyerek derinliklerine inme eğilimidir. Ne var ki bu öğelerin ikisi de İslamsal tasavvufun başlangıcında geçerli değildirler, akıma zamanla katışmışlardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar