18 Temmuz 2014 Cuma

Kuşadası nüfusu

Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen vatandaşların da rağbet etmesiyle ilçenin 1bin olan nüfusu, son birkaç günde milyona ulaştı. Cadde, sokak ve ilçenin mavi bayraklı. DAVUTLAR mahallesi nüfusu (MERKEZ beldesine) bağlı KUŞADASI, AYDIN. Ama maalesef şehirdeki aşırı betonlaşmadan dolayı şirin bir tatil kasabası görüntüsünden malesef biraz uzak.


Kuşadası’na ulaşmak gayet kolay. Yüzölçümü 2km², nüfusu 120. Birbirinden güzel plajları ile öne çıkar. Yunan ve Hıristiyan tarihinin büyük ölçüsünü barındırır.


Tarihi yönü geniş bir şehirdir. Halkın çoğunluğu yerli değil sonradan burda. Bir kez daha tekrarlamak istiyorum ki, kışın bile sabit nüfusu bin olan Davutlar, Güzelçamlı ve siteler bölgesinde ciddi bir sağlık sorunu yaşanmaktadır. Mesai saatleri dışında bölge halkı sağlık hizmetlerinden mahrumdur.


Tepkiler üzerine mobil hizmet verilmesi. Kadın ve erkek nüfus arasındaki bu farklılığı doğal nüfus artışıyla açıklamak mümkün değildir. Geçmiş yıllarda özellikle bayram tatillerinde nüfusu. Nitekim kış aylarında 100.


Osmanlı döneminde yapılmıştır. Sakin denilince aklınıza eğer insanların az geldiği bir yer geliyorsa burada yanılıyorsunuz demektir. Yüz bin kişilik bir nüfusu olan beldenin yaz aylarında nüfusu bir milyona yaklaşıyor. Ama kışın sessiz ve dingindir. Bu nedenle yazın daha hareketlidir.


Kuşadası nüfusu

Nüfusu da yazın daha fazladır. Bazı turizm acentalarının kendi feribotları mevcut olup ulaşımı imkanı sağlamaktadır. Yaz aylarında ve özel günlerde adalara talebin yoğun olması nedeniyle.


Koruma-kullanma dengesi gözetmeden yapılan binalar nedeniyle, ne yazık ki önemli. Samos Adası’na Nasıl Gidilir? Antik Yunan’da yaşamış olan matematikçi ve felsefeci Pisagor ile Epicurus‘un da memleketi olan. Merkez bucağa bağlı Davutlar bucağına bağlı köyü vardır. Günümüzde ise ilçenin nüfusu 94.


Bu adalar nedeniyle bu ismi aldığı bilinmektedir. Ege Denizi ‘ne kıyısı vardır. Bu eksiği gidermek için Ramazan Bayramı’nda bir arkadaşımla birlikte gitmeye karar verdik.


Aydın Hakkında Genel Bilgiler. Eğlence ve Huzur Bir Arada. Böylece İzmir nüfus sonuçları belli olmuş oldu. Yaklaşık bin kişinin yerleşik yaşadığı, yaz döneminde 5bin kişiye ulaşan nüfusu olan Güzelçamlı, Davutlar ve Karaova Mahallesi’nde sadece bir adet sağlık ocağı bulunuyor. Feribot Sefer ve fiyatlarını sorgula, karşılaştır ve kredi kartıyla online satın al, biletin cebine gelsin.


Kuşadası nüfusu

Hızlı, Kolay ve Güvenli Alışveriş. Aslında ilçe demek eksik kalır, çünkü yaz nüfusu 1binlerden milyona kadar çıkan bir şehir de denebilir burası için. Adında ada var ama ilçe bir adada değil.


Büyükşehir Belediyesi yaz aylarıyla birlikte nüfusu hızla artan. Alışılagelmiş bir uygulamadır, tarih hep geçmişten günümüze anlatılır. Efes Antik Kenti ve Meryem Ana gibi Dünya turizmininde göz bebeği olan bölgelere yakınlığından dolayı ayrıca cezbedici bir lokasyonda bulunmaktadır.


Pilavtepe eteklerinde, Andızkulesi denilen yerde kurulmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar