28 Temmuz 2014 Pazartesi

Boşanma sonrası depresyon forum

Bu planlar mutluluk içinde yaşanılan hayalleri de beraberinde getirir. Editörler En yeni konular En yeni cevaplar Yardım. Depresyon sonrası yaşanan boşanma- Normal. Biri yaşında biri yaşında karıkoca, boşanmak için hakimin karşısına çıkmış. Hakim üzülmüş, Yapmayın ya demiş yetmiş yıllık evlisiniz niye.


Yeni gönderiler Forumda ara. Teorisyenler ve araştırmacılar, boşanma sürecini açıklayabilmek için çeşitli modeller geliştirmiştir. Postpartum depresyon veya doğum sonrası depresyon diğer depresyon türleri gibi tedavi edilir. Eğer kadın emziriyorsa, antidepresan kullanma kararı doktorla riskler ve faydalar görüşüldükten sonra verilmelidir. Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.


Belki de önceden başlayan bir depresyon bu boşanma sürecini daha da hızlandırmış olabilir. Sosyal sorumluluk faaliyetlerine zaman ayırın : Mutlu ettiğiniz bir çocuk,elinizi uzattığınız bir sokak hayvanı. Onların gözlerinde gördüğünüz müteşekkirlik,size hayatta başka mutluluklarda olduğunu anımsatacaktır. Diğer yandan,yaptığınız bu gönüllü aktiviteleri,boşanma sonrası yaşayacağınız ‘değersizlik.


En sorunsuz boşanma vakalarında bile çocuklar anne-baba ayrılığından etkilenirler. Bu dönemde en sık rastlanan sorun depresyon, çünkü boşanma düzen, aidiyet duygusu, güven gibi birçok kavramın bir arada tutulduğu bir organizmanın kaybedilmiş olması hali. Bir çok kişinin boşanma aşamasında depresyona girmesi beklenen bir sonuçtur. Evlilikte tehdidi kullanan kocalar boşanma sonrası da buna devam etmektedir. Eğer, boşanma sonrası kendinizi umutsuz, tek başına kalmış ve değersiz hisseder ve hiç bir şeyden zevk alamaz hale gelirseniz bir psikiyatri uzmanına başvurun (depresyon geçiriyor olabilirsiniz) ve bu durum tedavi gerektirir.


Boşanma her üç tepkiyi de içermektedir. Genelde çocuklar boşanma sürecinde anne ve babasına kızgınlık duygusu duyar. Bunların yaşanmaması için çocukların boşanma sonrasında yakından takip edilmesi ve desteklenmeleri çok önemlidir. Ayrılmanın mutlak gerekli olduğu durumlarda bile boşanmayla sorunlar bitmez. Geçimsizlik ( 99) ve eşi terk etme ( 68).


Ailede, boşanma kadar, sürekli kavga ve geçimsizlik çocuklar için olumsuzdur. Esimle son senedir sürekli tartışıyoruz,sürekli küsüyoruz ve malesef bizim küslüklerimiz çok uzun sürüyor. Merhabalar, arkadaşlar 6. Yeri geliyor hafta konuşmuyoruz yeri geliyor ay konuşmuyoruz. Ben erkek olarak daha fazla dirayetliyim,daha fazla soğuk kanlıyım. Bir yavrumuz var,onun hatrına günden.


Bu konu ile benzer olabilecek diğer forum sayfaları. Kavga sonrası boşanma davam - Ben temmuzda boşanma davası açtım. Eşimle çok şiddetli bir kavga yaşadık ve bu kavganın sonucunda eşimden şikayetçi oldum o da ifadesinde bana hakaret ettiğini kabul etmiş. O gün yaşadığımız olay üzerine savcı dava açmış. Doğum sonrası depresyonu.


Eğer neden bu kadar çok insanın “tedaviye dirençli” depresyondan mustarip olduğunu merak ediyorsanız, bunun sebebi. Mesela tabbı tavsiyelere uyması konusunda dirayeti azalabilir, uyku ve yemem düzeni bozulabilir depresyon, bebeğe zarar verebilecek olan sigara, alkol ya da uyuşturucu madde kullanımına neden olabilir. BOŞANMA SONRASI ÇOCUKLAR: Eş rolü biten kişilerin anne baba rollerini titizlikte uygulamaya devam etmesi gerekmektedir. Aynı sebeple, boşanma sonrası çocuk eşlerden hangisiyle kalacaksa, o ve çocuk ailenin boşanmadan önce yaşadığı mekanda yaşamaya devam etmelidir. Eşler, kendi ailelerini de toplayarak (babaanne, hala , dayı vb.) hep birlikte bir toplantı yapmalı ve çocukla ilgili alınan kararlardan herkesin haberi olmalıdır.


Klinikte çalışan hekimler için depresyon tedavisi ve özellikle gebelikte depresyona yaklaşım önemli bir konudur. Ama yaklaşık üçte birlik bir kısım aradan yıllar geçse de çocuk yetiştirme açısından sağlıklı bir ilişki kurmakta güçlük çekiyorlar. Aile terapisti Constance Ahrons boşanmış ebeveynler üzerine yaptığı araştırmada, farklı boşanma sonrası ilişkiler tespit etti: “sıkı dostlar”, “uyumlu. Eşler arasında keyifli geçirilen zamanların azalması ya da hiç olmaması ve sıkıntılı geçen zamanların artması tehlike sinyalinin çaldığını gösterir.


Ruhsal açıdan boşanma aileinin bölünmesine ya da tümden dağılmasına yol açan ve bütün aile üyelerini sarsan bir olaydır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar