22 Ağustos 2014 Cuma

Alevi ve sünni evlenebilir mi diyanet

Sunni bir erkek alevi bir kız (eğer değiştirebilecek) alabilir. Güzel olan kendisi gibi sunni bir kız ile evlenmesidir. Evlenmesi de doğru değildir. Sadece alevi değil, şii, vahhabi, caferi, hadisleri inkar edenler ve. Alevilerle evlenilir mi?


Bir sunni bayan bir şia ile evlenebilir mi? Baysem Dini Sorular ve Cevaplar. Kız alevi değilim diyorsa hüküm nasıl olur? Ailenin alevilik derecesi bayağı derin.


Müslümanı tanıtmamız lazımdır. Dilerseniz öncelikle evlenme meselesini kabaca zahirî fıkıh açısından ele alalım. ALEVİLERLE EVLENİLİR Mİ?


X bir alevi ailesi karşısında bulunan komşusu Y bir ailenin kızını istemeye geldiklerinde, adamın sünni olduğunu söylerler ve komşularına baskı yaparak bu olaydan vaz geçirtirler. Neyse efendim bunlarda bir şekilde sevdikleri halde evlenemezler. Aradan zaman geçer kızı alevi başka biri ister ve evlendirirler. Ali aleviliğin piri olarak kabul görür. Camilerde ibadet dili Arapçadır.


Sünniler ibadetlerini camiler yapar. Cemevlerinde ise Türk dilinde ibadet edilir. Cevap Bismillahirrahmanirrahim Öncelikle aleviler de müslümandır. Sünni bir hanım alevi bir erkekle evlenebilir mi?


Buradan alabileceğin tavsiyelersize zarar verebilir. Huve rabbül arşıl azîm Ayetini Okuyanın Tüm Dileklerinin Olacağı Doğru mudur? Hangi şartlarda evlenebilir?


Mü’mine bir kadın bir kâfirle evlenemez. Benim bir arkadaşım var. Din konusunda insanları aydınlatmak ve ibadethaneleri yönetmekle görevlidir. Aynı dinden değil mi, alevi si, sünni si. Bin kere lanet olsun, yezit denen deliye.


Geçin o sınıfları, geçin kardeşim geçin. Barışta buluşalım, mutlu Türkiye için. Düşman sevindirmenin, ne alemi var şimdi. Bildiğimiz üzere İslam aleminde mezheplerde fıkhı konularda farklılıklar olabilmektedir. Bu bağlamda eşlerin farklı mezheplere mensup olması evliliğe engel midir?


Bu konuda neler yapılabilir ve bu konuda ki yaklaşım ne olmalıdır? Kutsal bir yapı olan Evlilik “her karı koca arasında birlikte yaşama hakkı sunan ve karı koca arasında karşılıklı hak ve sorumluluklar. Zülfikar, Uhud Savaşı’nda İslam yolunda savaşmadı mı? Diyanet böyle bir cümle kurdu mu? Peki, neden böyle bir cevap.


Sonradan alevi oluna bilinir mi? Kirve çocukları evlenebilirler mi? Vahdet-i Vücud ne anlama geliyor? Batın-Zahir ne anlama geliyor? Sünnı bir hanım alevi bir kimse ile evlenebilir mi.


Akkiraz, isim vermeden Aygün’ü eleştirdi ve ‘Bu tür açıklamalar provokasyondur’ dedi. Dini sorularınızı yöneltebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar