29 Ağustos 2014 Cuma

Urla alevi köyleri

Urla alevi köyleri

Bazen lazım oluyor ve hemen erişebiliriz bu sayfadan. Az evvel Alevi köylerine cami haberini okuyunca buradan da söylemek istiyorum. Türkiye’de en çok Sivas’ın Alevi köyleri var. Yemyeşil ağaçlar, dev çamlar, tarihi zeytinler, bereketli ovalar arasında karşınıza birer cevher olarak çıkan Urla köyleri, bir yandan bozulmamış köy hayatını ve geleneklerini deneyimleyebildiğiniz, yerel lezzetleri tadabildiğiniz, hem de köylülerin beldelerine sahip çıkarak özgün bir şekilde farklılaşmayı başarma hikayelerine şahit olduğunuz keşif durakları. Sadece dizi setlerini buraya çeken şirin taş evlerini, kır kahvelerini kastetmiyoruz.


Kimi çöpünü dönüştürmesiyle, kimi dünyadaki alternatif turizm akımlarını takip eden köylüsüyle hem kalbinizi çalacak, hem de içinizi umutla dolduracaklar. Etiketler: çorum alevi köyleri,tokat alevi köyleri,yozgat alevi köyleri,kütahya alevi köyleri,alevi köyleri haritası Alevi köyleri haritası çıkarmış arkadaş sağolsun. Bu listeler kesinlikle tam olarak dogru bilgileri içermiyorsada çok fazla yanlista degiller.


Rengarenk XV ile günlük Urla köyleri keşifleri. Alevi Köyleri Hakkında Her Şeye Sitemiz Üzerinden Ulaşabilirsiniz. Narlıdere çoğu alevi olan insanlar yaşar. Bayatlar ve Tahtacılar olmak üzere iki boy vardır.


Urla alevi köyleri

Cem evi sene önce alevi kültür merkezi olarak restore edilmiş ve ziyarete açılmıştır. Hemen okuyabilir ve yorumlarınızı paylaşabilirsiniz. Hatay iskenderun denizciler beldesi alevi yok denecek kadar az. Arsuz beldesi merkez alevi dag köyleri sunni Türk köyüdür.


Ayrıca Hatay alevileri demek cok dogru değildir. Daha çok büyük turizm merkezleri biliniyor olsa da çok az bilinen doğayla iç içe olan köylere de sahip. Bu köylere gittiğinizde sakinliği ve doğal yemekleri ne kadar özlediğinizi anlayacaksınız. O zaman bu köyleri ilk fırsatta gezi rotamıza eklemekte fayda var. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı tarafından bu yıl ilk kez organize edilen İzmir Alevi Festivali Haziran’da gerçekleşecek.


Nohutalan Kavun Festivali, bu sene Ağustos tarihinde gerçekleşecek. Afyon Olukpınar ve Çatağıl Köyleri. Urla’ya 2 İzmir’e ise kilometre mesafede bulunan köye, Urla’dan kalkan otobüslerle ulaşmak mümkündür. Urla’dan Alaçatı istikametine doğru giderken İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün kampüsünün son bulduğu noktadan içeri girmeniz yeterlidir. Zamanla kimi dış etkenlerin de.


Diley Kuru sizin için Keşif Rehberi kategorisinde Emekli Olunca Yaşayabileceğiniz Sahil Kasabası başlığıyla harika bir yazı yazdı. Bademler Köyü tabelasını kaçırmayın. UHUT TEKKE KÖYÜ Anadolu bu , toprağı kazdığınızda her katmanda farklı bir uygarlığın izini bulursunuz. Aynı toprak , ayrı meyve ağaçları yetiştirdiği , farklı zamanlarda farklı uygarlıklara da beşiklik etmiş Anadolu insanının ince ruhunda tarih boyunca üst üste yığılmış uygarlıkların izi var.


Uygarlıklar üst üste yığıldıkça Anadolu insanı da. Birbirinden güzel ilçelerinin yanında doğanın koynundaki köyleri de İzmir’in çekim alanlarıdır. Film ve dizilerin doğal platosu olan bu köyler, hem ülkenin dört bir yanından ziyaretçiler hem de kent merkezinde yaşayanlar için birer kaçış rotasıdır.


Belki alevi belki rum belkide ermeni katliamıda derler neden çünkü bu milleti istemezler hasan hüseyin bizim peygamberimizin torunudur o zamanda alevimi vardı yörükler dinine geleneğine düşkün insanlardır yörükler bu vatan için her şeyi yaparlar göçebe hayatı yaşarlar dağları severler devletine bağlıdırlar polise. Halkların Köprüsü Derneği, “Yeryüzü Hepimizin! Ereğli İlçesi Yerleşim Yeri.


Urla alevi köyleri

Merkez Karışık Gümeli Beldesi. Bayındır’ın Alevi köylerinden olan Yakapınar’ın eski ismi Uladı imiş. Daha sonra değiştirilip Yakapınar adı verilmiş.


Neyse ki, hemen köyün ilerisinde ovaya doğru akan Uladı Deresi eski ismini hala korumaya devam ediyor. Yakapınar Köyü vadinin sonunda yer alan son derece bakımlı mezarlığı ile dikkat çekiyor. Aydınoğulları’nın bölgede tutundukları noktalardan birisi olan Urla ve çevresindeki ilk yerleşimlerden Kuşçular civarı ve Denizli köyleri dikkat çekicidir. Kuşçular – Yağcılar – Demircili yayındaki Yörük obalarıyla öne çıkan ilk yerleşimler, bugün Urla çevresindeki banliyö. Kent yaşamına uymaları ve bulundukları.


Sayfa 4-Bölgenizi tanıtın, turistik faaliyetlerden bahsedin. Nerede eğlenilir, nerede spor yapılır? Eğlence yerleri, köyler, şehirler ve ülkeler. Urla’da Orman Yangını İzmir’in Urla İlçesi Özbek Mahallesinde orman yangını çıktı. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın da bölgeye giderek takip ettiği yangın itfaiye ekiplerince kontrol altına alındı.


Bölgenin Alevi olarak tanınması dolayısıyla Anadolu’dan göç eden diğer Alevi. Kez başlattık ve Urla’da sonlandırdık. Dahası, epey soluklanıp Ankara’nın yarattığı sosyal ve siyasal yorgunluğunu atacağız, çünkü hafta buradayız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar