19 Ağustos 2014 Salı

Dost nedir mevlana

Dost nedir mevlana

Dostluk nedir diye düşününce insan, kısaca anlatılabilir belkide paylaşmak diye. Tatminkar tarifini istese birisi bizden, anlatıp tarif edebilirmiyiz tüm derinliğince;ya da eh işte dedirtebilrmiyiz samimiyetle bunu soran kişiye. Sende en iyi ne varsa dostuna onu ver.


Belki bir gün düşmanın olabilir. Dargın olduğun zaman da ölçülü ol ki bir gün dost olursun. Sonra da yaptığına pişman olursun. Ama kötü dost hem candan hem de imandan eder!


Yarasından taze kan sızan gönül ehline dostlarin yüzünü görmek merhem gibidir. Dostlukla ilgili sözler M evlana Resimli olarak ta birkaç resim paylaşacağız. Herkesin oturması uygun değildir.


Mevlevilerde Destar sarmak, Şeyhlerin ve Halifelerin hakkıdır. Ayıpsız dost arayan, dostsuz kalır. Gerçek aşkta ne vefa vardır ne cefa. Bu dünya tuzaktır, tanesi de arzular.


Kendi, örtülü olan sevgililerinden birini bana göstermeni istiyorum. Ahmak değilsen yokluğu ihtiyar et. Adeta iyi ve sadık bir eş gibi;sevinçlerini paylaşacağın,sıkıntılarını. Köpeği köpeklikten çıkartıp insana dost yapan “sadakat ve vefa” dır.


Dost nedir mevlana

Vefa arkanda bıraktığını,giderken yaktığını yabana atmamandır. Fazla modern görünmeme rağmen yeniliklere zor adapte olurum. Sen ağlamak nedir bilir misin?


Mevlana) Vefa nedir, bilir misin? Ve bu çeşit düşmanın ferdisi ve millisi de aynı derecede tehlikelidir. Biri ocak söndürür, biri yurt yıkar. Fakat dost görünen düşmanların en kötüsü, vicdan düşmanıdır.


Bir insana tamamеn güvеndiğinizdе iki sonuçtan birini еldе еdеcеğiniz kеsindir. Dua Hacet duası dilek duası sevgi zayıflama çayı Fakirlikten kurtaran dua mutluluk nedir Bol rızık için dua sıkıntı anında okunacak dua ESMA-ÜL HÜSNA İftar duas. Yaptığın yanlışı herkese duyuran değil.


Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsa da dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz. Acıyı tatlı söyleyebilendir. Gönül, han değil dergâhtır.


Dost nedir mevlana

Paldır küldür girip çıkılmaz, günahtır! Aşk nedir bilmiyorsan gecelere sor, şu sapsarı yüzlere, şu kupkuru dudaklara sor. Dost acı söyleyen değildir. Beni söylediklerimde arama. Aşk nedir, bilmiyorsan gecelere sor, şu sapsarı yüzlere, şu kupkuru dudaklara sor.


Baba itiraz eder, olmaz öyle çok dost. Hakikisi belki bir belki iki, fazlasını bulamazsın gerçek, hakiki dostun. Devam eder durur konuşma. Yolda birlikte yürürlerken biraz ileride yolun. Ben dostlarımı ruhumla severim.


Mevlânâ’nın onun bazı derslerine katıldığı rivayeti kesin değildir. Sarilacak biri olmadigin zamanlarda bile sana sarilmali. Bu mektupların hepsinin otantikliği henüz tam tespit edilememiştir. Gelmez sana bir ziyan bu aşktan gönlüm!


Can gitsede korkma başka bir candır ölüm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar